Menu

Het team is klaar voor de Semi's.....

28 december 2017

De bekercompetitie is klaar. Acht Nederlandse teams die met elkaar, in 2 poules, de strijd aangingen met als gevolg dat vier overgebleven teams – Den Haag, Heerenveen, Eindhoven en Geleen- gaan vechten voor een plek in de finale die op 4 februari 2018 in Den Haag gespeeld gaat worden. Iedereen begint weer op nul. Behaalde resultaten van gisteren geven geen garanties op de resultaten in deze PO’s. Wie o wie komen er in de Uithof tegenover elkaar te staan?

Gisteren een uitgebreide voorbeschouwing, vandaag een kort gesprek met captain Glenn Bakx over hoe het team naar de PO’s toeleeft en zijn verwachtingen.

Glenn Bakx, 28 jaar en sinds 2006 een vaste waarde in het team van de Eaters, mag zichzelf een “ervaren rot” noemen op het gebied van het spelen van PO’s en bekerfinales. Al in zijn debuutjaar wisten de Eaters de finale te bereiken ten kostte van Nijmegen. De verwachtingen waren hoog toen op 17 januari 2007 Amsterdam en onze Eaters de strijd met elkaar aangingen. Een bloedstollende wedstrijd zou het worden, waarin uiteindelijk de overtime de beslissing moest brengen. Math Korthuis prikte in de overtime de 2-3 binnen en Amsterdam ging met de beker lopen. Teleurstelling op en naast het ijs… maar o zo trots op datgene de mannen ons geboden hebben.


Inmiddels 12 seizoenen later kan Glenn terugkijken op behoorlijk wat beker PO’s en ook een 4-tal bekerfinales. Naast Amsterdam werd er ook 2 maal een bekerfinale gespeeld tegen Heerenveen en natuurlijk de geweldige finale van 20 januari 2010 tegen Den Haag waarin Eaters voor de tweede keer in de clubgeschiedenis, en tegen ieders verwachting in, de beker won. Het ultieme schot van Mike Forgie en het “God bestaat” moment van Marcel Houben staat iedereen die erbij was nog stevig in het geheugen gegrift.

Vraag die steeds weer opspeelt bij PO’s is hoe een team zich voorbereid om optimaal aan zo’n PO-serie te kunnen beginnen? Glenn: “Gisteren hebben we een lekkere training gehad. Er heerst momenteel een play-off sfeer binnen het team, waardoor je net dat beetje extra meer focus probeert te vinden. Vanavond de generale training, tactisch fine tunen en vooral dat goede gevoel blijven houden. We hebben er vertrouwen en écht zin in!”

Glenn, het verleden heeft geleerd dat de favorietenrol of underdog posities vooraf helemaal niets zeggen over het mogelijke verloop van de PO-serie. Toch de vraag, wat zijn jouw verwachtingen? Glenn: “Ik ga uit van en verwacht gewoon morgen een aan elkaar gewaagde wedstrijd. Ons team en Den Haag weten precies wat ze aan elkaar hebben en van elkaar kunnen verwachten. Niet alleen vanuit ervaring uit eerder gespeelde wedstrijden tegen elkaar maar ook door goed te kijken naar de livestreams van wedstrijden tegen andere tegenstanders. Spelpatronen worden dan al gauw zichtbaar. Het gaat allemaal om de details.”

Van deze kant dank aan Glenn voor zijn antwoorden en héél véél succes aan het gehele team in deze serie. We gaan het vanaf morgenavond allemaal live meemaken. Of via de livestream of gewoon als support in het stadion. De wedstrijden vrijdag- en zaterdagavond beginnen beide om 20:30 uur.

 

 

 

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram