Geen derde beker voor Eaters!

31 januari 2016

Heerenveen heeft zaterdagavond met een 4-1 overwinning op Laco Eaters de nationale beker gewonnen. Daarmee sleept Flyers de eerste hoofdprijs binnen sinds het seizoen 2001-02, en wint Eaters geen derde beker na 1993 en 2010.

Laco Eaters werd gesteund door een kleine 1000 supporters, waaronder 3 volle bussen van het Dak Eraf. Iedereen was vol vertrouwen en goede moed afgereisd naar Eindhoven en hoopte toch wel op een stunt.

Heerenveen was zaterdagavond in Eindhoven grote delen van de wedstrijd heer en meester en slechts een weergaloze wedstrijd van Eaters-doelman Rowan Delil voorkwam dat de wedstrijd al in de loop van de tweede periode werd beslist.

Flyers greep al vroeg het initiatief. Lars Engwegen werd naar de strafbank gestuurd en Flyers profiteerde via Kevin Nijland, met een mooi schot op de backhand. In de openingsminuten had Eaters juist de kans laten liggen vroeg op voorsprong te komen. De wedstrijd was amper dertien seconden oud toen Ronald Wurm de strafbank al op moest zoeken. Het waren dus uiteindelijk de Friezen die het voordeel pakten.

Heel veel spektakel was er niet in de openingsperiode, maar dat veranderde in de tweede doorgang. De wedstrijd werd fysieker, er kwamen meer acties en het nivau van het spel ging omhoog. Het leverde wederom maar een goal op en die was voor Marco Postma. De ervaren aanvaller van Flyers pakte zelf de puck op in de hoek, schaatste op kracht tot voor het doel en kreeg daar de ruimte om de doelman te omspelen en te scoren.

Het was in de slotperiode dat Flyers de beker veiligstelde. Een straf tegen Akim Ramoul bood Yan Turcotte de kans om hard uit te halen vanaf de blauwe lijn en iets meer dan een minuut later profiteerde Mark Hoekstra van een mooi uitgevoerde counter. Lars van Sloun redde vlak voor tijd de eer van Eaters en voorkwam dat Sjoerd Idzenga de finale afsloot met een shutout.

Eaters had tijdens de wedstrijd hier en daar ook sterke fases, maar slaagde er zelden in kansrijke momenten om te zetten in gevaarlijke kansen. Coach Jacques Geurts: ‘We begonnnen erg nerveus aan de wedstrijd en dat heeft lang doorgewerkt. Heerenveen heeft echter een puike pot gespeeld en is de verdiende winnaar. Ze zijn ook de sterkere ploeg op papier, maar ik had alle vertrouwen dat het vandaag goed ging komen na onze goede reeks van de laatste weken. Maar onze eerste goal bleef te lang uit en als je die eerder scoort dan kan de wedstrijd heel anders lopen.’

Captain Tony Demelinne mocht de beker omhoog tillen in Eindhoven en was na afloop uiteraard in de wolken met de winst. Demelinne: ‘We hebben vanaf het begin vol druk gezet op hun verdediging. Hun ervaren man Erik Tummers was geblesseerd en Kay Gielen moest die plek overnemen. En we wisten dat als we druk gingen zetten, dat hun verdedigers dan de puck gingen wegschieten. Het enige is dat Delil een geweldige wedstrijd stond te keepen en dat het daarom nog lang spannend bleef. De 3-0 van Turcotte was de definitieve beslissing en gaf ons de zekerheid voor de laatste minuten. Geleen gaat dan alles op alles zetten en wij konden mooi profiteren met de goal van Mark Hoekstra.'

bron: ijshockey.com
foto: Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram