Alweer het 6e jaar in de hoofdmacht voor de pas 22-jarige aanvaller Mitch Koumans. Onze nummer 7 heeft er na een moeilijke periode heel veel zin in: ‘Vorig seizoen was voor mij een heel teleurstellend jaar. Door alle onregelmatigheden, onrust en heel veel randzaken kwam ik niet in een ritme en heb ik niet de speler kunnen zijn die ik wou zijn. Na het seizoen heb ik een periode gehad waarin ik even helemaal niks meer te maken wou hebben met ijshockey. In deze periode heb ik de tijd gehad om het vorige seizoen te relativeren en dat heeft me een hoop rust gebracht. Ik heb aan het begin van de zomer een goed gesprek met Jeffrey gehad en  in de visie die hij heeft kan ik me 100% vinden, dit gesprek heeft me ook heel veel zin en vuur voor komend seizoen gegeven.’

 

Afgelopen seizoen kwam Mitch maar tot 6 punten in 23 wedstrijden en dat is voor zijn doen echt veel te weinig,  ‘Ik hoop dit jaar te kunnen groeien en te laten zien wat ik waard ben. Vooral nu alle wedstrijden weer met volle hallen gespeeld kunnen worden… want het publiek heb ik toch echt heel erg gemist tijdens perioden in het afgelopen seizoen. Het maakt me ook niet uit in welke competitie we gaan spelen en of er wel of geen Duitse teams in zitten want ongeacht draait het toch maar om 1 ding… WINNEN.’

 

Jeffrey vult aan, ‘Mitch is in mijn ogen een speler met heel veel potentie voor de toekomst. Alle basis technieken beheerst hij . Hij is fysiek in orde en heeft goed overzicht van het spel.  Voor mij een uitdaging te kijken wat ik uit hem kan gaan halen dit jaar.’

 

Ook Mitch is al hard aan het trainen, ‘We zijn nu al een hele tijd bezig met de zomertraining bij Medisport. Dit zijn zomertrainingen zoals ze moeten… heel erg ijshockey gedreven oefeningen en iedereen heeft een apart schema om sterktes en zwaktes extra te trainen. Ik heb zo’n gevoel dat komend seizoen nog wel eens een heel speciaal seizoen gaat worden, beRED-y’