Goede generale voor Microz Eaters!

24 december 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]23/12/2018 BeNe-league wedstrijd Microz Eaters Geleen - Den Haag (door Jos Janssen)

Afgelopen weekeinde heeft Geleen wederom de volle winst binnen gehaald. Daarbij zat ook de winst tegen Den Haag bij, de tegenstander van vanavond. Afgelopen vrijdag heeft Geleen ook plichtmatig gewonnen van Tilburg met 1-14. Geleen verstevigde daarmee haar toppositie en blijft op de eerste plaats staan. Daarbij schuiven onder andere ook nog eens Matthew Beer en Nick Verschuren hoger op de topscoorderslijst. Ondanks dat Geleen bovenaan staat is de ranking ook vertekenend. Sommige teams hebben pas 8 wedstrijden gespeeld, terwijl andere er al 13 hebben gespeeld.

Onze tegenstander van vanavond is Den Haag. Geleen en Den Haag hebben al meerdere keren tegen elkaar gespeeld, waarbij Geleen tot nu toe de bovenliggende partij is. Geleen zal vanavond willen winnen om de koppositie te willen houden; Den Haag moet winnen om de aansluiting te houden met Nijmegen. Vanavond is de generale repetitie voor de halve finale van de Beker van Nederland, die zaterdag aanstaande start.

De Eaters spelen deze wedstrijd zonder de geblesseerden Sebastián Kragt, Renzo Meulenbeek en Mitch Koumans. De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Debby Hengst. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Haagse doel wordt verdedigd door Tomislav Hrelja.

1e periode:
De wedstrijd was nog geen halve minuut oud als Den Haag de eerste straf mag incasseren. Joey Oosterveld mag de bank warm houden voor een cross-check. De Eaters weten de powerplay te verzilveren door vanachter de goal zelf op te schaatsen, voorlangs de goalie en de eerste treffer van de avond binnen te schieten: 1-0 (2:04). De wedstrijd gaat vervolgens gelijk op als in de 7e minuut bij de opbouw van de aanval Remco Knoren de puck knullig verliest ongeveer 5 meter voor de eigen goal. Raymond van der Schuit is er dan ook als de kippen bij en weet makkelijk de 1-1 binnen te schieten (06:36). Geleen begint te drukken en halverwege de eerste periode weet Lars van Sloun van achter uit door de hele defensie heen te slalommen. Helaas weet de goalie van Den Haag erger te voorkomen. In de 14e minuut gaat de stick van Marco Bommezijn ongelukkig omhoog en raakt hij onbedoeld Remco Knoren in zijn gezicht. Kennelijk geblesseerd schaatst Remco ook met de hand voor zijn gelaat meteen naar zijn bank toe om behandeld te worden. Marco mag hiervoor 4 minuten gaan brommen. De periode eindigt met nog een holdingstraf voor Yan Turcotte. Tussenstand na 1e periode 1-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2e periode:
Nadat de referee Debby Hengst al in de eerste periode kortstondig van het ijs is gegaan, keert zij de 2e periode niet meer terug. Wij wensen haar in ieder geval al beterschap. De linesmen Mike Doomen en Dave van Alphen moeten vervolgens met z'n tweeën de wedstrijd in de hand houden. De periode begint met nog een dikke minuut straf voor Geleen. Remco Knoren is ook weer terug in de bank. Al vrij kort na het fluitsignaal staat Geleen met 5 spelers op het ijs en een man in de bank. Den Haag, maar ook beide linesmen hebben niet door dat Geleen bijna een minuut met een man meer spelen. Langzaam begint in de 2e periode de druk op het Haagse doel toe te nemen als Mircroz Eaters een snelle aanval opbouwen. Passend van Tom Marx op Lars van Sloun en van Lars op Lukasz Bartak omspeelt Lukasz op snelheid de goalie en schiet de 2-1 binnen (28:47). De frustratie op het ijs wordt voelbaar en het is merkbaar dat de 2 linesmen niet alles kunnen zien en de wedstrijd ook onvriendelijker wordt. Eerst krijgt Yan Turcotte een straf voor tripping (28:59), even later krijgt Alan van Bentem een match voor een forse slashing op Levi Smeets (31:03). Bij het van het ijs gaan, schaatst hij nog even in de richting van Geleense spelers die bij hun bank staan en slaat een met de vuist in het gezicht…. Kennelijk om ook aan Geleense kant een straf nog uit te lokken. Over en weer vallen nog een straf en Den Haag weet bijna de gelijkmaker te maken, als Stijn Knoop vanuit de strafbank alleen op Rowan Delil af kan gaan, maar Rowan staat zijn mannetje en belet Stijn van het scoren. Tussenstand na de 2e periode 2-1 (1-1) - (1-0).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3e periode:
Geleen start de 3e periode voortvarend. De periode is maper een minuut oud als Geleen een snelle aanval opbouwt en na het eerste schot op de paal, pikt Nick Verschuren de puck op en schiet vervolgens direct de 3-1 binnen (41:06). Twee minuten later kan de goed spelende Jord Smit nog tijdens een uitbraak alleen op de goalie af, maar verzuimd deze kans te verzilveren. Vervolgens worden over en weer straffen uitgedeeld en staan de spelers 4 tegen 3 op het ijs. Als op het ijs de balans weer in evenwicht is en 4 tegen 4 spelers gespeeld wordt, is de mooiste aanval van de avond in aankomst. Matthew Beer op volle snelheid over rechts weet een perfecte pass op Nick Verschuren te geven die over links op volle snelheid met een one-timer uithaalt en hard de 4-1 binnen schiet (56:20). Als vervolgens weer wat straffen vallen, besluit Den Haag met nog 3 minuten op de klok de goalie van het ijs te halen. Hierdoor staat Den Haag met 5 spelers tegenover 3 spelers van Geleen, als laatste strohalm om de wedstrijd toch nog te kunnen keren. Helaas voor Den Haag gaat hen dat niet lukken en de spanning op het ijs evenals de onvriendelijkheden nemen toe. Uiteindelijk met nog slechts een dikke minuut op de klok vliegen beide teams elkaar in de haren en hebben de linesmen de handen vol. Als de kruitdampen zijn opgetrokken mag Yan Turcotte met 4 minuten de bank op zoeken en mak Mike Verschuren ment een game het ijs verlaten. Eindstand: 4-1 (1-1) - (1-0) - (2-0).

 

M.O.T.M.
1. Lukasz Bartak
2. Rowan Delil
3. Matthew Beer

Algemeen:
Het was een rommelige wedstrijd waarbij de stand de spanning in de wedstrijd bracht. Door het wegvallen van Debby Hengst werd de wedstrijd grimmiger en uiteindelijk viel de schade aan Geleense zijde nog mee. Den Haag is niet meer de ploeg die Den Haag vroeger was. Met fysiek spel hebben ze Geleen uit de wedstrijd proberen te halen, maar is hen niet gelukt. Geleen ligt Den Haag niet zo. Halve finales zijn natuurlijk andere koek en kan het zomaar anders zijn. Dat de wedstrijden tegen den Haag spannend blijven is vanavond wel gebleken.Volgende wedstrijd:

Volgende week zaterdag speelt Geleen de eerste wedstrijd in de halve finale van de Beker van Nederland. Dat wordt in een "best of three" afgewikkeld en zaterdag is de eerste wedstrijd, wederom tegen Den Haag. We weten dat dit soort wedstrijden op zich staan en alles mogelijk is. Geleen en Den Haag kennen elkaar door en door en de tactiek zal belangrijk zijn. Het zal super spannen worden. Kom met het hele gezin ons team aanmoedigen en toejuichen. Zaterdag om 20:30 uur zal de wedstrijd aanvangen. De dag erna is de return in Den Haag en indien nodig (en daar gaan we niet van uit) is de laatste kans op woensdag 02 januari om 20:30 uur…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link="https://youtu.be/BjkeT8bAbbU" title="Interveiw van de week | Nick Verschuren en jubilaris Glenn Bakx"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt" use_theme_fonts="yes"][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1545645594664-a162dcb1-7699-1" include="14717,14716,14715,14714,14713,14712,14711,14710,14709"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram