Eaters wint van directe concurrent Mechelen met 5-1

17 februari 2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]16/02/2020 BeNeleague Microz Eaters Geleen – Mechelen (door Jos Janssen)

Dit weekeinde hebben de Eaters vrijdag tegen Den Haag gespeeld. Niet alleen op papier, maar ook gezien de stand een van de betere teams in de competitie. Het was dan ook verrassend dat Geleen vanuit achterstand een voorsprong op bouwde tot 2-5 en eigenlijk de winst in de pocket had. Helaas de vele straffen breken de Eaters op en mochten ze zonder punten naar het zuiden af reizen. Wil Geleen nog enigszins een beetje aan de play offs mee willen doen, dan moeten alle wedstrijden verzilverd worden…. Te beginnen met vanavond.
Onze tegenstander van vanavond is Mechelen. Mechelen heeft slechts 2 verliespunten meer dan Geleen en Nijmegen (!!!), oftewel een geduchte tegenstander waar je rekening mee dient te houden en waarvan je moet winnen om ze op afstand te houden. Gisteren heeft Mechelen hun doelgemiddelde al wat opgekrikt door met 14-4 van Antwerpen te winnen, dus de Eaters moeten vol aan de bak en vooral straffen achterwege laten. Geleen speelde zonder RenzoMeulenbeek en Levi Smeets en jeugdspelerJob van de Burg maakt zijn debuut.Rowan Delil verdedigde het Geleense doel, terwijl Mike Gysbrechts het Mechelse doel verdedigde. De wedstrijd stond onder de leiding van Tim Tzirtziganis.

1e periode:
De Microz-Eaters starten sterk aan de wedstrijd en zetten vanaf het begin Mechelen onder druk. Het lijkt erop dat de Eaters de boodschap van de laatste strohalm hebben begrepen. Na 3 minuten komt de puck via Lars Engwegen bij Akim Ramoul die bijna blind achterlangs een pass geeft op Yoren de Smet die recht voor de goalie vrij stond. Yoren houdt het hoofd koel en scoort de eerste treffer van de avond: 1-0 (3:04). Ondanks dat nog steeds niet alle passes aankomen, oogt het spel van de Eaters wat verzorgder en zijn zij bij tijd en wijlen gevaarlijk(er). Halverwege de periode krijgt Mechelen binnen een halve minuut 2x een straf achter elkaar. Hierdoor hebben de Eaters 1,5 minuut lang 2 spelers meer op het ijs staan, maar de puck wil er gewoon niet in, deels door slechte passes, deels doordat het vizier niet helemaal scherp stond. De powerplay verliep gewoon te rommelig. Even leek het erop dat het Geleense spel hierdoor beïnvloed werd en men slechter ging spelen, echter Geleen wist zich weer te herstellen en 5 minuten later was het bijna weer raak als het geluid van het ijzer van de lat door de hal klinkt (14:58). Bijna 4 minuten later krijgt Geleen wederom een grote kans als Tom Marx uitbreekt en alleen op het doel af kan. Met de grootste moeite werd de puck uit het doel gehouden, maar ook (nadat er al een keer eerder voor gewaarschuwd was) het Mechelse doel door de goalie uit de gaten geduwd. Dit met een straf als gevolg en Geleen in de laatste minuten voor de pauze nog powerplay heeft. Deze werd niet verzilverd en met 1-0 mocht men de kleedkamers gaan opzoeken.

2e periode:
Geleen start wederom met het betere spel en het duurde uiteindelijk tot de 27e minuut eer Geleen weer tot scoren kwam. Na een pass van Yan Turcotte op Marek Malinsky weet deze vanuit het neutrale vak op te schaatsen en slalommend en onbereikbaar voor de Mechelse spelers voor het doel langs te schaatsen en verbolgens mooi binnen te schieten: 2-0 (16:11). Vijf minuten later is het weer raak. Geleen bouwt de aanval op en zet druk. Zij spelen de puck mooi rond als Marco Postma Yoren de Smet mooi recht voor de goalie aan de blauwe lijn vrij ziet staan. Met een mooie pass op Yoren rondt deze hem perfect af: 3-0 (31:13). De 2e van de avond voor Yoren. Exact 11 seconden na dit doel klinkt wederom het ijzer van de paal door de hal en kruipt Mechelen door het oog van de naald. Helaas stuitert de puck terug op het ijs. Verder werden er geen wapenfeiten meer genoteerd. Tussenstand 2e periode 3-0.

3e periode:
In de 3e periode kan mechelen eindelijk eens wat terug doen. Nadat Jens Engelen de puck bij de opbouw knullig verliest in het eigen vak, wordt deze door Mechelen eenvoudig opgepikt en kunnen zij Rowan Delil de shoot-out vergallen. Stefaan Swennen weet de puck mooi linksboven binnen te schieten: 3-1 (42:25). Drie minuten later weet Yoren de Smet zijn hattrick te volbrengen. Na een schot van Mordy Munichman op de goal ligt de goalie languit op het ijs. Akim Ramoul pikt de puck vervolgens snel op en geeft een pass naar links naar Yoren de Smet die vrij het open doel binnen kan schieten: 4-1 (46:25). 5 minuten later had Yoren de kans om zijn scooringsdrift te vergroten als hij hard de lat raakt…. Maar helaas. Grappig was het nog 2 minuten later bij een aanval op het Geleense doel en de puck even weg was. Na een korte zoektocht wist Rowan de puck uit de hals van zijn shirt te toveren. Het laatste wapenfeit was ook een hele mooie. Mitch Koumans en Luca Heutmekers kunnen uitbreken en Mitch houdt de puck niet alleen goed bij zich maar weet ook heel mooi af te ronden door de puck rechtsboven in het doeltje te knallen. Hij brengt hiermee de eindstand op 5-1 (56:49)

Algemeen:
Geleen heeft op papier een mooi team, echter qua spel komt het er niet altijd uit. Ook de trainerswissel heeft (tot nu toe) nog niet het gewenste effect gehad. Ik hoor geluiden dat “men” tevreden is met de trainerswissel, dus het kan alleen maar beter. En nu voor de rest vol aan de bak, alles blijven winnen is het devies en dan rest alleen maar nog in de play offs te vlammen, anders gaat ook de laatste prijs aan onze neus voorbij!
Volgende week wederom een zwaar weekeinde. Allereerst op de vrijdag de wedstrijd tegen onze directe concurrent Nijmegen (evenveel verliespunten). Hier zal letterlijk de eerste klap een daalder waard zijn. De dag erna op de zaterdag voor de carnaval de topper tegen Leuven, onze directe Belgische concurrent (2 verliespunten slechts meer dan de Eaters). Laten we vooral deze 2 wedstrijden winnen dan is carnaval voor mij echt een feest![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1581933890682-608cab78-c59d-4" include="16841,16840,16839,16838,16837,16836,16835,16834,16833,16832,16831,16830"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=fO9K_ya6Ulg" title="Dols Report deel 12 | Yoren De Smet"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram