Eaters met twee gezichten het afgelopen weekend!

18 november 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een onverwachte maar zekere regelrechte afgang en een goed herstel binnen 24 uur is het resultaat van 2 wedstrijden waarin de spelers van Microz Eaters Limburg een hoofdrol vervulden. Zoetermeer, waar eerder met 6-0 en 4-8 van werd gewonnen, bleek zaterdagavond ineens te sterk en stuurde de Eaters met een 6-0 nederlaag naar huis.

Ja, Eaters moest het doen zonder Luca Heutmekers, goaltjesdief Akim Ramoul en de kersverse en nog prille vader en Eaterscaptain Vadim Gyesbreghs maar daar mocht door zowel coach Andy Tenbult als ook de matchwinnaar van de zondagavond geen excuus gezocht worden. Marco Postma: “We speelden gewoon bar en bar slecht. Een wedstrijd die we alleen nog in ons geheugen mogen laten rond dwarrelen om te voorkomen dat dit zich nog een keer herhaalt."

Ook Coach Andy Tenbult kwam niet verder als: “Een bar slechte wedstrijd die vergeleken mag worden met de wedstrijd van vorig jaar tegen Nijmegen. Vrijwel ieder team loopt daar tegenaan in een seizoen. Dat zijn zo van die wedstrijden dat niets lukt. Passing wat niet aankomt, puck die van je stick springt etc etc. Het enige wat je daar tegen kan doen is de eerst volgende wedstrijd hard werken en zeker dit soort wedstrijden uit je gedachten bannen. Het heeft geen zin daar meer aandacht aan te geven als nodig,”

Trots was de Eaterscoach zeker wel op zijn team tijdens en na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen het Duitse Hamm. “Zeker, onze mannen hebben vanaf seconde 1 hard gewerkt en de slechte ervaring van zaterdag weten om te draaien. Het was een lekkere wedstrijd voor de spelers maar zeker ook het publiek. Het spel golfde op en neer met twee fantastische goalies tussen de palen. Ik heb genoten en ik denk jullie ook.”

Ook Marco Postma was in zijn nopjes. “Dit zijn heerlijke wedstrijden om te spelen. Duitse teams spelen het spel zoals ik ook het liefst speel met veel technisch Hockey. Het verschil wordt gemaakt door onze fysieke kwaliteiten.” Marco Postma werd uiteindelijk matchwinnaar door luttele seconden voor tijd vanuit een onmogelijke hoek de Duitse goalie te verschalken. Postma: Ja, ik scoor niet vaak, maar dit was wel een hele mooie.”

De wedstrijd tegen Hamm werd met 2-1 gewonnen via 1-0, 0-1 en 1-0 periodestanden. Door dit resultaat bezet Eaters de 1e plaats op de IRC ranking. De eerstvolgende wedstrijd voor de Inter Region Cup wordt daags na de kerst in en tegen Herford gespeeld. Eerst moet er op zaterdag 21 (thuis) en zondag 22 december (in Heerenveen) nog een halve finale voor de Beker tegen Heerenveen gespeeld worden.

Komend weekend zal in het teken staan van de BeNe-League. Zaterdagavond moeten onze mannen naar Leuven en zondagavond komt het sterke Den Haag op bezoek. Als de kleine pasgeboren Viktor zijn papa enigszins ontziet in zijn nachtrust mogen wij weer rekenen op een fit en strijdbaar Eaters.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=lM5dNgQXEzc" title="Dols Report deel 7 | Marco Postma"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram