Gisteren om 19.00.u was het dan eindelijk zover. Na ruim anderhalf jaar stond het team van Snackpoint Eaters op het ijs om te beginnen aan haar eerste oefenwedstrijd tegen het team van Diez Rockets van trainer Jeffrey van Iersel. Snackpoint Eaters Limburg was nog niet compleet. Lars van Sloun, Tom Marx, Kay Gielen, Kai Willems, Luca Heutmekers, Bojay Claassen en Jord Smit waren er nog niet bij. Voor Diez was deze wedstrijd hun tweede oefenwedstrijd.

 

Al snel in de wedstrijd werd het 0-1.  Door snel schaatsen en combineren werd de defensie van Snackpoint Eaters Limburg verrast. Na een straf voor beide teams ontstond er een overtalsituatie voor Snackpoint Eaters. Hier viel meteen de rust op van Janis Sprukts in de powerplay, die overigens geen doelpunt opleverde.

 

Het spel was van beide kanten nog wat rommelig; passes kwamen niet aan, aan beide zijden liet de verdediging steken vallen, maar doelpunten leverde dat niet meer op. De goalies waren bij beide teams een goede sta-in-de-weg. Van de kant van Snackpoint Eaters Limburg zagen we een paar kansjes van Lukasz Bartak en een aantal mooie rushes van Berts Rutzidis.

 

De stand na een periode gaf goede hoop voor een mooi vervolg in de volgende periode die er helaas niet kwam.Nadat het ijs geveegd was bleek al snel dat het ijs op enkele plekken gaten vertoonde waardoor het onveilig was verder te spelen. De scheidsrechter nam dan ook het juiste besluit de wedstrijd te stoppen. 

 

We bedanken INTERTEK voor het mogelijk maken van deze wedstrijd. Tevens een woord van dank aan de fotografen Gerard GH Verwer Photography en Rob Creemers, bekijk hun foto’s op onze Facebook pagina. Een dikke dankjewel!!

 

Op naar de volgende oefenwedstrijd van Snackpoint Eaters Limburg. 

Aanstaande zondag 12 september 19.00.u:

Snackpoint Eaters Limburg- Bulldogs Liège