Komende zondag Ahoud Nijmegen op bezoek!

30 september 2016

Beste sportvrienden,

Na het fantastisch weekend waar Laco Eaters, in een bloedstollende wedstrijd om de Ron Bertelingschaal, het Friese Unis Flyers wist te verslaan, beginnen we as. Zondag 2 oktober om 19:00 uur aan de bekercompetitie. De bekercompetitie wordt dit jaar gespeeld in twee poules en onze Eaters zijn samen met Den Bosch, Tilburg en Nijmegen ingedeeld in poule A. Deze poule zal in 6 wedstrijden afgewerkt worden ( één maal uit en éénmaal thuis tegen de 3 tegenstanders) waarna de bovenste twee teams doorstromen naar de halve finale play-offs. Ahoud Nijmegen zal zondag onze eerste tegenstander zijn.

Eaterscoach Jacq Geurts zal vol vertrouwen aan de bekercompetitie beginnen. Hij heeft vol trots mogen zien dat zijn team karakter en veerkracht op het ijs kan leggen wanneer een wedstrijd daar om vraagt. Coach Josh Mizerek van Nijmegen was, net als een aantal andere coaches, afgelopen zondag ook aanwezig bij de strijd om de Ron Bertelingschaal en naar alle waarschijnlijkheid voelt hij zich na het zien van de wedstrijd een gewaarschuwd man. Hoewel Josh met zijn team een prima oefencampagne achter de rug heeft met winstpartijen tegen Amsterdam en Den Bosch en een nipt verlies tegen Den Haag, maakt hij zich geen illusies. Zijn jong team zit nog vol in een leerproces en de tijd dat zijn team zal meestrijden om de prijzen ligt ergens in de toekomst wat niet weg neemt dat een tegenstander dat dit jong Nijmeegs team onderschat van de koude kermis kan of zal thuiskomen.

Ahoud Nijmegen bestaat uit louter Nederlandse spelers, zonder noemenswaardige versterkingen van elders, en heeft dit seizoen afscheid moeten nemen van haar meest ervaren speler, Nick de Jong, zonder dat daar vervanging tegenover stond (De Jong heeft gekozen voor een carrière als ass. coach naast Bo Subr van het Tilburgse Oberliga-team). Wel heeft coach Mizerek, tot zijn vreugde, de ervaren en karaktervolle verdediger Wesley Hendriks weer mogen begroeten binnen zijn selectie. Hendriks speelde afgelopen zaterdag voor het eerst in en tegen Den Bosch en hij wist gelijk zijn stempel op de moeizame wedstrijd te drukken door een belangrijk Nijmeegs doelpunt te scoren en daarmee ook zijn aandeel had in de winst.

Heel veel plezier bij de wedstrijd.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram