Menu

Eaters pas in 3e periode onderuit tegen matig Heerenveen

8 januari 2018

07/01/2018 BeNe-league Geleen – Heerenveen

.
Door Jos Janssen

Geleen speelde vanavond zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Vorig jaar werd nog de derde wedstrijd tegen Den Haag afgedwongen in de bekerstrijd, vanavond stond alweer de zware wedstrijd tegen Heerenveen op het programma. Heerenveen is een van de concurrenten in de strijd om de top 4. Dat zegt genoeg over de belangrijkheid van de wedstrijd evenals de gelijkwaardigheid van de ploegen. Op papier is Heerenveen sterker, maar in Geleen kan het spoken. Dat zijn interessante ingrediënten om er een leuke pot van te maken.

Geleen startte de wedstrijd wederom zonder de geblesseerde Maxime Pellegrims, Renzo Meulenbeek, Luca Heutmekers en Jonas Huovinnen. Voor de coach van Geleen een opgave om met zoveel afwezigen balans in de lijnen te krijgen. Zoals bij de beker ook al te zien was, was Drobny weer van de partij. Geleen had amper drie lijnen in de bank zitten tegenover Heerenveen die met vier en een halve lijn de bank goed gevuld had. De wedstrijd van vanavond stond onder leiding van referee Sterkens. De Geleense starting goalie was Rowan Delil, voor Heerenveen verdedigde Sjoerd Idzenga het doel.

1e periode:

De eerste periode begon Geleen furieus aan het spel en binnen de eerste 15 seconden had Geleen al twee keer een reuze kans om de openingstreffer te scoren. Buiten een powerplay voor Heerenveen liepen de kansen gelijk op tot halverwege de eerste periode. De oud speler van Geleen Pippo Limnell Finochiaro, oftewel Pipo wist een paar spelers van Geleen te omspelen, om de puck onder de rechter legguard van Rowan te schieten, waarna de puck de goal inschuift: 0-1 (9:45). Ronald Wurm krijgt nog later een interferencestraf, echter Geleen weet de powerplay niet te benutten. De eerste periode werd afgesloten met een stand 0 - 1.

2e periode:

De 2e periode ging gelijk op voor Heerenveen alsmede Geleen. Over en weer werden kansen gecreëerd, maar ook om zeep geholpen. Over een weer werden straffen uitgedeeld waardoor beide ploegen een aantal powerplays hadden, maar niet werd gescoord. De gevaarlijkste kans had nog Heerenveen, waarbij tijdens de powerplay van Geleen Van Aalderen kon uitbreken en alleen op Rowan Delil afgaan, echter Rowan stond zijn mannetje en wist deze scoringskans fabuleus te blokkeren. De tweede periode werd afgesloten met een stand 0 – 1 (0–1) – (0–0).

3e periode:

De 3e periode is nog geen minuut oud als Geleen powerplay krijgt door een interferencestraf van Yan Turcotte. Geleen weet deze echter niet te verzilveren en amper een minuut als Heerenveen weer op volle sterkte is slaat het noodlot toe. Bezak speelt zich mooi vrij en scoort tussen de legguards door de 0-2 (43:56). Enkele minuten daarna kan Mitch Koumans de strafbank opzoeken voor een tripping en heeft Heerenveen powerplay. Heerenveen weet zich goed te positioneren en de opbouw loopt van Postma naar Tony Demmeline die Pipo bezak helemaal vrij ziet staan. Rowan is helemaal uit positie en hij kan een leeg doel binnen schieten: 0-3 (47:07). Vervolgens krijgt Geleen nog een dot van een kans wanneer na een schot de puck tergend langzaam richting doellijn rolt voor de goal langs en de spelers even de puck kwijt zijn… net lang genoeg om het ene zetje wat de puck nodig had niet meer te kunnen geven. Direct daarop komt weer een kans voor Heerenveen waarbij Marco Postma samen met Adam Bezak op Rowan Delil kunnen op schaatsen en hem ook uit kunnen spelen. Marco weet Adam Bezak op maat de pass te geven waarbij Rowan kansloos is en de laatste treffer van de avond binnen wordt geschoten: 0-4 (50:39). Beiden ploegen hebben nog een kans tijdens de powerplay, echter er werd niet gescoord.
Eindstand reguliere tijd 0 – 4 (0-1) – (0-0) – (0-3).

Algemeen:

Vooraf leken de beide ploegen aan elkaar gewaagd gezien de ranking. Als je kijkt naar het aantal spelers met blessure in Geleen, dan wist je dat het een ongelijke strijd zou zijn. Voor zover te zien was Heerenveen met 4,5 lijn aardig compleet. Geleen heeft genoeg weerstand gegeven en kansen gecreëerd. Enkele spelers in de opbouw hadden daarbij niet helemaal hun dag en buiten de kansen werd er (te) weinig op doel geschoten. Het is te hopen dat Geleen weer snel compleet is, want met een compleet team si het Herenveen van vanavond zeker te kloppen!

Vooruitkijken:

Komend weekeinde staan de andere directe concurrenten op het programma. Uit op de zaterdag tegen Eindhoven en dan zondag thuis tegen Nijmegen. Beide wedstrijden zorgen voor genoeg spektakel en zijn beslissend voor de ranglijst. Zondag begint de wedstrijd weer om 19:00 uur. Zorg dat je erbij bent!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram