Menu

En dat is zeven uit zeven, ook winst in Den Haag!

19 oktober 2018

De verwachtingen waren vanavond behoorlijk gespannen. Hoe zouden de Eaters het in Den Haag tegen de regerend landskampioen gaan doen. Vooraf werd een bloedstollend treffen voorspeld en die voorspellers kregen geen ongelijk. Bij een stand van 6-6 werd de derde periode gestart. Eaters met nog 1 minuut 45 power play. Maar hoe kwam het zo ver?

Den Haag startte scherp aan de wedstrijd en had de Eaters de eerste minuten goed onder druk. Na 6 minuten is het dan ook Den Haag dat als eerste scoorde. Binnen 6 sec op de eerste PP. Vijf minuten later komt Eaters via een mooie uitgespeelde goal van Verschuren (assist Marx) op 1-1. Binnen 20 sec stond Den Haag echter weer voor en scoorde kort daarna de 3-1. Eaters draaide niet echt lekker en zelfs een dubbele powerplay voor Eaters wisten onze mannen niet te scoren. Toch is het onze goalgetter Lukasz Bartak die vlak voor de thee de 3-2 op het bord plaatst!

Vanaf het begin van de 2e periode werd het chaos. Eaters draaide binnen een tijdbestek van een minuut de wedstrijd om, van 3-2 naar 3-4, een PPG van Yan Turcotte en een goal van Matt Beer waren de daders. Hierna was het Den Haag weer met 2 PPG’s, Tussenstand 5-4. Vadim maakte weer gelijk, 5-5, maar weer was het Den Haag wat een voorsprong pakte, via Pataky werd het 6-5.
Na een vieze check to the head op een Eater door Raymond van der Schuit, die meteen kon gaan douchen, kreeg Eaters 5 minuten PP en scoorde na ruim 3 minuten de gelijkmaker door Munichman, 6-6!

En dan die spannende en bloedstollende 3e periode. De PP leverde niets op en Den Haag probeerde het initiatief naar zich toe te trekken. Zonder succes. Onze nummer 67 had in de 47ste minuut meer succes en omzeilde schitterend de goed keepende Hrelja. Stand 6-7 en Den Haag moest alles op alles zetten om de gelijkmaker te forceren. Maar in plaats van doelpunten grossierde zij in de eindfase van de wedstrijd in straffen. Uiteindelijk is het onze Lukasz Bartak die in een leeg doel de 6-8 binnen schoot.

De zwaar bevochten maar fair verdiende 3 punten komen naar Geleen. De play-offs zijn binnen. Zondagavond beloofd weer zo’n bloedstollende wedstrijd te worden. Inzet het thuisvoordeel tijdens de PO’s. Het gaat spoken….! Puck drops at 19:00 pm.

Tekst: Jan Hofstede