DOOR; Ben Dols

Er werd weer eens over ijshockey gepraat, in Glanerbrook, na een wel heel onrustige week.
Daar is genoeg over gezegd, Het meest geliefde spel in Geleen duurt nog voort.
Vanavond is Heerenveen te gast en het zal een zware dobber worden of hebben de mannen vleugels gekregen na zaterdag? Het woord vooraf richting supporters kwam van de stichting Het Dak Eraf. Kort gezegd iedereen is blij dat de ijshockeysport gecontinueerd blijft.

De wedstrijd kan dus met enige vertraging beginnen. Maar liever vertraging dan helemaal niet.
De eerste de beste kans was voor Adam Hartley. Alleen afgaand op de doelman faalt hij.

Even later veert iedereen op nadat Cumberbirch heel hard uithaalt en keeper Oosterwijk kansloos laat. Een symbolische treffer want het gejuich is als vanouds en mag nooit verloren gaan. Na nog een leuke kans gemist te hebben benut Marcel Kars een buitenkansje en het staat weer gelijk, 1-1. Een schot van Akim bracht bijna een nieuwe voorsprong op het scorebord. Toch zet hij even later wel de 2-1 op scorebord op aangeven van Hartley. Dit is tevens de stand na de eerste twintig minuten. Uitstekend gedaan.

De eerste straf noteren we pas na 23 minuten voor Oosteveld van de gasten. Dus kansen op de derde treffer. Het levert toch niets op. Er moet zelfs een speler van Eaters even later de strafbank op. Onze nummer drie mag zijn zonden twee minuten lang overdenken. Dit buitenkansje laten de Friezen zich niet afnemen. Het wordt 2-2 door Postma.

Als Heerenveen even later een penaltyshot mag nemen lijkt de wedstrijd te kantelen. Maar onze Sami weet het schot van Houkes te keren. Wat wedstrijd kantelen! Eaters neemt brutaal wederom de leiding als super Mario Mjelleli scoort op aangeven van Van Haren.

Glenn Bakx mag vervolgens twee en tien minuten de strafbank in. Net compleet mag Pippo op de strafbank zijn zonden overdenken. Heerenveen profiteert direct, 3-3. Even herstelt Eaters maar tot scoren komt het niet. Direct bij het begin van de laatste periode scoort Hartley en brengt de thuisclub voor de vierde maal aan de leiding. Ook nu weer niet voor lang want binnen vier minuten is het weer gelijk. Zes minuten voor tijd mag Smith de strafbank op en weer profiteert Flyers optimaal 4-5.

Als daarna Jeffrey ook de bank op moet slaat Heeremveen weer in powerplay toe en is de wedstrijd definitief gelopen. Ook de 4-7 valt nog in de slotminuten. Jammer, de strijd was er, de doelpunten ook alleen een greintje geluk ontbrak. Toch gaan de supporters met een tevreden gevoel huiswaarts want ze weten dat ze volgende week zaterdag weer kunnen komen.