its playoff time! Halve finale beker

28 december 2018

De kerstdagen zijn weer achter de rug en traditiegetrouw is dat het startsein voor de play-off wedstrijden die gaan bepalen wie begin februari de finale voor de beker van Nederland gaan spelen. Onze mannen, die een zeer goede bekercompetitie afwerkten, zullen het deze week opnemen tegen HIJS Den Haag. Zaterdag 29 december beginnen we in Geleen en een dag later op zondag 30 december de return in Den Haag. Mocht er een 3e wedstrijd noodzakelijk zijn dan zal die gespeeld worden op woensdag 2 januari 2019 om 20:30 uur.

Microz Eaters Limburg en HIJS Den Haag troffen zich dit seizoen 5 maal. In de voorbereidingsperiode was Den Haag in een doelpuntrijke wedstrijd net te sterk voor onze Eaters maar tijdens de bekercompetitie werden de onderlinge verhoudingen weer gelijk getrokken. In de allerlaatste bekerwedstrijd tegen Den Haag speelde Eaters erg ongelukkig en wist Den Haag wederom te winnen. Tijdens de wedstrijden om de BeNeLeague wonnen de mannen van Eaterscoach Andy Tenbult beide wedstrijden. Met 1-6 en 4-1 wisten onze Eaters beide wedstrijden te winnen.

Zeker in de laatste wedstrijd werd de toon gezet voor een boeiende halve finale. Het al door blessures geplaagde en fysiek spelende Den Haag moet volkomen terecht ook nog goalgetter Alan van Bentem missen vanwege een matchpenalty die hij opliep in die laatste wedstrijd. Ook Eaters moest wat spelers missen de afgelopen weken maar op Renzo Meulenbeek en Sebastian Kragt na, lijkt de ziekenboeg leeg te zijn gelopen.

Belangrijke spelers die waarschijnlijk een stempel gaan drukken op deze play-offs zijn aan Haagse kant Raymond van der Schuit en Jurryd Smid aan Eaters zijde verkeert het duo Verschuren-Beer de laatste 3 weken in een bloedvorm. Buiten dit viertal bezitten beide teams een aantal spelers die ook de kwaliteiten bezitten om een beslissing te forceren. Zeker Eaters heeft op dit front niet te klagen.

Want benoemen we het duo Verschuren-Beer dan zouden we voor het zelfde geld ook ook de scorende lijn met Bartak, Sloun en Marx wel vermeld kunnen/mogen worden. Lukasz Bartak staat qua goals vlak achter Nick Verschuren in de BeNeLeague.  Een telling laat zien dat de lijn Verschuren, Beer, Smit: 56 goals en 58 assists (beker en Bene) achter hun naam hebben staan en de lijn met Sloun, Bartak en Marx: 50goals en 76 assists (beker en Bene).

Nu is dat wel een beetje scheef omdat de lijnen ook een aantal keer zijn geswitcht en Joey Geurts ook zeker zijn credits mag krijgen in deze,  maar toch. Dat met de nieuwkomers zoals Beer, Verschuren, Bartak en Turcotte het scoringsprobleem lijkt opgelost laten de cijfers ook zien. Van de 154 gescoorde goals in competitiewedstrijden kwamen er 93 van de stick van de nieuwe aanwinsten.

De wedstrijd van as. zaterdag 29 december begint om 20:30 uur en staat onder leiding van Martin de Wilde en Pascal Keus. De return in Den Haag is zondag 30 december om 19:00 uur en staat onder leiding van Debby Hengst en Pascal Keus. De wedstrijd in Den Haag zal waarschijnlijk niet gestreamd worden. Heel véél plezier bij de wedstrijd(en)

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram