Laatste beker weekend voor Eaters

29 oktober 2019

Afgelopen week speelde Microz Eaters Limburg een wedstrijd voor de bekercompetitie tegen het toekomstteam van Tilburg Trappers als ook een wedstrijd voor de Inter Region Cup tegen de Kobra’s uit Dinslaken. Beide wedstrijden werden met veel toewijding gespeeld wat resulteerde in twee overtuigende overwinningen. De 11-1 overwinning tegen de Tilburgse jonkies viel binnen de verwachtingen maar de 2-10 zege in Dinslaken moet de staf tot grote tevredenheid gebracht hebben.

Coach Tenbult: “Ja, we zijn zeker tevreden over het getoonde spel. We hebben een nieuw systeem ingebracht wat binnen het team goed lijkt te werken. Minder tevreden waren we over de onnodige en onzinnige straffenregen in de 2e periode van de wedstrijd tegen Tilburg. Dit soort ongein moet afgelopen zijn. Dit soort reactiestraffen hebben ons al wedstrijden gekost en kunnen straks, wanneer de PO’s beginnen, er voor zorgen dat we gestelde doelen niet gaan halen. Laat duidelijk zijn dat we dit niet meer pikken en harde maatregelen zullen gaan nemen bij herhaling. Het teambelang staat op één, altijd!!!” aldus een getergde coach.”

Komend weekend zal bepaald worden wie de halve finales gaan spelen. Heerenveen en Den Haag zijn al zeker van plaats 1 en 2. Onze Eaters en Nijmegen zijn nog in de strijd om plaats 3 en 4 en Zoetermeer zit in een positie van “waar twee vechten om een been gaat een 3e er mee heen.”

Wat is er aan de hand? Eaters speelt net als Nijmegen tegen Zoetermeer en Den Haag. Mocht Zoetermeer van zowel Eaters als Nijmegen winnen en Eaters en/of Nijmegen verliezen van Den Haag dan speelt Zoetermeer PO's.

Ondenkbaar zal menigeen zeggen maar coach Tenbult is daar heel duidelijk over: “Zoetermeer is groeiende. Hun coach, Alex Andjelic, is een sluwe vos. Hij weet hoe hij zijn team kan laten groeien en heeft met de komst van import Jared Henderson een spelbepalende en scorende speler erbij gekregen. Sindsdien speelt Zoetermeer winnende of heeft nipt verloren wedstrijden. Steeds vaker zijn het “close games”. Elk team, wat naar Zoetermeer moet, zal op haar hoede moeten zijn. Onderschatting is of kan funest zijn. Zie de uitslagen van Nijmegen en Heerenveen in Zoetermeer.”

Mocht Zoetermeer in staat zijn vrijdag in Nijmegen, in de reguliere speeltijd, te winnen dan is het taak voor onze Eaters om zaterdagavond a.s. minimaal 1 punt uit Zoetermeer mee te nemen. Daarmee is dan de PO’s voor de nationale beker 100% veilig gesteld. Op papier zou winnen in Zoetermeer geen probleem mogen zijn zeker niet gezien de laatst gespeelde wedstrijd tussen beide teams waar Eaters overtuigde door met 6-0 te winnen. Maar behaalde resultaten uit het verleden tellen niet, in het Zoetermeerse Silverdome kan het spoken.

Zondagavond komt HIJS Den Haag op bezoek. Een team wat tot nu vriend en vijand verrast met haar prestaties. De RBS is al gewonnen ten koste van favoriet Nijmegen Devils en ook onze Eaters hebben moeten ervaren dat zeker in 5 on 5 de Hagenezen een ijzersterk en compact collectief heeft. De bereidheid voor elkaar te werken compenseert het verlies aan talent en onze mannen moesten met een 4-1 nederlaag weer terug naar huis. Ook weer een mooi leermoment. Eaters weet nu dat tegen alle Nederlandse topteams talent alleen niet voldoende is en dat er vanaf seconde 1 keihard gewerkt moet worden.


Sinds de vorige wedstrijd heeft Den Haag zich weten te versterken met de 22-jarige Jesse Gabrielle. Een speler met uitmuntende stats. Hij speelde 277 wedstrijden op het hoogste jeugd niveau in Canada met 123 goals en 105 assists alleen al in de reguliere competitie. Daarnaast een aantal wedstrijden AHL en ECHL en het mag duidelijk zijn dat we hier, voor BeNe League-begrippen, met een topper van doen hebben waar onze mannen de handen aan vol zullen hebben. De verwachting is dat Gabrielle a.s. weekend speelgerechtigd zal zijn. Ook de 27-jarige Donny van Musscher heeft zich weer bij de selectie van Chris Eimers gevoegd.

De wedstrijd in Zoetermeer begint zaterdagavond om 20:15 uur en is te volgen via een mooi verzorgde livestream van Zoetermeer. Deze is te vinden via https://www.youtube.com/user/pantershockey. Ref. Jeffrey den Ridder zal de leiding van die wedstrijd op zich nemen.

Zondagavond om 19:00 uur begint de topper tegen HIJS Den Haag. Martin de Wilde zal samen met Marine Dinant en Michael Sterkens deze wedstrijd leiden. Héél veel plezier bij de wedstrijd(en).

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram