Menu

Goed weekend voor Laco Eaters Limburg!

11 oktober 2015

Zondagavond speelde Laco Eaters Limburg vanwege de problemen met de koelinstallatie bij Laco Glanerbrook zijn thuiswedstrijd – ditmaal om de bekercompetitie – in Aken. Flyers Heerenveen was de tegenstander. In de koude maar nostalgische hal was de sfeer gezellig, de supporters zullen zelden zo kort op de spelers hebben gestaan, je stond bijna letterlijk in de spelersbank.

Eaters begon, voor ongeveer 400 toeschouwers, fel en geconcentreerd aan de wedstrijd. Binnen de minuut was het Akim Ramoul die met een mooie pass Tom Marx alleen voor de goalie zet en deze rondde mooi af, 1-0! Eaters bleef aanvallen en na weer een splijtende pass van achteruit, nu door Erik Tummers, was het weer Tom Marx die nu nog mooier en beheerser afwerkte 2-0 (5' min.)

De wedstrijd golfde in de eerste periode in een hoog tempo op en neer en er waren kansen over en weer. Rowan Delil keepte een goede pot net zoals gisteren in Den Bosch, hij werd daarvoor door zijn teamgenoten tot MOTM gekozen.

De 2e periode begon rommel van Eaters kant en het was Tony Demelinne na 25 minuten die de aansluitingstreffer maakte. Eaters had het de hele 2e periode moeilijk en Flyers kwam steeds gevaarlijk voor de goal van Rowan maar Eaters hield stand en na een powerplay voor Eaters komen de mannen terug in de wedstrijd en spelen de 2e periode goed uit.

In de derde periode stelt Eaters binnen 10 minuten orde op zaken en lopen via goals van Akim Ramoul en Don Geerts uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong. Het word nog even spannend als Flyers 4 minuten voor tijd toch op 4-2 komt door Bouten. Coach Nason zet alles op alles en haalt zijn goalie naar de kant en probeert met een extra veldspeler nog iets te forceren maar Eaters hield stand en pakte zo ook zijn 2e overwinning in de Beker!

Man of the Match werd Tom Marx (2 goals en een mooie assist op de 3-1) voor Rowan Delil (34 schoten) en Akim Ramoul (1 goals en 1 assist)

Zaterdagavond stond een wedstrijd in de BeNeLeague-competitie op het programma. In het uitduel tegen Red Eagles Den Bosch zegevierde het team van coach Christer Dreberg met 1-3.

Lars van Sloun (08' min) en Lars Engwegen (09' min) scoorden beide in de eerste periode vanuit een power play-situatie en zetten Eaters daarmee op 0-2. In de tweede periode maakte Don Geerts er 0-3 van. De 1-3 eindstand kwam in de derde periode op het bord door een doelpunt van Evers (53' min).