Menu

Herentals en Tilburg op het menu voor Eaters dit weekend!

2 januari 2020

Wat een geweldig mooie Teddy Bear Toss hebben we met z’n allen afgelopen zondag mogen ervaren. Ruim 22.000 knuffels en een mooi geldbedrag voor Kika. Een volle ijshal en een leuke wedstrijd, met winst voor Microz Eaters Limburg, tegen het Duitse Neusser EV maakt dat Eaters de koppositie in de Inter Region Cup zodanig bezet dat zij op 10 januari de beslissingswedstrijd in en tegen Neuwied zal spelen om uit te kunnen maken wie zich de 1e winnaar van de IRC mag noemen.

Eerst een belangrijk weekend in de strijd om de BeNe-league. Zaterdagavond om 21:00 uur de topper in Herentals en zondagavond in eigen huis het toekomstteam van Tilburg Trappers. Twee wedstrijden die eigenlijk gewonnen moet worden willen onze mannen nog aansluiting houden met de kop van de BeNe-league. De wedstrijd van zondag zal geen probleem mogen zijn voor onze mannen maar de wedstrijd in Herentals wordt een heel ander verhaal.

Alleen Heerenveen is in staat gebleken Herentals in een duel te overwinnen wanneer het gaat om de BeNe-league. HYC Herentals, een team met vijftig doelpunten tegenover slechts 16 tegentreffers in 7
wedstrijden en een 3 e plaats op de ranking, geeft daarmee ook de indruk dat het team van coach Jeffrey van Iersel zich goed staande weet te houden in de top van de BeNe-league en voor onze Eaters een bijzonder lastige uitdaging zal zijn. Zeker in Herentals eigen huis.

Het zijn de imports, Nathan Pancel, Roger Lepine en Preston Shupe, vergezeld door Mitch Morgan en Ben Vercammen die met grote regelmaat het net weten te vinden en die beslist het Geleense doel onder vuur zullen nemen. Of Vincent Morgan ook zal spelen is nog niet bekend. Eaters kan in dit treffen ook bouwen op aanvalslijnen die de laatste wedstrijden bijzonder goed rendeert en zal, ondanks de afwezigheid van Yan Turcotte, kunnen bouwen op defensieve ervaring en twee in
uitmuntende vorm verkerende goalies. Mijn verwachting is ook dat de goalie het resultaat gaan bepalen. Zij mogen zich verheugen op een avond met stevige werkdruk.

Zondagavond om 19:00 uur komt Tilburg op bezoek. Een tegenstander die geen bedreiging mag zijn voor het team van coach Andy Tenbult en zijn staf maar wel een belangrijke rol kan spelen in het uiteindelijke doelsaldo. Referee Filip Malse zal zowel de wedstrijd in Herentals als ook de wedstrijd in Geleen gaan leiden.

Afgelopen zondag en ook tijdens de demo in Heerlen hadden we al een 'mini' Meet & Greet op het ijs. Afgelopen zondag doordat de winnaars van de shirts deze gingen halen bij de spelers. Dit zou de club graag overdoen maar dan met alle fans en spelers! Dus neem zondag je schaatsen mee (lockers genoeg) en ga na de wedstrijd schaatsen, op de foto met jouw favoriet of laat jouw puck/shirt signeren! De fotografen zullen weer klaar staan om een en ander vast te leggen. Heel veel plezier bij de wedstrijd(en).

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram