Menu

Eaters weet te stunten: Ron Bertelingschaal blijft ook dit jaar in Geleen.

25 september 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]24/10/2017 Ron Bertelingschaal Geleen – Heerenveen

Niet alleen de Geleense ploeg, maar zeker ook ijshockey-minnend Nederland grote winnaar in thriller!

Geleen speelde vanavond de wedstrijd tegen Heerenveen om de Ron Bertelingschaal. Vorig jaar stond dezelfde tegenstander op het ijs en wist Geleen Heerenveen te verrassen door topfit te zijn en met meer oefenwedstrijden op de teller. Overigens was Geleen ook de enige ploeg die het afgelopen seizoen het voor elkaar kreeg om Heerenveen een van de vier hoofdprijzen af te snoepen. Vanavond heeft Geleen ook een oefenwedstrijd meer op de teller. Daar waar Geleen van de 3 wedstrijden er een heeft verloren (uit tegen Luik) heeft Heerenveen beide oefenduels gewonnen.
Het team van Heerenveen is nagenoeg gelijk gebleven, waardoor er genoeg ervaring aanwezig is en ook genoeg strijd om de “vergissing” van vorig jaar recht te zetten. Geleen daarentegen heeft de nodige wijzigingen doorgevoerd die ogenschijnlijk tot nu toe goed hebben uitgepakt. Geleen is erop gebrand om voor het 2e jaar op rij de Ron Berteling schaal voor Geleen te behouden.

Voor de wedstrijd werden de prijzen van vorig seizoen nog verdeeld:
Jack de Heer-trofee voor de topscorer Marco Postma
Wil van Dommelen-trofee voor best defence Pipo Limnell
Göbel de Bruijn-trofee voor de beste goalie Sjoerd Idzenga
Bennie Tijnagel-trofee voor de grootste talenten:
Niels van der Vossen
Raymond van der Schuit
Frans Henrichs-bokaal voor de meest waardevolle speler wederom Marco Postma
Willem Kuit-trofee voor de waardevolste referee Raymond Sterkens

De wedstrijd van vanavond stond onder leiding van referee Sterkens. De Geleense starting goalie was Rowan Delil, Sjoerd Idzenga was de starting goalie voor Heerenveen

1e periode:
Geleen en Heerenveen startten beiden gelijk vanaf de eerste minuut gedreven en geconcentreerd aan het spel, wanneer Mordy Munichman in de 2e minuut al aan de noodrem moet trekken en 2 minuten voor tripping krijgt (01:27). Geleen blijft zijn spelletje spelen en verdedigt solide de straftijd uit. Daar waar normaal vanaf de eerste minuut Heerenveen druk zet om te overrompelen en als eerste de voorsprong te nemen, laat Geleen zich niet klein krijgen en speelt gedurfd hetzelfde spelletje. Met mooi en verzorgd ijshockey bieden zij goed weerstand en creëren zij evenveel kansen als Heerenveen. Na zes minuten speeltijd komt er een klein opstootje tussen Remco Knoren en Tony Demelinne en beide spelers mogen 2 + 2 minuten (beide holding én roughing) de strafbank warm gaan houden. Het spel gaat met 5 tegen 5 spelers verder als een Vadim Gyesbreghs Sikma van Heerenveens zo hard checkt, dat deze over de boarding heen valt naast de spelersbank van Geleen. Dit zorgde voor de nodige hilariteit op de tribune. Pipo Limnell was door deze actie aardig gefrustreerd, waardoor hij tegen een interference-straf opliep (6:52). Geleen kreeg en rook zijn kansen, wat resulteerde en een keihard afstandsschot van Slawomir Krzak, welk door Sjoerd Idzenga mooi werd gevangen. Even later wist Vadim Gyesbreghs ook nog de paal te raken en Heerenveen moest gewaarschuwd zijn: Geleen verkoopt zijn huid duur! Als een  dikke minuut later ook nog eens Marco Postma voor een hooking de bank moet gaan opzoeken, neemt de druk van Geleense zijde toe, echter er zijn kansen genoeg, alleen willen ze er (nog) niet in gaan. 5 minuten voor het afsluiten van de eerste periode krijgen Jord Smit en Mark Hoekstra het met elkaar aan de stok en beide mogen 2 minuten gaan zitten. Als na deze straf de teams weer compleet zijn, weet Geleen de eerste treffer van de avond verdiend op het scoreboard te zetten. Op aangeven van Vadim Gyesbreghs en Maxime Pellegrims, weet Slawomir Krzak de puck achter Idzenga in het netje te krijgen en de 1-0 is een feit (17:30). Als dan in de laatste minuut Marco Postma wederom voor interference de strafbank mag gaan opzoeken (19:06) heeft Geleen in deze laatste minuut nog powerplay. Deze weet de sterk spelende Vadim Gyesbreghs te verzilveren op aangeven van Mordy Munichman: 2-0 (19:38). Met een goed gevoel kunnen de Geleense spelers aan de thee gaan beginnen. De eerste periode werd afgesloten met een stand 2-0.

2e periode:
De tweede periode begon voor beide ploegen voortvarend en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Halverwege de wedstrijd merkte je dat de druk van Heerenveen begon toe te nemen en dat er mogelijk een tegendoelpunt in de lucht zat. Rowan zat goed in de wedstrijd, maar kreeg het ook steeds drukker. In de 30e minuut weet Adam Bezak de puck vanuit de rechterhoek op te pikken en kan voorlangs Rowan Delil schaatsen om vervolgens back-handed de eerste tegengoal te scoren: 2-1 (29:38). Nog geen 2 minuten later tijdens de aanval van de Eaters krijgt Mitch Koumans wegens een ietwat onbesuisde actie een 2 minuten straf voor Crosscheck en heeft Heerenveen de powerplay. Geleen weet goed stand te houden, maar op het moment dat de straf van Mitch afgelopen is en hij weer de eerste schaats slagen op het ijs kan maken, weet Heerenveen toch nog te scoren als Pipo Limnell vanaf de blauwe lijn hard weet raak te schieten, 2-2 (34:58). De periode wordt verder in balans uitgespeeld, waarbij de Eaters nog 2x powerplay had, door wederom straffen van Marco Postma. Met een ander gevoel gaan de beide ploegen aan de thee en zich opmaken voor de 3e periode. De tweede periode werd afgesloten met een stand (2-0) (0-2)

3e periode:
De 3e periode is gestart en Geleen heeft slechts een dikke 3 minuten nodig als de mooiste goal van de wedstrijd valt. Kai Willems schaatst op assist van Remco Knoren en Renzo Meulenbeek op en vanaf de boarding, ter hoogte van de achterlijn weet hij vanuit een onmogelijke hoek de puck tussen Idzenga en de paal binnen te schieten. Met 3-2 staan we weer op voorsprong (43:21). Vervolgens wordt de wedstrijd harder en grimmiger. De stand is voor Heerenveen overbrugbaar en voor Geleen nog fragiel. Er is van alles mogelijk en dat het kan spoken in Glanerbrook tegen Heerenveen, dat weten we wel uit het verleden. Over en weer worden straffen uitgedeeld en de wedstrijd vordert gestaag verder, tot bijna in de laatste minuut Heerenveen een time-out aanvraagt (58:56). Na de time-out zien we dat Heerenveen de goalie heeft ingewisseld voor een veldspeler en speelt men 6 tegen 5.  Helaas voor Geleen loopt Maxime Pellegrims nog tegen een interference straf op. Hierdoor speelt Geleen met 4 tegen 6 spelers van Heerenveen. Met nog slechts 23 seconden op de klok komt een van de slechtste scenario’s uit. Yan Turcotte schiet de puck mooi binnen achter Rowan, 3-3 (59:47). Uiteraard gaat Sjoerd Idzenga weer de goal in en de 13 seconden die over waren, waren te kort om nog iets te kunnen forceren. Overtime! De 3e periode werd afgesloten met  als “eindstand” 3-3 ,  (2-0) - (0-2) - (1-1)

Overtime:
Overtime werd gespeeld met 3 tegen 3 spelers. Nog geen 14 seconden had Vadim Gyesbreghs nodig om tegen een straf voor tripping aan te lopen en had Heerenveen weer een speler meer op het ijs (3 tegen 4). Een dikke minuut later raakt Marco Postma,  Tom Marx met zijn stick in het gezicht waarbij deze een bloedende wond over hield en Marco 4 minuten straf kreeg. Geleen had hier de rest van de verlenging voordeel van (61:17). Als dan in dezelfde minuut Yan Turcotte zich niet kan beheersen bij een hooking van Krzak en hij voor én 2 minuten voor boarding én voor 10 minuten Abuse of Officials van het ijs mag af gaan breken spannende minuten voor Heerenveen aan. Helaas werd er niet meer gescoord en konden beide ploegen zich gaan opmaken voor de penaltyshoots.

Penalty’s:
Door de straffen van Postma en Turcotte konden beide spelers niet deelnemen aan de penalty serie. Beide spelers hebben normaal gesproken wel een goed schot in de pols en dit kon wel eens van doorslaggevende aard zijn voor de wedstrijd.
Bezak geen doelpunt (0-0)
Krzak scoort (1-0)
Demelinne scoort (1-1)
Pellegrims geen doelpunt (1-1)
Van Sloun scoort 2-1
Wurm scoort 2-2

Gyesbreghs scoort 3-2
Demeline geen doelpunt 3-2 (safe van Rowan Delil!)
Rowan weet deze laatste te stoppen en hierdoor wint Geleen de Ron Bertelingschaal!

MOTM:
Buiten dat het team collectief geweldig heeft gespeeld, waren er toch weer 3 spelers die er net iets bovenuit staken:
Vadim Gyesbreghs
Lars van Sloun
Rowan Delil

Algemeen:
Geleen heeft ook dit jaar menig ijshockeyliefhebber weten te verbazen door wederom het op papier sterkere Heerenveen de RB-schaal verdiend af te troggelen. De goede voorbereiding alsmede het conditioneel op peil zijn heeft ook dit jaar zijn vruchten afgeworpen. Geleen heeft alles gegeven en Heerenveen met zijn eigen middelen weten te verslaan.  Heerenveen start normaal gesproken altijd wervelend aan de wedstrijd en trekt het initiatief naar zich toe. Daarbij weten zij dan ook vaak vroeg te scoren waardoor zij de regie hebben en op de counter kunnen wachten. Geleen heeft vanavond laten zien dat zij dat spelletje ook beheersen. Zij hebben de regie naar zich toe getrokken en hun mannetje gestaan. Vanuit een sterk defensief blok kan men dit jaar vrijer aanvallen, waardoor niet elke fout vanuit het centrale vlak afgestraft wordt, maar nu opgevangen wordt. De stand zorgde niet alleen voor de spanning, de hele wedstrijd zorgde daarvoor. Dit zijn de wedstrijden waarvoor de liefhebber naar de baan komt…. En er komen er nog meer, zeker weten.

Vooruitkijken:
Als je het jammer vindt dat je deze kraker hebt gemist: Komende zondag 01 oktober 2017 staat wederom de 1e thuiswedstrijd voor de Bene-league op het programma tegen…. Heerenveen. Andere competitie maar wel wederom strijd om het eerherstel. Dit belooft weer spannend te worden. Zorg dat je erbij bent![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt en Jan Hofstede"][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1506328390662-4b200a90-1743-8" include="11041,11040,11039,11038,11037,11036,11035,11034,11033,11032,11031,11030,11029,11028,11027,11026,11025,11024,11023,11022,11021,11020,11019,11018,11017,11016,11015,11014,11013,11012,11011,11010,11009,11008,11007,11006,11005,11004,11003,11002,11001,11000,10999,10998,10997,10996,10995,10994,10993,10992,10991,10990,10989,10988,10987,10986,10985,10984,10983,10982,10981,10980,10979,10978,11042,11043,11044,11045,11046,11047,11048,11049,11050,11051,11052,11053,11054,11055,11056,11057,11058,11059,11060,11061,11062,11063,11064,11065,11066,11067,11068,11069,11070,11071,11072,11073,11074,11075,11076,11077,11078,11079,11080,11081,11082,11083,11084,11085,11086,11087,11088,11089,11090,11091,11092,11093,11094,11095,11096,11097,11098,11099,11100,11101,11102,11103,11104,11105,11106,11107,11108,11109,11110,11111,11112,11113,11114,11115,11116,11117,11118,11119"][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram