Op je 25e al stoppen met ijshockey is een moeilijke maar ook moedige beslissing. Onze nummer 67 Joey Geurts heeft de knoop doorgehakt en kiest voor zijn maatschappelijke carrière.

 

Hij was 9 jaar toen hij begon met ijshockeyen in Geleen, en ruim 7 jaar later maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Eaters, in het jaar van de legendarische finale van de Larry van Wieren Cup.

 

Vanaf die tijd was hij altijd een vast waarde in het team van Geleen, hij speelde in totaal bijna 200 wedstrijd voor zijn club en verzamelde een kleine 50 punten.

 

‘Mijn mooiste herinneren zijn toch wel de beide Ron Bertelingschalen die we wonnen, de bekerfinales en de gespeelde WK’s met het Nederlands team. Ik ga natuurlijk de kleedkamer missen, samen in de bus met de boys. Ik wil ze dan ook allemaal bedanken de trainers, de spelers, de begeleiding, alle vrijwilligers, sponsoren en bestuur door de jaren heen’ zegt hij. ‘Natuurlijk mogen mijn ouders en opa’s niet ontbreken, zij waren het tenslotte die mij vroeger door stad en land reden.’

 

Joey sluit af, ‘het meeste ga ik toch wel Glanerbrook missen, de fans die er altijd waren in slechte en goede tijden. Maar niet getreurd: ik zal binnenkort wel weer op de tribune verschijnen, want het spelletje is een virus. Dat raak je niet kwijt.’