Menu

Ervaren Belgische verdediger voor Snackpoint Eaters Limburg

20 juni 2023

Arne Van Espen (27) gaat komend seizoen aan de slag in de verdediging van het team van coach Jeffrey van Iersel. Arne gold jarenlang als grote belofte in België en maakte dit ook waar in de BeNe-League bij Heist op den Berg, Herentals en Mechelen. Met Herentals werd hij in 2019 kampioen met Jeffrey van Iersel als coach. Ook maakte Arne jarenlang deel uit van Belgische nationale jeugdteams, waar hij zelfs de “C” droeg. Bij de ‘grote’ Rode Duivels werd hij daarna eveneens een vaste waarde, en ook daar trof hij van Iersel aan achter de spelersbank.

Nu volgt hij de coach dus naar Geleen. Hoe kwam dat zo? “Ik was toe aan de nieuwe sportieve uitdaging,” aldus de in Lier geboren defenseman, “en draag de club en hun supporters een warm hart toe. Ik vind het fijn te mogen spelen voor een club met zulke trouwe fans en veel traditie.”

Op de vraag wat zijn persoonlijke ambities zijn voor het seizoen 23/24 antwoordt Arne stellig: “Ik wil natuurlijk stevig verdedigend werk leveren maar zal aanvallend ook mijn steentje bijdragen. Ik geef me steeds voor de volle 100% en probeer van alles het beste te maken en de kansen die ik krijg zo goed mogelijk te benutten.”

Als boodschap voor de Eaters-fans laat hij weten: “Ik kijk er naar uit om in Geleen te spelen en elke match te kunnen genieten van volle tribunes en de sfeer die de supporters met zich meebrengen. Ik hoop dat we met Geleen samen het verschil kunnen maken en een mooi seizoen tegemoet gaan.”

Ook coach Jeffrey van Iersel kijkt uit naar een hernieuwde samenwerking met de lange Belgische verdediger. “Met het wegvallen van Bob Gerretsen moesten we op zoek naar versterking achterin. Ik ken Arne natuurlijk van onder andere mijn tijd bij Herentals. Hij is een heel goede en snelle schaatser, een aanvallende verdediger die in elke situatie inzetbaar is. Daarnaast is Arne ook een heel sociale jongen buiten het ijs. Ik ben blij dat hij gekozen heeft om voor Snackpoint Eaters Limburg te spelen komend seizoen.”

Arne Van Espen kwam (volgens eliteprospects.com) afgelopen seizoen in de BeNe-League 32 wedstrijden uit voor Golden Sharks Mechelen. Daarin liet hij 6 doelpunten en 8 assists noteren. Hij zat in totaal 20 minuten op de strafbank.

Hij zal gaan spelen met het nummer 65!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram