Eaters Geleen verliest in een futloze wedstrijd wederom van Heerenveen

22 januari 2017

Van Jos Janssen:

22/01/2017 BeNe-league Geleen – Heerenveen

De Eaters hadden afgelopen week een vol, maar zeer belangrijk programma. Afgelopen woensdag werd gestreden in de finale om de beker, dit weekeinde stond in het belang om de aansluiting te vinden in het kampioenschap.
Nadat de finale om de beker met ruime cijfers werd verloren liepen de Eaters gisteren in Luik tegen een nieuwe nederlaag aan, voornamelijk het gevolg van een rampzalige eerste periode.
Vandaag stond de laatste krachtmeting van de drukke week op het programma. Wederom tegen bekerwinnaar Heerenveen zou Geleen zich moeten bewijzen.

De wedstrijd stond onder leiding van ref Den Brabander. De starting goalie van Heerenveen was Idzenga, het Geleense doel werd verdedigd door Stef Verhulst. Eaters trad nagenoeg met een compleet team aan, alleen Huovinen ontbrak als gevolg van een blessure die hij in de bekerfinale opliep.

1e periode
De eerste periode was amper 3 minuten oud toen we al tegen een 0-1 achterstand aan keken. Postma kon zijn bekende move maken door van links naast de goal ongehinderd achterlangs te schaatsen om vervolgens van rechts uit in te schieten (2:48) Nog geen 3 minuten later hebben Smit en Turcotte wat onenigheid bij het Heerenveense doel, waarbij uiteindelijk Smit het onderspit delft, niet alleen in klappen, maar ook in straftijd. In de powerplay werd echter niet gescoord. Geleen grossiert in zwak positiespel en er wordt te veel blinde passes gegeven naar plaatsen waar niemand staat. Heerenveen kan in de laagste versnelling haar spelletje spelen en binnen 13 minuten staat het alweer 0-2. Nog geen 4 minuten later bouwen de Friezen een aanval uit het boekje op, en na veel en snel rondspelen ligt ook de 3e puck achter Verhulst: 0-3 (17:06). Geleen mag van geluk spreken dat de stand nog zo laag uit valt en Stef moet alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden.

2e periode:
Geleen komt gedreven uit de kleedkamers en even dacht ik nog een wedstrijd te kunnen gaan zien. Echter gaandeweg deze periode zakte het weer helemaal in. Heerenveen had haar voorsprong en speelde (gelukkig) een paar tandjes lager om geen blessures op te lopen. Het beste moment van de periode (en misschien wel van de wedstrijd) was de prachtige heupcheck van Van Haren op Demeline die een mooie salto door de lucht maakte. Verder kan ik van deze periode niet veel positiefs vermelden.

3e periode
De 3e periode was een vervolg van de eerste periode met het enige verschil dat de Friezen nog een keer scoorden en dat Smit voor Geleen Idzinga van een shut- out wist te behouden: 1-4

MOTM:
Uiteraard bij verlies geen MOTM… maar voor mij valt in de treurnis van de laatste wedstrijden good old Lampie in positieve zin op. Dat zegt volgens mij genoeg! Uiteindelijk ook een klasse eerbetoon aan Jan Been die zijn laatste wedstrijd als mascotte heeft begeleid.

Algemeen:
Ik probeer altijd de combinatie tussen positief en realistisch te behouden, maar heb daar nu wel weer wat moeite mee. Normaal heb je in een seizoen spelers die een constant niveau hebben, of die in een seizoen groeien. Ik mis de vooruitgang en zie dat het team blijft stilstaan. Daar waar men al in de voorbereidingen elkaar goed weet te vinden, zie ik nu niets meer daarvan terug. Voor mij is er geen duidelijk positiespel te zien en daardoor komen ook de passes niet aan. Als ik zie dat men bij een aanval mooi het vak in komt, maar er dan nog steeds geen afspeelmogelijkheid is, omdat er niemand zich in de buurt van de goal positioneert, dan haalt men de dreiging zelf weg. Daarnaast wordt teveel op een lijn gespeeld, waarbij men als de tegenstander doorbreekt, gelijk achter de feiten aan holt. Uiteindelijk komt het (te) vaak voor, dat kort na de start van welke periode dan ook binnen 2 minuten al tegen ons is gescoord. Dat is volgens mij een gebrek aan concentratie. Er zal nu echt uit een ander vaatje getapt moeten worden willen we nog iets van kans hebben (als het niet al te laat is). We mogen ook trots en blij zijn op het feit dat we dit seizoen de finale van de beker hebben behaald en de RB-schaal binnen hebben.

Voor de rest zal het heel moeilijk worden….. maar ik laat mij graag verassen!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram