Eaters wint eerste oefenwedstrijd van Zoetermeer met 5-3

11 september 2016

Door Jos Janssen:

Eaters speelden vandaag de eerste “uit”wedstrijd in een lekker gekoelde hal in Geleen. Zoetermeer werkte een trainingskamp af in Geleen en vandaar dat het eigenlijk een thuiswedstrijd was van Zoetermeer, maar dan in Geleen. Dit was de eerste ijshockeywedstrijd die ik in een korte broek heb mogen aanschouwen. Bij Geleen deden alles spelers, evenals de spelers die op proef waren, mee.  Het was even weer wennen aan de gezichten, andere kleur helm (zwart), shirts waar de naam niet op stonden of andere namen op stonden, andere rugnummers en opvallend…., bijna elke speler had een baard. Als je niet beter zou weten, dacht je dat de play-off vol bezig waren. Daardoor was het wat moeilijker om de spelers te herkennen…

Wat in ieder geval bij het eerste fluitsignaal opviel, was dat de spelers goed de zomer doorgetraind hadden onder de bezielende leiding van Bradsky Westerman. Conditioneel was men al heel goed op weg. Ook wist men zich in deze eerste wedstrijd heel goed te vinden. De Tsjechische speler evenals de Finse speler van Geleen, die beiden nog op proef waren, speelden allebei verdienstelijk mee en lieten zien wat zij in huis hadden. Ook de eerste import  Slawomir Krzak liet zien wat hij in huis had en speelde eveneens een solide wedstrijd.

De eerste periode was het eerste doelpunt van dit seizoen voor Lars van Sloun. Later liet Justin Evers en Kay zien dat zij elkaar goed wisten te vinden. Daar waar Evers scoorde op assist van Kay, scoorde ook Kay (later in de wedstrijd) op assist van Evers. Na de eerste periode stond de 0-2 voor Geleen op de klok. Je zou dan denken dat het makkelijk zou gaan worden, maar ook Zoetermeer kwam meer in de wedstrijd en in de 2e periode vertaalde zich dat in uiteindelijk een gelijke stand. De 3e periode begon aan Geleense zijde erg rommelig maar gelukkig herpakte men zich. Het werd nog even spannend toen het 3-3 werd, maar Geleen drukte door en na de 3-4 werd de goalie van Zoetermeer van het ijs gehaald om eventueel gelijkspel te forceren, maar uiteindelijk werd het met een emptynetter 3-5 voor Geleen.

Een vermakelijke wedstrijd die aardig gelijk op ging. Mooi was te zien dat Jeffrey Mens nog niets van het ijshockey was verleerd en af en toe hele sterke staaltjes op het ijs liet zien. De combinatie tussen Kay en Justin gaat ook wel goed uit pakken.

Het was een heerlijke verfrissende wedstrijd in een perfecte gekoelde hal, waarbij over en weer mooi en verzorgd ijshockey werd gepresenteerd.  De eindstand deed de wedstrijd wel recht aan.

Volgende oefenwedstrijd zondag (vandaag) 11/09/2016 om 19:00 uur in Geleen, Herentals komt bezoek...

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram