Menu

EATERS SLUIT BEWOGEN WEEKEND AF MET BENAUWDE ZEGE

9 maart 2014

Het gesprek van de middag en avond was natuurlijk het op non actief stellen van hoofdtrainer AndyTenbult. Dit na de forse afstraffing in en tegen Eindhoven. Natuurlijk zijn er voor- en tegenstanders over dit heikel onderwerp.

Toch moest er weer geijshockeyd worden, voor het eerst na enkele jaren is Groningen weer eens te gast in Geleen. Met een minimale selectie, van twee lijnen, trad men vanaf 19.00 uur aan tegen Noptra Eaters o.l.v. Hoofdcoach Wil Zwarthoed. De publieke belangstelling was niet best maar dat weet je als zo'n tegenstander op bezoek krijgt. Toch is "zo'n" tegenstander niet te onderschatten. Ze nemen brutaal de leiding omdat onze doelman zich verkijkt op het schot vanaf de rechterkant van Mulder. Even later was de eer weer hersteld door een goal van Ramoul, dit was in de negentiende minuut. Twee powerplays achter elkaar brengt Groningen niet meer uit hun defensieve vak.

Erik Tummers weet vanaf de blauwe lijn wel raad met de paniek bij de gasten. Zijn schot is onhoudbaar. Met twee bestrafte Eaters spelers op de bank mochten de Noordelijke Bears tegenscoren, 2-2. Wederom was het Mulder. Er zat nog steeds een Eater op de strafbank toen Groningen door de blunderende defensie kon slalommen en meteen de leiding nam, 2-3. Werk aan de winkel voor Zwarthoed tijdens de rust want het was niet best.

Het duurde toch nog vijf minuten voordat Eaters het net wist te vinden, in die tweede periode.
Het doelpunt was niet te missen door Kay Gielen nadat hij plots vrijstaand de puck in bezit kreeg, 3-3. Een dikke minuut late liet Eaters even zien wat ijshockey voor de goal van de tegenstander is. Een pracht combinatie werd door weer Gielen doeltreffend afgerond, 4-3. Lag nu de weg open naar een grotere voorsprong? Twee short handed mogelijkheden leverden niets op. Het tempo wordt door Noptra Eaters opgeschroefd en het wordt steeds moeilijker voor de Bears om Eaters te volgen. In de veertiende minuut schaatste Glenn Bakx naar voren en hij kreeg net op tijd de puck aangespeeld om alleen op de doelwachter af te stormen. Hij faalde niet, 5-3. Toch biedt de verdediging van ons een niet te missen kans aan Groningen aanvaller Kersthold, en zo komt Groningen weer op een treffer 5-4. Even later een schot tegen de paal van Pippo om de score weer op +2 te brengen, jammer. En daarom blijven er perspectieven voor de gasten na twee periodes. Zeker als na acht minuten in de derde periode een Groninger op onze doelman afstevent. Gelukkig blijft Stef Verhulst op de been en houdt hij alleen de stand nog in Geleens voordeel.

Het blijft moeilijk om de stugge Groningers te bedwingen. Het besef is er dat er zeker gewonnen moet worden op welke manier dan ook. Maar de gasten blijven proberen en krijgen daar ook alle kansen voor. Weer gestuntel voor het Geleense doel en het is snel weer gelijk 5-5. Het tempo is geheel uit de wedstrijd en dat is in het nadeel van onze ploeg. Toch, net als de fans vanaf de tribunes hun jongens aanmoedigen, wordt er 6-5 gescoord door Heutmekers. Er zijn dan nog acht minuten te spelen. Maar nauwelijks bekomen van de schrik staat het Groningse team alweer te juichen want voor de neus van onze goalie faalt Huizinga niet door tussen de benen van Stef te scoren.

Nu wordt het echt spannend. De leiding achter de bank van de gasten wordt meer en meer opgewonden. Ze zien een stunt wel zitten. Toch is het Eaters dat vier minuten voor tijd wederom op voorsprong komt. Jeffrey Mens gaat door tot aan de goal en zijn voorzet wordt door Gielen voor de derde maal in het netje gedeponeerd.

Dit moet toch de zege opleveren en een ticket voor de finale, Gelukkig krijgt Groningen geen kans meer en blijft de zege in Geleen. Laten we maar snel dit duel vergeten.