Eaters mist laatste strohalm voor de finale…

14 maart 2016

Door Jos Janssen:

Vanavond stond de laatste kans om door te gaan in de halve finale op het programma. Gisteren was de eerste partij uit de best of three verloren en eigenlijk was dit ook de basis voor het verlies van de halve finale. Dat gezien de resultaten in de competitie Heerenveen beter was, dat heeft iedereen kunnen zien. Dat Geleen van dit Heerenveen niet hoeft te verliezen, weten we, maar dan moet ook wel alles kloppen. Daar waar gisteren een mentale klap uitgedeeld kon worden aan Heerenveen is dit door het verlies een waarschuwing geworden. IJshockey wordt grotendeels tussen de oren gespeeld. Heerenveen heeft, gezien de resultaten in de competitie, Geleen gisteren onderschat. Als (ja…., als…) Geleen daar had gewonnen, dan hadden we vandaag mentaal gezien goede papieren gehad. Dan had Heerenveen zich vergrabbeld in Geleen en dan kwamen ze met al een 1-0 achterstand naar Geleen…. Nu waren ze gewaarschuwd en hebben zij hun eigen spelletje weer gespeeld, waardoor Geleen werd overklast. Uiteindelijk gaf de stand vandaag de eerlijke machtsverhouding tussen Heerenveen en Geleen wel aan.

Heerenveen speelde vanavond fysiek ijshockey en de reffs lieten dit toe en zagen het gebeuren, maar reageerden niet. Geleen paste zich niet hierop aan en liet het gebeuren. Uiteindelijk hebben wij vanavond niet verloren door de reffs, maar omdat Heerenveen gewoon beter was…. Maar deze reffs waren eredivisieonwaardig. Zij hebben met een oog dicht en zonder bril op sterkte de wedstrijd gefloten, anders valt niet te verklaren dat zij sommige overtredingen met 4 man niet zagen…. Ik ben overigens blij dat de wedstrijd ook op beeld te zien is. Hopelijk ziet de NIJB dit allemaal ook: (https://www.youtube.com/watch?v=ZVa4QhENmpE)

Terug naar de wedstrijd: Rowan en Sjoerd in de goal.
1e periode: Heerenveen start altijd de wedstrijd met een behoorlijk offensief en het is zaak om de eerste 10 minuten goed door te komen. Geleen doet dit ook en ging zelfs de wedstrijd naar zich toe trekken. Akim scoorde de 1-0 binnen 12 minuten en ik had hoop op een goede afloop. Helaas na enkele minuten scoort Heerenveen door een powerplaygoal de 1-1 binnen en 2 minuten later de 1-2. Twee minuten voor tijd maakt Harry Matheson zijn hattrick compleet en scoort zijn derde goal in de eerste periode. 1-3….

2e periode wordt het er niet beter op en na 5 minuten is de 1-4 een feit en weten we dat het heel moeilijk gaat worden, tot 2 minuten later de 2-4 door Lars wordt binnen getikt. Hoop doet leven… slechts 3 minuten….en past de 2-5 is een feit. Dit is tegen dit Heerenveen niet meer in te halen en tevens de eindstand van deze periode.

3e periode is amper een dikke minuut oud als Heerenveen de genadeklap toe brengt en Wurm door de verdediging heen kan surfen: 2-6. Met nog 5 minuten op de klok weet Akim de pijn nog te verzachten naar 3-6, maar in de laatste 2 minuten scoort Heerenveen nog twee keer en sluiten we af met 3-8.

Het seizoen is over en het is altijd jammer om het met zo’n wedstrijd af te sluiten, zeker als er meer in had gezeten. Dat zet ik nu op zij en kijk eigenlijk terug op een heel geslaagd seizoen. Wie had vooraf gedacht dat we tot aan de halve finales zouden komen…? Ik heb een groot aantal spelers zien groeien en dat belooft wat voor de toekomst. Ook aan positieve media-aandacht hebben we niet te klagen gehad. De hal was ook op het einde van het seizoen weer redelijk goed gevuld en tenslotte hebben we heel wat mooie wedstrijden mogen zien van veel gelijkwaardige teams. Ik heb ons team hoofdzakelijk zien vechten als leeuwen en zien werken. Ik heb een strijdbaar team gezien, wat soms wel eens wisselvallig was, maar als dat er nog uitgehaald wordt… Let wel, we zijn aan het bouwen aan de toekomst met veel spelers die “we” zelf hebben opgeleid, zonder duurbetaalde imports. Jeugd die weten dat ze op deze manier ook weer een kans maken om in het 1e te kunnen spelen… dit beloofd toch allemaal veel goeds voor de toekomst!
Ik heb weer een mooi seizoen meegemaakt en ik bedank iedereen die ook maar iets voor het ijshockey heeft betekent. Ik hoop jullie volgend jaar weer allemaal terug te zien…

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram