Een ouderwetse kraker op het programma!

16 november 2016

Afgelopen weekend speelden onze mannen slechts één wedstrijd. In Deurne werd een moeizame wedstrijd tegen de Antwerp Phantoms in Eaters voordeel beslecht. Daar was wel een overtime voor nodig. Met de periodestanden 2-2, 2-1, 1-2 en 0-1 en doelpunten van 2x Mens, 2x Van Sloun en 2x Huovinen, werden uiteindelijk 2 punten mee naar Geleen genomen. Daarmee bezet ons team op dit moment de 4e plaats in Poule B van de BeNe-liga.

Beste sportvrienden,

Ook dit weekend zullen onze mannen slechts één wedstrijd spelen. In eigen hal mogen we de oudste club van Nederland ontvangen, HIJS Den Haag. Een sterk, ambitieus team onder leiding van coach Chris Eimers, wat momenteel de 1e plaats op de ranking van Poule B bezet.

Den Haag reikte vorig jaar tot de kwart finales van de play-offs waar het door Herentals werd uitgeschakeld. De topscorer van vorig jaar, Marcel Kars, is de voornaamste afwezige in het huidige team (naar Amsterdam), terwijl ook de ervaren Andri Salomonson en de Slowaak Slavomir Bodnar in de selectie ontbreken. Maar de club zag de vorig jaar nog op het hoogste Britse niveau spelende Jeff Smith terugkeren naar de club. Een leider op het ijs die enorm veel ervaring meebrengt. De club trok ook Filip Martinec aan, die vorig jaar bij Eindhoven goed was voor meer dan twee punten per wedstrijd en vanuit Amsterdam kwam Joey Oosterveld, die afgelopen jaar een goal per wedstrijd scoorde in de BeNeLiga. Ook voegde oud-captain van Jong Oranje Raymond van der Schuit zich bij de selectie. Van der Schuit was vorig jaar actief in de Verenigde Staten en daarvoor goed voor een punt per wedstrijd bij Kemphanen in de Eredivisie. Ten slotte kwam Fabian Schotel terug vanuit Dordrecht als vervanger van Claudia van Leeuwen. Hij vormt samen met Clint Soer een goalie-duo. Sterkhouders als Alan van Bentem, Stace van Bentem, Jasper Kick en Thomas Roosendaal zijn weer paraat en medio oktober heeft ook Jeffrey Melissant de stap richting de Haagse duinen gezet. Concluderend lijkt het erop dat Den Haag dit jaar een stevige stap vooruit heeft gemaakt.

Toch wist Den Haag zich niet te plaatsen voor de PO’s voor de Beker. Ondanks dat het team de meeste doelpunten wist te scoren en op één na minste doelpunten moest incasseren was dat niet voldoende om de 2e stek veilig te stellen. Een slechte seizoensstart was hier debet aan. De komst van Jeffrey Melissant lijkt echter alle puzzelstukjes op de juiste plaats te laten vallen.

Sinds de komst van Jeffrey Melissant heeft Eimers de aanvalslijnen herzien en met de lijnen Martinec-Melissant-Van der Schuit en Van Bentem-Van Bentem-Oosterveld (waarschijnlijk) scoren de Hagenezen er lustig op los.. Melissant, bijvoorbeeld, heeft zijn teller inmiddels op bijna 4 punt per wedstrijd staan sinds hij bij HIJS speelt maar waar ook Alan van Bentem en Filip Martinec, sinds die lijnwisseling, met ruim 2 punt per wedstrijd goede zaken doen.

Het devies voor onze mannen zal zijn, focus, eendracht en geduld. De deur op slot, wachten op de kansen, die beslist gaan komen, en met behulp van onze steun kan er dan zomaar wat moois groeien. Jasper Kick zal wegens een schorsing niet meespelen.

Ik wens jullie veel plezier bij de wedstrijd.

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram