Gebroeders Noblesse samen in Eaters 1!

17 mei 2024

Jelle (18) en Jesse (17) Noblesse samen bij Snackpoint Eaters Limburg in de Central European Hockey League. Ze hebben wel eerder samen gespeeld, de Geleense broertjes Noblesse, bij de VJB-jeugd maar ook op WK. Maar bij Snackpoint Eaters Limburg wordt dat komend seizoen in de Central European Hockey League een primeur.

Jelle maakte twee seizoenen geleden zijn debuut in de hoofdmacht en deed dat zo verdienstelijk dat Snackpoint Eaters Limburg hem een driejarig contract aanbood. Hij accepteerde, maar toen hij de kans kreeg om zijn ijshockeygeluk in Amerika te beproeven, greep hij die met beide handen aan. De technische staf zat begin vorig seizoen daardoor echter wel ineens met een gat in de selectie maar vond zijn jongere broer al gauw bereid de opengevallen plek in te nemen. En zo was het Jesse die afgelopen seizoen zijn debuut maakte bij Snackpoint Eaters Limburg.

Jelle: “Afgelopen jaar was een heel mooie ervaring. Voor het eerst echt alleen, ver van huis. Ik ben er als ijshockeyer maar ook als persoon door gegroeid. Iets wat ik voor geen goud had willen missen. Ik heb zo goed en zo kwaad als het kon de verrichtingen van Eaters blijven volgen. Man, wat had ik ook graag die beker in de lucht willen houden.”

Maar toch weer blij om terug te zijn? Jelle: “Absoluut, het voelt geweldig om weer terug te zijn in mijn vertrouwde omgeving. Ook op het gebied van ijshockey ben ik enthousiast om weer deel uit te mogen maken van Snackpoint Eaters Limburg. Ik heb er heel veel zin in en kan niet wachten tot het seizoen start.”

Wat zijn zijn verwachtingen voor 2024-2025? “Voor het komende seizoen kijk ik vooral uit naar een geweldige tijd met mijn teamgenoten en de fans,” aldus het jeugdige talent, “het belooft weer spannend te worden. Laten we er samen een fantastisch jaar van maken.”

Ook broer Jesse is blij weer deel uit te maken van de selectie van Snackpoint Eaters Limburg: “Het vorig seizoen was geweldig. Ik heb al heel wat speeltijd gekregen voor zo’n jonge speler als ik. Het is geweldig dat ik de kans heb gekregen om op zo’n topniveau mee te doen. De Cupfinal waarin we de beker wonnen van Heerenveen in onze eigen arena was echt een geweldig moment dat ik nooit meer ga vergeten.”

En waar kijkt hij naar uit voor komend seizoen? Jesse: “Het zal heel cool zijn om samen met mijn broer op het ijs te staan. Dat geeft me toch weer een echte confidence boost. Ik verwacht natuurlijk weer een leuke sfeer, we gaan gas geven en finales halen. Alles geven om prijzen te winnen.”

Ook Jesse geeft een boodschap voor de Eaters-fans: “Vorige seizoen was zo geweldig; de sfeer, het team, alles! En daarom wil ik weer voor de Eaters en de fans super hard werken.!”

Teammanager Lars Engwegen voegt toe: “De gebroeders Noblesse zullen komend seizoen voor het eerst samen deel uitmaken van onze selectie. Waar Jelle een jaartje heeft mogen ervaren hoe het ijshockey aan de andere kant van de wereld is, heeft Jesse afgelopen seizoen al een zeer mooie ontwikkeling bij ons doorgemaakt. De twee broertjes gaan hopelijk verder waar ze gebleven waren en dat is keihard werken en de strijd aangaan om zoveel mogelijk ijstijd te krijgen. Zij zullen buiten elkaars concurrenten ook de toekomst van het Geleense ijshockey zijn.”

Jelle zal met nummer 8 gaan spelen en Jesse met nummer 93!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram