EATERS VERLIEST MAAR SPEELT FINALE

17 maart 2014

Het duel van zondagavond was er een om des keizers baard. Beide teams, Noptra Eaters alsook Kemphanen Eindhovem hadden zich de avond tevoren geplaatst voor de finale om de begeerde Larry van Wierencup. Beiden deden dat met een monsterscore. Eaters in Groningen door met 12-4 te winnen. Toch waren de opgekomen fans nieuwsgierig hoe deze wedstrijd zou verlopen.

Met een Erik Tummers op de perstribune en Stef Verhulst in de goal mocht het team van Zwarthoed kijken hoe de zaken er voor staan. In de eerste powerplay voor Eindhoven was het meteen raak. Niet attent genoeg reageren van onze defensie bracht Nick Verschuren in een goede positie om 0-1 te scoren. 0-2 stond ook al snel op het scorebord en zo leek het weer een niet al te beste avond te worden voor onze jongens. De tweede powerplay voor de gasten leverde niets op en de eerste de beste goede aanval van Eaters daarna was wel de moeite waard en leverde op een assist van Siemonsma een doelpunt op voor Dave van Mol, 1-2.

Even daarna leek Lars van Sloun te scoren maar zijn schot ging naast. Eaters kwam meer en meer in het spel voor en bracht de Kemphanen goalie enkele keren in verlegenheid. Toch bleef het spel op en neer golven. Ook Eindhoven probeerde het doel te bestoken en kreeg daar alle gelegenheid voor van onze verdediging. Gelukkig werd de score niet uitgebreid, nee Eaters kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker maar dat lukte nog niet.

De eerste tien minuten gaat het gelijk op in de tweede periode. Kleine mogelijkheden zijn er om de score gelijk te trekken maar Mollen houdt zijn doel schoon. In diezelfde periode zagen we een aardige vechtpartij, meer ook niet, waarvan Pippo de dupe was want hij mocht vertrekken naar de kleedkamer. Zijn tegenstrever kwam er beter vanaf met vier minuten straf. De toon was nu gezet en het ging er steeds feller aan toe met Eaters als bovenliggende partij. Doelpunten bleven echter uit. Er moest een dubbele powerplay aan te pas komen om Eindhoven de derde treffer te laten aantekenen, 1-3. Scheidsrechter Sterkens had niet zijn sterkste avond en gaf de ene na de andere tijdstraf aan Noptra Eaters.

Makkelijk om zo de gasten in het zadel te helpen. Overigens zat het broertje van de scheids als reservegoalie in de Kemphanenbank. Conclusie mag u zelf trekken!? Machteloos en kansloos bleven onze jongens vechten voor wat ze waard waren. Dan maar laten zien dat er nog veel kan in de laatste periode. Binnen de kortste keren ging een Eindhovenaar weer onderuit wat bestraft werd met een penalty voor Jeffrey van Iersel.

Het liep gelukkig op niets uit maar Sterkens blijft de hoofdrol spelen en daardoor wordt het toch 1-5. Ongeloof op de tribune en op de spelersbank van Geleen wat deze man allemaal bij elkaar floot. Zelfs een duidelijke overtreding van een Geleen speler werd met twee minuten bestraft voor een Kemphaan. Dertien minuten voor tijd liep het helemaal uit de hand in het stadion. Het publiek ging er zich mee bemoeien en er werden rake klappen uitgedeeld aan waarschijnlijk de vader van scheidsrechter Sterkens. Dit hadden zijn zonen, de scheids en de goalie, in de gaten en wilden verhaal halen op de tribunes. Hiermee was het hek van de dam en gelukkig werd het onheil tijdig gesust. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt.

Moet deze wedstrijd als generale gezien worden voor komend weekend dan verwachten we nog een sensationeel slot.
De finale gaat volgende week over twee duels. Zaterdagavond eerst in Eindhoven en de dag erna kan de cup uit handen gegeven worden, door de NIJB, in Geleen. Zo staan beide teams nog te ijshockeyen terwijl een team als Heerenveen al klaar is met het seizoen. Het kan verkeren.

Foto's Lex Eckhardt:
[AFG_gallery id='36']

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram