Gehavend Geleen doet wat het moet doen: winnen

2 december 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]01/12/2019 BeNe-leaggue-wedstrijd Microz Eaters Geleen – Antwerpen Phantoms
(door Jos Janssen)

Afgelopen vrijdag heeft Geleen gespeeld tegen de koploper van de Bene-league Heerenveen, die nog geen wedstrijd heeft verloren. Geleen trad aan zonder Akim Ramoul, Lars Engwegen, Renzo Meulenbeek en zijn Tom Marx en Mitch Koumans ook niet zonder schade van het ijs gekomen. Geleen heeft ondanks veel van deze dragende spelers goed weerstand kunnen blijven bieden maar heeft wel uiteindelijk het hoofd moeten buigen. Met 3-1 verloren zij de wedstrijd in het hoge noorden, maar wel met een zeer gehavend team. Dat biedt perspectief voor verderop in het seizoen.
Vanavond staat de wedstrijd tegen Antwerpen op het programma. Geleen staat voor de wedstrijd van vanavond op de (gedeelde) 3e plaats en met (negatieve) uitschieters als Tilburg en (positieve) uitschieters als Heerenveen is nog van alles mogelijk. Het gehele spelersveld staat qua punten redelijk dicht bij elkaar. Geleen was niet compleet en miste de hierboven vermelde spelers plus de ziek gemelde Jens Engelen. Wederom een flinke aderlating en trad dus met slechts 2,5 lijn aan. Sander Kösters verdedigt het Geleense doel en Neil Bruyninckx het Antwerpse doel. De wedstrijd staat onder leiding van Hub van Grinsven jr.

1e periode:
De start van de 1e periode was duidelijk voor Geleen. Na een dikke 4 minuten viel de eerste straf voor Geleen en mocht Lars van Sloun de bank gaan warm houden. Geleen hield goed stand tijdens de powerplay en 19 seconden nadat Geleen weer compleet was, konden zij ook het eerste wapenfeit noteren. Vanuit het Geleense vak wisten Lars van Sloun en Patrik Moisio uit te breken. Lars hield de puck lang genoeg bij zich om de goalie zijn kant van de goal uit te laten bewegen en Patrick zich goed kon positioneren. Patrik kon zo de vrije ruimte binnen schieten en heeft eindelijk zijn eerste goal op Geleens ijs binnen: 1-0 (06:43). Vervolgens krijgt Geleen nog 2 keer powerplay, echter weet wel kansen te creëren, echter niet te scoren. Vervolgens komen we in de 19e minuut, als Antwerpen een straf krijgt en Geleen aan de powerplay kan gaan beginnen. Deze powerplay duurde echter maar 8 seconden, als ook een Geleense speler op de bank kon gaan plaats nemen. Met evenveel spelers op het ijs kan Geleen wel weer gaan scoren. Bij een mooie aanval en passes via Marco Postma en Vadim Gyesbreghs, weet Yoren de Smet de goalie te verschalken door de puck in de korte hoek binnen te schieten. De eerste goal van de avond voor Yoren: 2-0 (18:32). Vervolgens laat Geleen de wedstrijd even verslappen en is een stuk concentratie weg. Antwerpen is wel allert en vanaf de face of bij het Geleense doelgebied wordt al vrij snel de pass gegeven op Boris Coehorst die over de linker schouder van Sander Kösters binnen te schieten. De aansluiter is een feit: 2-1 (19:25). Tien seconde na zijn laatste doelpunt weet Yoren uit te breken en kan alleen op de goalie af. Hard klinkt het geluid van het ijzer van de paal door de hal, maar de stand veranderd niet. Tussenstand 1e periode 2-1.

2e periode:
De 2e periode begint heel rommelig aan Geleense zijde en de wedstrijd had zo kunnen omslaan, echter na een dikke 3 minuten weet Julian Markgraaf weer wat druk van de ketel af te halen. Luca Heutmekers weet uit te breken met in zijn kielzog de goed mee schaatsende Julian. Het schot op doel door Luca wordt na wel tegen gehouden door de goalie, echter Julian weet hem wel binnen te schieten: 3-1 (23:17). Kort hierna mag kort achter elkaar een Antwerpse speler de strafbank op zoeken, waardoor Geleen zelfs powerplay heeft me 2 man meer op het ijs. Hierbij zijn er genoeg kansen en wordt de paal geraakt, maar wil de puck nog niet naar binnen. Als Antwerpen net weer met 4 spelers op het ijs staat weet Geleen in de resterende powerplay weer te scoren als de puck door Vadim Gyesbreghs voorlangs de goal op Lars van Sloun wordt geschoten, die geen moment aarzelt. Lars schiet de puck mooi de korte hoek binnen en vergroot de marge: 4-1 (pp 4-1). Hiervan kan Geleen niet lang genieten, want Antwerpen heeft slechts 8 seconden nodig om de 4-2 binnen te schieten. In eerste instantie wordt het schot van Axl Kila nog door Sander tegen gehouden, maar de rebound schiet hij zelf binnen en staat het 4-2 (27:03). Het spel en de defence van Geleen oogt in de fase daarna wat rommeliger, waardoor Antwerpen gevaarlijk kon worden. Met nog minder dan 3 minuten op de klok weet Yoren de Smet zijn 2e van de avond binnen te schieten. Met een strakke pass van Marco Postma kan Yoren de ruimte binnen schieten, want de goalie was uit positie: 5-2 (37:19). Tussenstand 2e periode 5-2 (2-1) – (3-1).

3e periode:
De derde periode verliep vanaf aanvang wat rommelig, maar ja, meer dan een complete lijn in de ziekenboeg maakt het eigen spel niet makkelijker. In de 46e minuut wordt nog tegen de paal geschoten door Geleen, maar wederom niet gescoord. Geleen heeft het nog even zwaar als zij door 2 opeenvolgende straffen met 2 man minder op het ijs staan, maar weten deze straffen goed door te komen. Ook daarna weet Vadim Gyesbreghs met een keihard schot de hal wakker te schudden, echter het ijzer van de kruising hield een doelpunt tegen. Uiteindelijk met nog een kleine 3 minuten te spelen weet Marco Postma met maar een hand aan de stick de puck mee te nemen tot achter de goal. Vandaaruit weet hij de pass op de vrijstaande Yoren de Smet te geven die zijn hattrick kan voltooien: 6-2 (56:15). Uiteindelijk is de wedstrijd uitgespeeld zonder nog te scoren. Eindstand 6-2 (2-1) – (3-1) – (1-0).

Algemeen:
Geleen heeft vanavond gedaan wat het moest doen: winnen. Dat dit niet zo makkelijk ging heeft te maken met de goed gevulde ziekenboeg. Door de winst van vanavond staat Geleen nu op de 3e plaats op 2 punten afstand van Den Haag. Geleen heeft met de gehavende selectie ook dit weekeinde goed weerstand gegeven aan Heerenveen. Dat biedt perspectief naar de toekomst toe. Ondanks dat het een rommelige wedstrijd was, gaan sommige lijnen wel beter lopen. Het plezier is ook weer goed zichtbaar op het ijs, wat duidelijk werd door de gemiste kans van Lars van Sloun op de pass van Joey Geurts.

Volgende week staan weer 2 wedstrijden in de BeNe-league op het programma. Op de zaterdag is de uitwedstrijd tegen de Belgische Sharks uit Mechelen. Op zondag staat de altijd spannende wedstrijd tegen Nijmegen op het programma. Nijmegen en Geleen zijn altijd aan elkaar gewaagd geweest en de wederzijdse spelwijze ligt elkaar wel. Genoeg ingrediënten voor een spektakelwedstrijd, dus die wil ik niet missen. U toch ook niet?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1575242251261-182104f3-1c1b-0" include="16302,16303,16304,16305,16306,16307,16308,16309,16310,16311,16312,16313,16314,16315,16316,16317,16318,16319,16320,16321,16322,16323,16324,16325,16326,16327,16328,16329,16330,16331"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram