Krap verlies in de eerste pre-season wedstrijd met een uitgedunde selectie!

9 september 2023

Op zaterdagavond speelde Snackpoint Eaters Limburg haar eerste pre-season wedstrijd in Mechelen. De tegenstander was HYC Herentals, en na een spannende wedstrijd eindigde het helaas in 3-2 voor de mannen uit het Netepark.

Eaters trad aan met een uitgedunde selectie vanwege de afwezigheid van Lars van Sloun, Akim Ramoul, Dennis Donders, Kay Gielen en Yevgen Fadyeyev. Er stonden slechts 16 namen op het wedstrijdformulier. Voor Jowin Ansems was dit meteen zijn debuut tussen de palen voor Eaters.

In een moeizame eerste periode opende de voormalige KHL-speler Vasilyev na 4 minuten de score voor Herentals. In de 9e minuut kreeg Eaters een powerplay, maar het was niet Geleen dat de gelijkmaker scoorde; integendeel, Herentals verdubbelde de score met een short-handed goal van Niskanen.

In de tweede periode kreeg Eaters haar eerste kansen, maar het duurde tot de 39e minuut voordat Arne van Espen de seizoensopener voor Geleen op het scorebord zette, tevens zijn debuutdoelpunt, met de eerste assist van Gabin Balhan.

In de derde periode was het Jorin Kustermans met zijn debuutdoelpunt en de gelijkmaker voor Snackpoint Eaters, in de 45e minuut. Eaters zette alles op alles om de wedstrijd volledig te kantelen, maar in de cruciale 50e minuut was het toch Herentals dat met 3-2 voorsprong kwam, waarbij de ervaren Mitch Morgan scoorde na een assist van Vasilyev.

Met nog slechts één minuut te spelen nam Herentals een time-out, wat Eaters-coach Jeffrey van Iersel aanzette om Jowin van de bank te halen en zo nog de gelijkmaker te forceren met een 6e speler op het ijs. Helaas mocht dit niet baten, en zo verloor Eaters haar eerste wedstrijd.

Eaters speelde met veel inzet en had met een beetje meer geluk wellicht een overtime verdiend.

Op zondagavond staan de mannen weer op het ijs wanneer de Rockets uit Diez op bezoek komen, de puckdrop is om 19:00 uur, kom dus lekker afkoelen in de hal en onze mannen ondersteunen!

Tickets zijn verkrijgbaar HIER op onze site!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram