Geen nummer 9 meer bij Snackpoint Eaters Limburg

29 mei 2024

Eigenlijk had hij vóór het afgelopen seizoen al willen stoppen. Meer aandacht voor zijn vrouw en drie zonen, de juwelierszaak met zijn broer Niels en een horecazaak in de steigers. Maar Eaters had hem nodig. Zijn gezin stond achter zijn keuze. Dus plakte Lars van Sloun er nog een seizoen aan vast.

Niet dat hij daar spijt van heeft: “Ik vond het spelletje veel te leuk om te stoppen en dat vind ik eigenlijk nog steeds. Bovendien was het ook nog eens een hartstikke goed en leuk jaar, ondanks mijn blessure. Toch heb ik de afgelopen jaren gemerkt dat de investeringen die ik ervoor moet doen, wel erg groot worden. Het geregel erachter, dat liep erg op. Afgelopen januari heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt; na 17 seizoenen is het mooi geweest.”

De horecagelegenheid is inmiddels werkelijkheid geworden: Brasserie Goud in Brunssum, tegenover hun juwelierszaak, in het pand van een voormalige slagerij. Lars: “Roger Gielen van Snackpoint heeft me hier erg bij geholpen. Ook hij heeft geprobeerd me op andere gedachten te brengen en toch nog een jaar door te gaan met ijshockey. ‘Volgend jaar wordt nóg beter dan vorig seizoen,’ zei hij. En ik geloof hem maar mijn besluit stond vast. Al moet ik toegeven dat ik er nog wel eens slecht van slaap,” besluit hij eerlijk.

Als je zo lang voor een club hebt gespeeld als Lars, dan kan het niet anders of je zult gemist worden. Dat weet hij zelf ook. Toch wil hij niet van iets wat lijkt op een officieel afscheid weten. Hij hoeft niet in het zonnetje gezet worden. De bescheiden teamcaptain: “Ik heb de afgelopen 17 seizoenen als een feest ervaren. De club, het team en de fans hebben daar elke keer weer voor gezorgd. Iedereen hartelijk dank daarvoor. Het is goed zo.”

Tja Lars, we kunnen niets beloven. Maar JIJ bedankt. Voor al je inzet en alles wat je voor club, team en fans hebt betekend. Je zult gemist en nooit vergeten worden, dat kunnen we wel beloven…

Palmares:

2007 - U18 WJC (D2/A) Gouden medaille
2010 - Beker winnaar van Nederland
2011 - Bennie Tijnagel Trofee (beste jonge speler Eredivisie tot 22 jaar)
2012 - Landskampioen van Nederland
2016 - Ron Berteling Schaal
2017 - Ron Berteling Schaal
2024 - BeNe League Cup

562 wedstrijden
250 goals
374 assists
396 strafminuten
(bron: eliteprospects)

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram