HEERENVEEN VEEL TE STERK VOOR EATERS

27 oktober 2014

Door; Ben Dols

Na de dramatische wedstrijd in en tegen Tilburg mochten onze mannen zondagavond aantreden tegen Heerenveen.

Dit team had de avond te voren verrassend verloren in eigen huis tegen Herentals. Dus twee op en top gemotiveerde teams op het Geleense ijs.

Tom Marx kon nog altijd niet meedoen vanwege een, vorige week, opgelopen hersenschudding. Dit houdt hem sowieso enkele weken aan de kant. Jammer want Tom was niet slecht bezig
Dan maar vanavond zonder hem.

Het duurde precies drie en een halve minuut voordat de eerste puck in het netje lag. In een powerplay scoorden de gasten geraffineerd door Dax v.d. Velden 0-1. Niet veel later, in een powerplay, schiet Akim de puck in kansrijke positie er naast.Meer leverde de man meer situatie niet op.

De tweede treffer van de gasten mag helemaal gezien worden als een verdedigende blunder. In vrijstaande positie mag er op goal geschoten worden waarbij Houkes de puck nog aanraakt. Het gaat onze jongens allemaal wat te snel maar gelukkig blijft Sami overeind.

De eerste vechtpartij levert genoeg strafminuten op voor de overtreders met uiteindelijk een powerplay voor Geleen. Het levert niets op omdat er niets lukt.  Het publiek is not amused zeker als ook nog de 0-3 valt.

Wil Zwarthoed zal wel veel te bespreken hebben in de rust. Het is wel zo dat Heerenveen meer potentie in het team heeft maar we hoeven ze ook niet in het zadel te helpen. Gelukkig kwamen de spelers van Eaters daadkrachtiger uit de kleedkamer en was er weer strijd te zien. Maar toch laat de tegenstander even zien hoe het allemaal moet.

Eaters benut de powerplay niet. Even later laat Prudden zien hoe het wel moet in overtal. Het is 0-4 en we zijn bang voor een echte afstraffing want we zitten nog niet op de helft van de wedstrijd.

Toch is er in de zestiende minuut reden tot juichen. Op aangeven van Dave van Mol kon Mario Mijelleli alleen op doel afstormen en scoren 1-4. Opluchting in de Kummenadestraat met deze toch nog positieve afsluiter na 40 minuten speeltijd. .

In de laatste periode zakte het tempo bij beide teams. Er viel niet veel meer te zien. De beste pogingen kwamen van Flyers maar Sami wilde geen treffer incasseren. Toch gebeurde het wel toen hem een schot te machtig was. De rebound werd goed benut en het stond 1-5 dankzij de attente Wurm.

Heerenveen probeerde het nog in powerplay maar was tevreden met de eindstand op het scorebord.

Nog even sloeg de vlam in de pan in de slotminuut maar dat bracht geen verandering aan de eindstand. Heerenveen was een maatje te groot vanavond.
Volgende week weer twee duels. Op zaterdag de thuiswedstrijd tegen Herentals en zondag gaat het naar de Lichtstad om Kemphanen te bestrijden.

Bekijk de foto's van Jan Hofstede HIER! Ook Robbert Tummers maakte foto's zondag, deze staan HIER!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram