Menu

Goed Belgisch weekend voor Laco Eaters

23 november 2015

Afgelopen weekend stonden twee Belgische clubs op het programma voor Eaters. Na de 0-11 walk-over waarop Laco Eaters Limburg vrijdagavond Olympia Heist op den Berg trakteerde, kwam zondagavond Luik Bulldogs op bezoek in Geleen. Akim Ramoul (4x) en David Arvay (3x) scoorde er lustig op lost in deze wedstrijd.

De wedstrijd tegen Luik begon voor Eaters veelbelovend. Jeffrey van Iersel stond na 5 minuten goed opgesteld bij de 2e paal en tikte beheerst de (powerplay) goal binnen. Na goed doorzetten van Luca Heutmekers was het Kai Willems in de 8e minuut die de score verdubbelde. Eaters was heer en meester in de eerste periode, Luik had slechts 2 kleine kansje gehad.

De tweede periode startte Eaters slordig. Luik drong aan maar scoorde niet. Gaandeweg de periode verhardde het spel. Het duurde tot ruim halverwege de tweede periode voordat er weer werd gescoord. Akim Ramoul zorgde in de 31e minuut voor 3-0, al was hier coach Vincent van Luik niet van overtuigd.

Door twee snelle tegendoelpunten in de 33e minuut van Kolodziejczyk en Cieslicki werd duidelijk dat Eaters deze partij nog zeker niet gewonnen had. Kansen kwamen er over en weer en de sfeer op het ijs werd en niet vriendelijker op. Het publiek kreeg vanavond waar voor hun geld; inzet, mooie aanvallen, goals en ook nog een vechtpartij tussen Akim en Paulus. Beide spelers werden door ref de Ridder naar de kleedkamer gestuurd in de 35e minuut.

In de 3e periode maakte Eaters het zich zelf moeilijk, na 30 seconden was het Luik dat de gelijkmaker scoorde. Na 30 minuten leek ook deze wedstrijd een eitje voor Eaters maar het moest nu vol aan de bak.

Het werd een echte wedstrijd met kansen over en weer. Vijf minuten voor tijd was het Luca Heutmekers die met de game winning goal Eaters weer op voorsprong schoot. Lars Engwegen gooide 3 minuten later de wedstrijd helemaal op slot door een hard schot van Tummers onderweg van richting te veranderen.

Na afloop werd Luca Heutmekers uitgeroepen tot Man of the Match. Door de 2 overwinningen krijgt Eaters de koppositie in poule B in het zicht. Het staat met 3 wedstrijden minder maar 1 punt achter op de koplopers Eindhoven en Tilburg.