Het weekendje “waarheidsvinding” voor de deur van Microz Eaters

17 oktober 2018

Afgelopen weekend speelden de Microz Eaters Limburg tegen Amsterdam en het jonge team van Tilburg. Twee wedstrijden die vrij eenvoudig door de Eaters werden gewonnen. Amsterdam werd met 3-9 verslagen en daags daarna kon Tilburg met een 0-11 nederlaag huiswaarts keren. Door deze zeges staan de Eaters op dit moment, nog steeds ongeslagen, aan de leiding in de bekercompetitie.

Eaterscoach Andy Tenbult hecht nog niet al te veel waarde aan deze zegereeks. “Behalve de wedstrijd tegen Nijmegen, waren het allemaal wedstrijden welke we aan onze stand ook verplicht waren te winnen. Aanstaande zondagavond weten we waar we echt staan.” Andy Tenbult begon de 1e training van deze week, in voorbereiding op aanstaande weekend, dan ook met het op het hart drukken van de spelers, dat de gespeelde wedstrijden kinderspel waren vergeleken met wat de komende 3 weekenden gaat brengen.

Eaters begint het weekendje “waarheidsvinding” met de uitwedstrijd, vrijdagavond om 20:30 uur, in Den Haag. De huidige landskampioen en bekerhouder begon de bekercompetitie met een nederlaag tegen Nijmegen. Vervolgens werd gewonnen van Zoetermeer en weer verloren van Heerenveen. De laatste twee wedstrijden speelde HIJS zonder Joey Oosterveld. Een niet te onderschatten schakel in de selectie van Chris Eimers. Of Joey vrijdagavond tegen de Eaters wel speelt is nog ongewis.

Op zich geen indrukwekkende seizoenstart van de Hagenezen, ware het niet dat Eaters tijdens de voorbereidingsperiode in Den Haag te gast was en daar in een doelpuntrijke wedstrijd het onderspit moest delven. Eerlijkheidshalve moet wel aangemerkt worden dat Eaters “goalgetter” Lukasz Bartak in die wedstrijd afwezig was, Andy Tenbult en zijn staf nog “zoekende” was en de special teams van Eaters het enigszins lieten afweten. Het zal allemaal net iets beter moeten als tijdens de voorbereidingswedstrijd, willen de Eaters de 3 punten mee naar huis nemen.

Den Haag is dit seizoen begonnen zonder Jeffrey Melissant en de ervaren verdedigers Bas Britstra en Thomas Roosendaal. Ook Donny van Musscher en goalie Fabian Schotel hingen de schaatsen aan de Wilgen. Vooral het stoppen van Schotel is een stevige aderlating voor het team van Chris Eimers. Daarnaast werd de veel scorende toplijn van afgelopen seizoen met Melissant, Van Musscher en Van der Schuit geheel ontbonden. Met Mike Verschuren, Levi Boer, Tomislav Hrelja, Ceanay van Uytrecht, Vince van de Kraak en Reinier Staats heeft de Haagse staf de opengevallen plaatsen gevuld.

De wedstrijd in Den Haag staat onder leiding van Martin de Wilde met op de lijnen Aschwin van Loon en Chris van Grinsven. Houdt Eaters Live in de gaten voor een mogelijke livestream.

Tekst: Jan Hofstede
Foto: Lex Eckhardt

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram