Menu

Geleen komt met een steeds completer team, maar moet nog veel werk verzetten.

17 september 2023

Oefenwedstrijd Snackpoint Eaters Geleen – Heylen Vastgoed HYC Herentals (België) door Jos Janssen

Vandaag staat de vierde oefenwedstrijd op het programma. Het team van Geleen wordt steeds completer, en de ervaren mannen voegen zich langzaam bij het team. Ook vanavond zijn we nog niet compleet en missen we nog enkele spelers, maar we worden steeds completer. De eerste oefenwedstrijd die we uit tegen de tegenstander van vanavond hebben verloren, was met een zeer uitgedunde selectie die heeft geknokt voor elke centimeter ijs. Met pas een week ijstraining hebben ze nipt verloren met 3-2. Dat voorspelt in ieder geval een interessante avond vanavond.

Ook nu staat er op een benauwde nazomerse avond in een lekkere koele hal de wedstrijd tegen Herentals op het programma. Herentals heeft gisteren nog met 2-1 van Leuven gewonnen… We gaan het zien vanavond. In het Geleense doel staat Jowin Ansems onder de lat, en de wedstrijd staat onder leiding van Pascal Keus.

1e periode:
Herentals heeft een bliksemstart en is gelijk al gevaarlijk. Al in de 2e minuut wordt Mordy Munichman gestraft voor een checking from behind en vindt er ook een opstootje plaats. Resultaat: Geleen 5 minuten straf, en Mordy kan gaan douchen en Herentals krijgt een 2 minuten straf. Slechts 42 seconden heeft Geleen nodig om de openingstreffer te scoren. Ben Duperreault haalt uit, en de puck glijdt traag onder de goalie door het doel binnen: 1-0. Geleen zit er in de eerste helft van de periode goed op. Beide teams krijgen nog powerplay, maar weten niet te scoren tot aan de 15e minuut. Herentals weet bij een aanval van Geleen de puck te bemachtigen en kunnen met 2 spelers uitbreken en alleen op de goalie af schaatsen. Mooi heen en weer getikt totdat de goalie uit positie is en vervolgens scoren: 1-1. Beide teams krijgen nog een keer powerplay, maar de stand blijft ongewijzigd.

2e periode:
Geleen start in de 2e periode strak en voert de druk wat op, maar het is weer Herentals die weet te scoren. Dit keer kunnen ze met 3 man vrij voor de Geleense goalie komen, die helemaal kansloos is. Eenvoudig weet Herentals de voorsprong te pakken: 1-2. Als Herentals later powerplay krijgt, geven zij een masterclass powerplay. Slechts 14 seconden hebben zij nodig om de vrije man te vinden en de score te vergroten naar 1-3. Geleen gaat slordiger spelen. Ze doen wel de goede dingen, maar in de passing en afwerking zijn ze slordig en komt de puck niet aan bij de speler of maken ze net een move te veel.

3e periode:
Geleen start de 3e periode met nog een dikke minuut powerplay. Bij de aanval schiet Bradley Forrest de puck over zijn medespelers heen, die het zicht van de Belgische goalie belemmeren. De puck gaat zo over de linkerschouder van de goalie het net in, en de aansluiting is gemaakt: 2-3. Hierna gaat het snel bergafwaarts met Geleen. Ondanks dat ze powerplay hebben en dus een man meer hebben, heeft Herentals meer geluk. De puck wordt verspeeld, en Herentals vergroot short-handed de score naar 2-4. Met een laatste powerplay laat Herentals Geleen nog één keer zien hoe het hoort en zet binnen 9 seconden de eindscore van 2-5 op het scoreboard.

Algemeen:
Geleen start goed maar zakt gedurende de periodes in. Het spel wordt dan slordiger, en conditioneel is men ook nog niet helemaal klaar. Dat kan, en daar zijn ook de oefenwedstrijden voor: kijken waar je staat en sommige zaken uitproberen. Daarnaast hebben we nog niet met een complete selectie gespeeld. Langzaam van 22 spelers een team bouwen dat tot het uiterste gaat en voor elkaar knokt, en dan kan het gaan spoken in Geleen. Ik heb er vertrouwen in.

Volgende wedstrijden:
Volgende week staat de wedstrijd tegen het Duitse Ratingen op het programma. Vrijdag speelt Geleen uit, en op het vertrouwde tijdstip en dag: zondag om 19:00 uur in Geleen. Dat is dan ook tevens de laatste oefenwedstrijd voordat de BeNeLeague de week erna losbarst. Dus wilt u zien hoe Geleen zich daarop heeft voorbereid, kom dan ook naar de laatste oefenpartij. Ik ben erbij, zie ik u ook?

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram