Menu

Kraker tussen Microz Eaters en Herentals eindigt in overtime-winst voor Herentals

3 december 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]02/12/2018 BeNe-league wedstrijd Microz Eaters Geleen – Herentals (door Jos Janssen)

Afgelopen weekeinde heeft Microz Eaters goede zaken gedaan om zoals verwacht te winnen van Tilburg. Met een gehavende selectie werd thuis de zege veilig gesteld. Dit weekeinde is andere koek. Gisteravond speelde Geleen tegen Zoetermeer 3-3 gelijk en in overtime wist Geleen pas de winst naar zich toe te trekken. Vanavond staat de clash tussen de Belgische topper Herentals en Geleen op het programma. Vooraf durf ik hier geen enkele voorspelling op te doen. Geleen treedt aan zonder de geblesseerden Renzo Meulenbeek en Luca Heutmekers. De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Hub van Grinsven jr. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Herentalse doel wordt verdedigd door Kevin van Looveren.

1e periode:

De wedstrijd was slechts enkele seconden oud, toen Geleen bij de eerste, beste aanval bij de blauwe lijn puckverlies leed en Mitch Morgan de puck op pikte en alleen op Rowan Delil kon afstormen en perfect afrondde: 0-1 (00:38). Nog geen 2 minuten later kreeg Geleen powerplay door een hooking-penalty voor Yente Franssen (02:17). Microz Geleen valt sterk aan en Herentals moet alle zeilen bij zetten en heeft het zelfs nodig om de goal uit het ijs te duwen. Hier wordt geen straf voor uitgedeeld, terwijl de reff er boven op staat. Bij de volgende aanval schiet Nick Verschuren op doel en de puck blijft vlak bij de goalie liggen. Matthew Beer stond er het dichtste bij en tikt de puck binnen. De stand is weer gelijk: 1-1 in de powerplay (03:10). Vervolgens gaan beide ploegen gelijk op en krijgen beiden ploegen de kansen tijdens de powerplay. Er werd niet gescoord. Wel zagen we halverwege de eerste periode Joey Geurts van het ijs af gaan en dat was misschien wel het dieptepunt van de avond. Het verhaal gaat dat hij zijn kaak heeft gebroken en dat betekent weer een aderlating voor het Geleense team. Wij wensen in ieder geval Joey al een spoedig herstel toe. De eerste periode verloopt verder spannend en snel voor beide teams, maar er werd niet meer gescoord. Tussenstand na 1e periode 1-1.

2e periode:

Geleen komt sterk uit de startblokken en heeft lichtelijk overwicht bij aanvang van de 2e periode. De wedstrijd was bijna halverwege als Geleen weer kan scoren. Bij een uitbraak van Geleen kunnen zij 2 op 1 op de goalie afstormen en Nick Verschuren houdt de puck bij zich en schiet snoeihard de 2-1 binnen. De puck verdwijnt over de linkerschouder van de goalie het netje in (28:29). Lang kan Geleen niet genieten van deze voorsprong want 23 seconden later bij de eerste aanval van Herentals weet Mitch Morgan van bijna een onmogelijke positie aan de rechterkant de puck keihard en loepzuiver linksboven in het hoekje van de Geleense goal binnen te schieten. Het staat weer gelijk: 2-2 (28:52). De wedstrijd golft verder op en neer en de spanning is om te snijden.  Net als we denken dat we ons klaar kunnen gaan maken voor de thee, weet Nick Verschuren, die een beste wedstrijd speelt, de 3-2 binnen te schieten. Nadat Matthew Beer op goal schiet blijft de puck wederom vlakbij de goalie liggen en is Nick Verschuren er het eerste bij (39:48). Tussenstand na de 2e periode 3-2 (1-1) – (2-1).

3e periode:

de 3e periode start en net zoals Herentals snel in de eerste periode wist te scoren, laat Geleen zien dat zij dit ook kunnen. Bij de eerste, beste aanval van Geleen weet Tom Marx de puck perfect op Nick Verschuren te spelen die de puck hard linksboven binnen schiet en daarmee een hattrick op zijn naam heeft staan: 4-2 (40:37). De wedstrijd gaat weer gelijk op als halverwege de 3e periode Nils Vroemans hard op de Geleense goal schiet en Preston Shupe de puck van richting weet te veranderen. Hierdoor is Rowan Delil kansloos en met deze goal staat het 4-3 en is de spanning weer terug in de wedstrijd (49:27). Bij Geleen loopt de spanning op het spel wordt wat rommeliger. 4 minuten voor het einde van de wedstrijd blijkt dat Herentals het hoofd het koelste houdt. Jord Smit zit op de bank voor een slashing (die ik niet heb gezien!) en in de daarop volgende powerplay weet Preston Shupe de gelijkmaker binnen te schieten: 4-4 (56:00). Met nog anderhalve minuut op de klok krijgt Yan Turcotte het aan de stok met Mitch Morgan. Er wordt niet meer gescoord en overtime is een feit. Tussenstand na de 3e periode 4-4 (1-1) – (2-1) – (1-2).

Overtime:

De overtime begon met 3 tegen 3 spelers, aangezien beide teams nog een speler op de strafbank hadden zitten. Herentals had slechts 2:25 minuten nodig om de winst naar zich toe te trekken: Wederom Preston Shupe wist te scoren op aangeven van Kyle Brothers. Eindstand: 4-5 (1-1) – (2-1) – (1-2) – (0-1).  Herentals neemt daarmee 2 punten mee naar huis en Geleen rest “slechts” een punt.

Algemeen:

Het publiek was vanavond de winnaar: 2 gelijke ploegen die tegen elkaar mooi en fel ijshockey speelden. Beide ploegen hebben zich maximaal gegeven en uiteindelijk was vanavond Herentals de meest gelukkige ploeg.  Bij Geleen stegen meerdere spelers boven zichzelf uit. Verder heeft Geleen vanavond helaas niet alleen 2 punten verloren, maar ook voorlopig Joey Geurts. Tel dat op bij de (positieve) ontwikkeling van Renzo Meulenbeek die uitgeschakeld is, dan betekent dit wel wat voor het team.

Uiteindelijk hebben we toch 3 punten uit het weekeinde weten te slepen, dus zo slecht is het ook niet. Op dit moment staat Geleen op een gedeelde 3e plaats samen met Heerenveen en Nijmegen. Heerenveen heeft alleen een wedstrijd minder gespeeld. Op de 2e plaats staat Luik met een wedstrijd meer gespeeld, maar met evenveel verliespunten. Bovenaan staat Herentals die met de winst vanavond de koppositie heeft verstevigd. Ook zij hebben een wedstrijd meer gespeeld dan Geleen, echter hebben een verliespunt minder dan Geleen. Het seizoen duurt nog lang en simpelweg staat de top 5 heel dicht bij elkaar…. Er is nog niets verloren van het seizoen.

Volgende wedstrijd:

Volgend weekeinde staat de uitwedstrijd tegen Mechelen op het programma. We gaan dan zien wat het effect is van de veelbesproken transfer van Cas Staps van Zoetermeer naar Mechelen teweeg heeft gebracht. Zondag staat de wedstrijd tegen Amsterdam op het programma. Op papier zou dit weekeinde de volle punten op moeten leveren. Tot zondag!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt" use_theme_fonts="yes"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1543795694287-5bf54f66-079e-1" include="14628,14627,14626,14625,14624,14623,14622,14621,14615"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram