HOOP OP REVANCHE DUURT HELAAS SLECHTS EEN HALVE WEDSTRIJD

22 februari 2016

Door Jos Janssen

Zondagavond traden de Eaters aan tegen Heerenveen. Een voor Geleen belangrijke wedstrijd aangezien het deze wedstrijd om 2 doelen ging:
1. Revanche voor de verloren bekerfinale;
2. Thuisvoordeel voor de play-offs

In de beker tegen Heerenveen was Geleen nagenoeg (op Tummers na) geheel compleet, hedenavond traden we al gehavend aan zonder Engwegen, Tummers, Westerman en Marx. Daarnaast had Jord Smit dit weekeinde tegen Luik ook al een tik opgelopen en hij verscheen wel op het ijs, maar zal niet 100% fit zijn. Daarnaast was gezien het gehavende team Dean Moors gebeld om de selectie iets breder te maken. Dean dus weer terug op het ijs. Goalies Delil en voor Heerenveen Idzinga verdedigden vanavond het doel. De hal was goed gevuld en dat zal de penningmeester goed hebben gedaan. Uiteraard is er nog wel hier en daar een plekje vrij voor diegene die ook een leuke avond ijshockey willen komen zien!

1e periode:
Gelijk bij de start van de wedstrijd werd duidelijk dat het gehavende Geleen zich niet zomaar naar de slachtbank liet lijden en de spelers wilden de winst in Geleen houden. Na drie-en-een-halve minuut loopt Geleen (Gielen) tegen een straf aan en na anderhalve minuut weet Heerenveen de eerste goal van de avond te maken. Ik heb het niet helemaal goed kunnen zien, maar zoals ik het beleefde ging de puck via een stick van Geleen het doel in. Een ongelukkige goal, maar ja, die tellen helaas ook. Vervolgens wordt de wedstrijd op het scherp van de snede uitgevochten en vallen ook over en weer de straffen. Er werd niet altijd even consequent gefloten en helaas ook weer meer voor de reactie als voor de actie gefloten. Soms werden ook goedmakertjes-straffen gegeven en daar ben ik persoonlijk niet altijd even blij mee. Ook al ben je misschien niet helemaal zeker als ref van de keuze die je maakt, maar laat het achter je en probeer dit niet met een flutstraf recht te zetten….
Rowan stond weer degelijk zijn goal schoon te houden en daar waar soms de goal door een herenveenspeler al was geteld, plukte Rohan met zijn goede saves deze uit de lucht. De eerste periode werd afgesloten met de 0-1 nog steeds op het scorebord. Een periode die zodanig gespeeld werd: dit zijn de wedstrijden (periodes) waarvoor je elke zondagavond graag naar de hal komt. Veel inzet, scherp en hard spelen en een goede sfeer. De periode werd afgesloten met een straf voor Gielen en Limnel, die even wat onvriendelijkheden uitwisselden aan de middenlijn.

2e periode:
In de pauze begon weer hoop te leven. Met een gehavend team dan toch gaan winnen van Heerenveen??? Wat aan het begin van het seizoen in Aken was gelukt zou zomaar nog eens kunnen gebeuren, maar dan zou een vroege treffer wel welkom zijn…. Geleen en Heerenveen waren de 2e periode allebei het ijs op gekomen om de winst binnen te halen, maar gedurende de periode was merkbaar dat Heerenveen sterker werd en Geleen werd ook af en toe wat slordiger in het wegwerken van de puck uit het verdedigingsvak. Halverwege de wedstrijd bouwt Geleen mooi een aanval op waaruit een dot van een kans volgt gevolgd door nog twee schoten op Idzinga, maar helaas, de puck gaat richting het Geleense doel en Wurm kan alleen op Rohan af. Wurm heeft aan dit soort kansjes genoeg en rond mooi af (voor Heerenveen dan…) en de 0-2 is een feit. Voor mij was dit het kantelpunt van de wedstrijd. Als Geleen de kans(en) had afgemaakt, had de wedstrijd zich kunnen draaien. Nu viel het dubbeltje in deze toch al moeilijke wedstrijd naar de Heerenveense kant. Dat blijkt ook kort een minuut later, waarbij Brent Jansen short-handed de 0-3 scoort. Vervolgens zijn de kopjes geknakt en met tussenpozen van 2-3 minuten weet Heerenveen de stand op te krikken naar 0-5. Ook een time-out na de 0-5 kan het tij niet keren. Bob de Pont had na de 0-4 nog een geweldige kans om alleen op Idzinga af te kunnen schaatsen, maar helaas, scoorde hij niet, waarna Heerenveen geweldig snel omschakelden en zij met 4 vrije spelers (!) op Rowan af konden gaan voor de 0-5. In de 2e periode (vooral de laatste helft) werd de wedstrijd verder gespeeld.

3e periode:
Deze werd voor de statistieken verder gespeeld. De wedstrijd werd wat grimmiger en de spelers deelden over en weer wat visitekaartjes aan elkaar uit. Heerenveen en Geleen scoorden beiden nog een keer en Luca wist Idzinga van een shut-out weg te houden. Yan Turcotte mocht verder nog vroegtijdig gaan douchen. Wat een etter is die speler, maar ik had zo’n etter soms graag ook in Geleen gezien. Heerenveen was vanavond (letterlijk) een maatje meer en een kop te groot voor ons. Tijdens de 3e periode zijn Gielen en Munichman ook van het ijs verdwenen en ik hoop dat het de ziekenboeg niet te zeer aan vult…

Gezien het spel in de 1e periode en Aken in het achterhoofd hoeven we niet kansloos te zijn. Wat mij verder opviel was dat Heerenveen heel erg op twee lijnen rust. Daarnaast was de werklust bij Geleen vandaag wel aanwezig, alleen sommige slordigheden in het wegwerken van de puck vanavond braken ons op. Bob de Pont viel vanavond positie op. Hij maakt elke wedstrijd progressie en net als Luca kom je Bob 3x in een minuut tegen. De geblesseerde spelers worden gemist en ik hoop dat ze weer snel op het ijs te zien zijn.

Al met al genoeg inzet gezien, helaas niet altijd even effectief. De Eaters hadden meer verdiend dan de stand doet vermoeden. Genoeg leerpunten in de wedstrijd gezien en gewoon weer concentreren op de volgende wedstrijd. Zondag komt Leuven weer naar Geleen. Leuven staat op plaats zes, maar dat zegt niets: In Leuven heeft Geleen verloren met 5-4 dus het kan zomaar weer een spannende wedstrijd worden tussen 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn…. Tot zondag!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram