Menu

Gehavend Microz Eaters wint plichtsgetrouw van Tilburg met 6-2.

26 november 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Afgelopen weekeinde heeft voor wat reuring gezorgd na de afstraffing in Nijmegen. Een goed team kwalificeert zich hoe het met tegenslagen om gaat. Dat heeft Geleen de dag erna in de thuiswedstrijd tegen Leuven ook laten zien. Met een handvol geblesseerden wisten ze ook deze wedstrijd naar hun hand te zetten en te winnen. Dit weekeinde staat slechts een enkele wedstrijd op het programma en eigenlijk tegen een ploeg waarvan aan de voorkant gezegd kan worden dat ze hiervan zullen moeten gaan winnen. De geblesseerden hebben tijd om aan het herstel van hun blessures te gaan werken en indien het niet nodig is zal Geleen ook deze wedstrijd niet tot het uitersten te hoeven gaan, waardoor de geblesseerden gespaard kunnen blijven.

Geleen treedt aan zonder de geblesseerden Luca Heutmekers, Matthew Beer, Renzo Meulenbeek en zonder de nog geschorste Remco Knoren. Glenn Bakx was gelukkig weer van de partij.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Ronald Beks Het Geleense doel wordt verdedigd door Michael Sterkens, terwijl het Tilburgse doel wordt verdedigd door Wim jr van de. Hout.

1e periode:

De wedstrijd was amper begonnen toen de eerste puck bij Tilburg al uit het netje moest worden gehaald. De vanavond goed spelende Joey Geurts wist de 1-0 te scoren op assist van Tom Marx: Tom pikt de puck op en wacht naast de goal op Joey die de puck het open doel in kan schieten (00:31). Na 5 minuten volgt de eerste straf van de wedstrijd. Nicky Ierland mocht de bank op gaan zoeken na een tripping (05:20). Hierna hadden de Microz Eaters slechts 5 seconden nodig om te scoren. Kort na de face-off schiet Vadim Gyesbreghs de puck hard binnen vanaf de blauwe lijn: 2-0 (05:25). Halverwege de periode is er nog een mooie aanval van Geleen, waarbij Mitch Koumans op de goalie af schaatst en een hard schot geeft, die gedeeltelijk wordt tegen gehouden door de goalie. Thom Smits weet dan de puck nog hard te raken, maar alleen de tik van de puck tegen de paal schettert door de hal…. Jammer! Later in de wedstrijd loopt Tilburg tegen een hooking-straf aan en heeft Geleen de 2e powerplay van de avond (15:58). Tegen het einde van de straf weet Geleen de 3-0 op het scoreboard te zetten, als tijdens de powerplay Lukasz Bartak een pass geeft op Jord Smit die deze verzilverd met een doelpunt (17:41). Met een welverdiende voorsprong kan Geleen aan de thee gaan. Tussenstand na 1e periode 3-0

2e periode:

Na een minuut of 4 in de 2e periode krijgt Yan Turcotte een tripping penalty en heeft Tilburg haar eerste powerplay. Deze wordt verzilverd door Sars Wouters als hij de puck hard onder tegen het ijzer in de goal schiet waardoor de puck vervolgens de goal uit stuitert. Het leek er even op dat deze goal niet werd gegeven, maar na rijp beraad tussen het arbitrale trio werd de goal toegekend en staat het 3-1 (26:04). Geleen krijgt nog een powerplay, maar weet deze niet in punten om te zetten. Als daarna een snelle uitbraak van Geleen komt, weet Mordy Munichman een pass op maat op Joey Geurts te geven, die vervolgens mooi binnen kan schieten, omdat de goalie uit positie was: 4-1 (36:26). Lang kan Geleen hier niet van genieten, want binnen een minuut antwoord Tilburg met een tegentreffer. Tijdens een uitgestelde straf tegen Geleen scoort Delaney Hessels de 4-2 (37:11). Nog voor de Thee loopt Tilburg wederom tegen een straf aan en kan Geleen deze gelukkig verzilveren. Bartak geeft de pass van achter de goal op Lars van Sloun die van dichtbij de 5-2 kan binnen tikken (38:52). Tussenstand na de 2e periode 5-2 (3-0) (2-2).

3e periode:

De 3e periode is wat saai om te zien. Er zijn kansen genoeg, echter men is slordig in de afwerking, waardoor er regelmatig langs de ruimte geschoten wordt als de goalie uit positie was. Uiteindelijk duurde het tot 3,5 minuut voor tijd dat Geleen weer eens weet te scoren. Na een pass van Tom Marx weet Nick Verschuren de goalie van Tilburg met een backhand-shot de laatste treffer van de avond binnen te schieten: 6-2 (56:26). Eindstand: 6-2 (3-0) (2-2) (1-0).

M.O.T.M.
1. Joey Geurts
2. Tom Marx
3. Yan Turcotte

Algemeen:

Het was een wedstrijd zoals te verwachten was. De winst kwam geen enkel moment in gevaar. Met een viertal spelers minder en op halve kracht spelende werd de wedstrijd plichtmatig gewonnen. De spirit zat er wat minder in, aangezien het natuurlijk wat moeilijker op te laden is tegen dit soort tegenstanders. Ondanks dat werden er vanavond te veel open kansen gemist. Een groot compliment nog voor Tilburg. De spelers speelden vanavond als lastige wespen tijdens een avondmaaltijd afgelopen zomer in de buitenlucht. Ze bleven maar komen en hadden tomeloze energie. Het is nog een jong team, maar wat ik vanavond zag, ben ik benieuwd over een paar jaar.
Joey was vanavond terecht de MOTM. Hij nam het team op sleeptouw en was overal aanwezig.

Volgende wedstrijd:

Het volgende weekeinde is weer een zwaar weekeinde. Remco Knoren heeft zijn straf uitgezeten en is dan weer van de partij. Hopelijk zullen een aantal van de andere geblesseerden ook weer van de partij zijn, want die hebben we hard nodig. Dan moeten we er weer de volle 100% tegen aan gaan.
Op de zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Zoetermeer op het programma. Geleen zal vanaf de eerste minuut aan de slag moeten gaan en Zoetermeer niet onderschatten, willen zij zich niet aan Zoetermeer vergrabbelen. De dag erna staat alweer Herentals op de stoep. Herentals die zich als eerste in de beker van België hebben geplaatst en nu ook samen met Luik in de top van de BeNeLeague staan geplaatst. Het zal een kraker worden die op het scherpst van de snede gespeeld zal worden.

Als ijshockeyliefhebber wil ik deze wedstrijd zeker niet missen…. U toch ook niet! Tot volgende week.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Jan Hofstede en Lex Eckhardt" font_container="tag:h3|text_align:left" use_theme_fonts="yes"][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1543231029286-973c753c-cf87-4" include="14583,14582,14581,14580,14579,14578,14577,14591,14592,14593,14594,14595,14596,14597,14598,14599,14600,14601,14602,14603,14604,14605,14606,14607,14608,14609"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram