Geleen wint relatief makkelijk van Mechelen Gold Sharks

7 januari 2019

06/01/2019 BeNe-league wedstrijd Microz Eaters Geleen – Mechelen Gold Sharks
(door Jos Janssen)

De Eaters hebben afgelopen we(e)k(en) een zwaar programma gehad met allemaal toppers waar ze tegen moesten spelen en ook nog even de halve finale van de Beker. Daarvan hebben ze woensdag de laatste wedstrijd tegen Den Haag gespeeld en jammer genoeg verloren. De strijd heeft daarbij ook wat blessureleed opgeleverd, waardoor gisteravond in de wedstrijd tegen Heerenveen 2 belangrijke pionnen uit de verdediging werden gemist, die beiden ook nog eens scorend vermogen hebben. Yan Turcotte en Vadim Gyesgreghs waren er niet bij. Ondanks dat hebben de Microz Eaters in Heerenveen een zodanige strijd geleverd, dat Heerenveen zich daar bijna in verslikte. Nadat de Eaters met 3-0 achter stonden, bleven zij door werken en knokken voor de punten. Het is tenslotte 4-2 geworden, terwijl er zelfs misschien meer in had gezeten. De tactische zet om Matthew Beer in de verdediging te zetten bood in ieder geval resultaat. Door de winst van Heerenveen zijn zij Geleen tot op 3 punten genaderd, met 3 wedstrijden minder gespeeld. Geleen zakt door het verlies een plaatsje naar de 2e plaats en Herentals staat bovenaan met 1 punt meer dan Geleen, maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld dan Geleen.

Onze tegenstander van vanavond zijn de Golden Sharks uit Mechelen (B). Mechelen, met slechts 9 punten uit 14 wedstrijden, tegenover de Eaters die uit 14 wedstrijden 33 punten hebben behaald, zou op papier geen probleem voor de Microz Eaters hoeven te zijn. Maar onderschatting is in het ijshockey de grootste fout en we moeten ook niet vergeten dat de nummer 1 Herentals slechts met 4-1 thuis van de Sharks hebben gewonnen. De vorige wedstrijd tegen de Sharks hebben de Eaters met 3-4 gewonnen, nadat ze eerst nog met 3-0 aan het begin van de 2e periode achter stonden. Het kan nog een leuke wedstrijd worden die winnend afgesloten dient te worden voor de Eaters. Vadim Gyesgreghs en Renzo Meulenbeek zijn er niet bij, Yan Turcotte staat als assistent coach achter de bank.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Tim Tzirtziganis, geassisteerd door Marine Dinant en Thibo Christiaens, oftewel een Belgisch arbitraal trio. Het Geleense doel wordt verdedigd door Michael Sterkens, terwijl het Mechelse doel wordt verdedigd door Mike Gysbrechts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1e periode:

Geleen krijgt al na 17 seconden powerplay als Marek Ziarny mag gaan zitten voor een hooking. Deze wordt niet verzilverd. In het begin zijn de kansen verdeeld over beide teams. Jord Smit weet bij een uitbraak alleen voor de goalie te komen, maar kan deze kans niet verzilveren. Datzelfde geldt ook aan de andere kant als Maxime Pellegrims slim back-handed op de goal schiet en de puck voor het inschieten klaar ligt voor het open doel. Even later is het weer bijna prijs aan de andere kant, als Nick Verschuren op Lukasz Bartak passt en deze langs open doel schiet. In de 6e minuut schaatst een speler van Geleen en van Mechelen ongelukkig langs elkaar door terwijl de linesmen (vrouw) ertussen in zat en lelijk ten val kwam. Zij bleef dizzy op het ijs liggen. Gelukkig kon ze even later de wedstrijd weer vervolgen. Een minuut later is het wel prijs en wordt de eerste goal van de avond gescoord. Bij een aanval van Geleen liggen de spelers van beide teams in het aanvalsvak aan de rechterzijde over elkaar heen op het ijs om de puck te bemachtigen. Op dat moment staat Lukasz Bartak in het midden van het aanvalsvak af te wachten en als dan Tom Marx uiteindelijk de puck krijgt, roept Bartak en geeft Tom de pass op Bartak. Deze speelt eenvoudig de goalie uit en scoort de eerste goal (06:16). Over en weer vindt nog een powerplay plaats maar als de teams weer gelijk zijn, bouwt Geleen weer een mooie aanval op. Jord Smit geeft de pass op Nick Verschuren, achter de goal, die op zijn beurt Dean Moors bediend, die vrij voor de goalie staat en de 2-0 binnen tikt (16:52). Een dikke minuut later heeft Geleen weer powerplay en wordt de mooiste aanval van de avond opgebouwd. Op snelheid en passend over de breedte van het ijs komen Nick Verschuren, Lukasz Bartak en Lars van Sloun het aanvalsvak binnen gestormd. Lars geeft de pass op Nick, Nick op Lukas en Lukasz weer op Lars, die vervolgens de goalie om speelt en de 3-0 binnen schiet (18:54). In de laatste paar seconden krijgt Geleen nog een straf. Tussenstand na 1e periode 3-0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2e periode:

Door de straf begint Geleen met een man minder op het ijs. Nadat Mechelen eerst slordig de powerplay op bouwt en Geleen deze onschadelijk maakt, weten ze toch nog met een schot van de blauwe lijn Michael Sterkens te verrassen. Met nog 1 seconden straftijd scoort Mechelen met een man meer de 3-1 (21:56). Geleen heeft het overwicht in de wedstrijd, maar het duurt nog tot halverwege de wedstrijd (of de periode) eer er weer wordt gescoord. Bij de aanval van Geleen blijft de puck bij de Belgische goal liggen en al vallend weet Dean Moors deze binnen te tikken: 4-1 (30:12). Tegen het einde van de periode mogen Maxime Pellegrims en Nick Verschuren nog gaan zitten voor roughing, maar aan de stand veranderd er niets meer. Tussenstand na de 2e periode 4-1 (3-0) – (1-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3e periode:

De 3e periode komt Mechelen wat feller uit de kleedkamer, maar uiteindelijk gaat Geleen er weer met de buit vandoor. Bij de aanval ziet Glenn Bakx van achter de goal Nick Verschuren vrij staan, die vervolgens beheerst de 5-1 binnen schiet (41:38). Mocht Mechelen nog hoop hebben op een ommekeer, dan wordt dit 2 minuten later duidelijk gemaakt, dat dit er niet meer in zit. Bij een aanval van Mechelen wordt de puck onderschept en geeft Lukasz Bartak een zuivere pass op Tom Marx die daardoor alleen op de goalie af kan schaatsen en ogenschijnlijk eenvoudig over het ijs de 6-1 weet binnen te schieten (48:38). Vijf minuten later zijn de rollen omgedraaid en weet Tom Marx Lukasz Bartak op maat te bedienen, die weer recht voor de goalie gepositioneerd staat. Redelijk eenvoudig kan deze de 7-1 binnen schieten. Toch kan Mechelen nog wat terug doen. Met een aanval, waarbij de puck van links over de volle breedte door Ziarny op Bendzius wordt gepasst, kan deze doordat Sterkens uit positie was, de 7-2 binnen schieten. Een dikke minuut later wordt door Geleen de eindscore op het scoreboard gezet. Vanaf de face-off kan Nick Verschuren de puck meenemen en direct binnen schieten: 8-2 (52:31). Als na de goal het spel wordt hervat, krijgt Nick Verschuren het met Jakob Huyghe aan de stok en beiden mogen gaan zitten met 4+10 minuten voor roughing. Als laatste wapenfeit weet Joey Geurts nog uit te breken en wordt onderuit gehaald. Dit levert Geleen een penaltyshot op. Deze wordt genomen door Dean Moors, echter hij kan hem niet verzilveren. Eindstand: 8-2 (3-0) – (1-1) – (4-1)

 

M.O.T.M.
1. Dean Moors
2. Matthew Beer
3. Tom Marx

 

Algemeen:

Tom Marx blijkt steeds meer een belangrijke(re) speler voor Geleen. Het is een genot om te zien hoe hij in dienst van het team speelt. Matthew Beer is een goede oplossing voor het gemis van de 2 verdedigers. Hij straalt rust uit en ogenschijnlijk voelt hij zich als defence op zijn gemak. Ook daar geeft hij genoeg aanwijzingen en positioneert zijn spelers. Het was na de eerste periode wel duidelijk dat Geleen ging winnen. De 2e periode zakte het niveau af en toe een beetje af naar het niveau van Mechelen, maar uiteindelijk is nooit de winst in gevaar geweest. Na dit weekeinde is de ranking hetzelfde gebleven.

Volgende wedstrijd:

De volgende topper staat aanstaande vrijdag al weer op het programma: Herentals uit. Laten we hopen dat Geleen voltallig en zonder blessureleed aan de wedstrijd kan beginnen. Herentals is een serieuze kanshebber voor de titel en staat niet voor niets bovenaan in de BeNe-league. Virtueel staan ze slechts 2 puntjes onder Heerenveen. Ze liggen 7 punten voor op hun directe Belgische opponent Luik. Herentals is de enige tegenstander van Geleen volgend weekeinde en hebben ze na het drukke en sterke programma nog wat meer rust. Het weekeinde daarop staat ook slechts een (uit)wedstrijd op het programma. Helaas betekent dat er na vanavond pas over 3 weken weer een thuiswedstrijd in Geleen wordt gespeeld…. Maar dan zijn we er ook weer bij!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram