Menu

EATERS PAKT OOK TEGEN EINDHOVEN WINST

20 oktober 2014

Na de overwinning van zaterdag in en tegen Herentals was er goede hoop dat onze Eaters
Een tweede zege op rij kon bijschrijven.

Maar de Kemphanen waren niet voor niets naar Geleen afgezakt. Toch was het vertrouwen, in een goede afloop, bij de boys van Zwarthoed en Geurts enorm gegroeid. Herentals in eigen huis verslaan moet gewoon vertrouwen geven.

Aftastend begin van beide formaties waarin de eerste schoten op doel voor Sami Heinonen een prooi waren voor de Fin. Een goede uitbraak en het was raak aan de andere kant. In de zesde minuut wordt gescoord door Lars van Sloun. Goed begin. Direct erna volgt een powerplaysituatie voor de thuisploeg. Echt gebruik maken van deze situatie lukte niet hetgeen gisteren wel goed liep.

Maar niet erg de wedstrijd is nog lang. Heel lang want het duel werd kort erna tweemaal stilgelegd vanwege de mist boven het ijs. Het zicht wordt belemmerd voor de scheidsrechters. Mist vanwege de hoge temperatuur boven het ijs. Staking dreigt als scheidsrechter De Brabander beide teams van het ijs stuurt en vijf minuten wil wachten totdat het zicht beter wordt.

Het leverde niet al te veel resultaat op, dus gingen beide teams maar eens hard over het ijs schaatsen om de mist te laten optrekken. Dit hielp dus we gaan weer verder maar wel nog altijd in ondertal. Een "short-handed" doelpunt leek re te komen maar Lars Engwegen faalde doordat zijn voorzet werd onderschept. De eerste de beste knokpartij leverde een vier minuten tijdstraf voor Jeffrey Mens op en twee minuten voor tegenstander Overweg. Deze powerplay levende de gelijkmaker op. Teveel spelers op het ijs brengt Eaters weer in een man mer situatie die binnen een tiental seconden de voorsprong oplevert. 2-1 door Pippo. Het bleef bij deze stand na de eerste periode ondanks dat Ian Cumberbirch alleen op de doelman afgaat.

In de eerste seconden van de tweede periode mag ook Hartley vrijkomen voor de goalie maar de gelijkmaker voor Eindhoven komt wel op het scorebord. Toch blijven de Eaters volop gaan en binnen enkele minuten staat het 4-2 door twee doelpunten van Ramoul. Bij deze stand krijgt de thuisclub volop de gelegenheid op de vijfde treffer doordat Eindhoven met twee spelers op de strafbank plaats heeft genomen.

Mogelijkheden genoeg maar de puck wil er niet in. Schoten zijn onzuiver en Kemphanen keeper Beeren staat zijn mannetje. Verder onnauwkeurig afwerken houdt de stand voor de gasten nog wat dragelijker. Met veel snelheid in het spel wordt de wedstrijd vervolgt in periode drie. De tussenstand moet eigenlijk geruststellend zijn voor Eaters.

Maar dat blijkt niet zo. In een powerplay, Akim zat op de strafbank, scoor Ritchie van Hulten de aansluitingstreffer. Het komende kwartier zal toch anders moeten om de overwinning te pakken. De volgende straf voor Eaters, Kay Gielen, geeft Eindhoven weer de gelegenheid tot scoren. Dat doen ze ook maar de treffer wordt afgekeurd. Eaters met de schrik vrij.

Tien minuten voor tijd slaat de vlam in de pan. Een niet al te misselijke check op Geleen speler Jord Smit door Staats was daarvoor de aanleiding. Beiden mogen de rest van de wedstrijd toekijken of er nog verandering in de stand komt. De spanning is groot. Als Ian naar de strafbank moet wordt het met nog acht minuten te gaan spannend. Vijf pogingen op Eaters doel zijn nutteloos. Weer een man te veel op het ijs brengt powerplay voor Eaters. Straffen volgen elkaar op. Nu is Akim weer aan de beurt en mogen de Brabanders proberen het doel te bestoken. Gelukkig lukt het hier ook niet.

De laatste twee minuten zijn de teams compleet en uiteindelijk weet Adam Harley de 5-3 op het bord te brengen. Hiermee is de zege binnen en mag onze nummer 44 terugkijken op een succesvol weekend met in totaal vier treffers.

Eaters staat nu bij de beste drie, toch aardig om te vermelden. Prima weekend dat zeker naar meer smaakt.