Eaters Geleen eenvoudig thuis langs Nijmegen

12 december 2016

11/12/2016 BeNe-league Geleen – Nijmegen door Jos Janssen:
Vanavond stond de 10e wedstrijd in de BeNe-league voor Geleen op het programma. Dit was de enige wedstrijd die Geleen dit weekeinde op de agenda had staan en waarop Geleen zich volledig heeft kunnen concentreren. Vrijdag heeft Nijmegen nog ternauwernood verloren van Groningen. Op papier zou Nijmegen geen partij moeten zijn voor Geleen….
Maar we hebben ons al eens eerder vergrabbeld in dit soort partijen. Onderschatting is het grootste gevaar. Geleen stond voor deze wedstrijd met evenveel wedstrijden op een punt achterstand op Luik, die vanavond tegen Herentals moest aantreden. Als de wedstrijden gaan verlopen volgens de voorspelling van de ranglijst, kan Geleen de 3e plaats weer in het bezit krijgen…

De wedstrijd van vanavond stond onder leiding van ref Bergman. De starting goalie van Nijmegen was Tomislav Hrelja; het Geleense doel werd verdedigd door Rowan Delil. Jeffrey Mens was vanavond weer terug in de selectie. Voor de rest miste Geleen de geblesseerden Krzack, De Pont en Marx. Daarnaast waren Joey Geurts en Kai Willems afwezig i.v.m. interlandverplichtingen. Om het gat in de selectie “op te vullen” versterkten Bojay Claessen, Mitch Koumans en Levi Smeets de hoofdmacht van Geleen. Nijmegen start ook gehavend de strijd en mist eveneens 7 gewaardeerde krachten uit hun selectie.

1e periode
Geleen gaat voortvarend van start en in de eerste 2 minuten zijn al een paar kansen voor het doel van Hrelja geweest die meer verdienden. De ene mooie combinatie volgt de andere mooie combinatie op. Het duurt tot in de 9e minuut eer de eerste powerplay een feit is. Hoogvliets mag voor Nijmegen gaan zitten na een hooking. Tijdens de powerplay geeft van Sloun een geweldig mooie pass op Keulen, de puck gaat er echter net niet in. Ook een pass op maat, wederom van Van Sloun, weet Smit de puck mooi tussen de legguards van Hrelja te schieten, maar blijft helaas ook daar steken. Ik had hem al geteld, maar de 0-0 blijft op het scoreboard staan. De powerplay blijft doelpuntloos. Nijmegen krijgt vervolgens een mooie kans als Bakx zijn stick kapot slaat, echter Keulen die een sterke wedstrijd speelt, weet door zich uit te strekken de puck weg te stoten en de aanval te blokkeren. Nieuwkomer Levi Smeets laat deze periode zien wat hij in huis heeft. Hij speelt de puck mooi vrij en omzeilt enkele verdedigers om de puck vervolgens van dichtbij op goal te schieten. Het masker van Hrelja brengt voor Nijmegen de redding. Ook een 2e powerplay van Geleen in de 14e minuut blijft doelpuntloos en beide teams gaan bij een stand van 0-0 de thee op zoeken…

2e periode:
De 2e periode golf het spel wat op en neer als Huovinen in de 24e minuut een onbesuisde actie aan de boarding maakt en vervolgens (terecht) 2+10 minuten mag gaan zitten voor checking from behind. Nijmegen heeft hierdoor haar 1e powerplay, maar vinden steeds de defences of de goalie van Geleen op hun pad. Het duurt uiteindelijk tot de 27 minuut als het eerste belangrijke wapenfeit zich aan dient. Jeffrey Mens bouwt voor Geleen de aanval op. Op het moment dat hij achter langs de goal van Hrelja schaatst, speelt hij Kay Gielen op maat aan, die aan de blauwe lijn gelijk een one-timer produceert. Een droge knal klinkt en de puck ligt achter Hrelja. De 1-0 is een feit (26:26)
Nog voordat de wedstrijd halverwege is, vind aan de Nijmeegse kant een zelfde soort checking from behind plaats, als waar Huovinen voor kon gaan zitten. Bergman staat er met de neus op, maar fluit niet. Bij de eerstvolgende shift “bespreekt” Smit dit verbaal met de Nijmeegse speler. Als het dan over en weer fysiek worden, mag Smit gaan zitten voor roughing (29:35).
Nijmegen heeft vervolgens powerplay, maar weet ook deze niet te verzilveren. Tijdens de powerplay had Geleen nog een dot van een kans om short handed te scoren. Jeffrey Mens schaatst samen met Lars van Sloun op Hrelja af, waarbij Jeffrey Lars mooi bediend. Echter Hrelja staat de treffer in de weg. Deze powerplay, evenals de daarop volgende powerplay van Geleen (too many men Nijmegen) blijft puntenloos. Maar nog geen halve minuut nadat de powerplay afgelopen was en beide teams weer compleet op het ijs staan, weet Lars Engwegen de puck mooi vrij te spelen en kan Jeffrey Mens op maat bedienen. Die aarzelt niet, en schiet de 2-0 binnen (34:37).
Met nog geen halve minuut op de klok, weet Lars Lambert Keulen te bereiken die zijn harde schot (nog steeds) niet is verleerd. Vanaf de blauwe lijn knalt hij zo hard op goal dat de puck uit de vanghandschoen de goal in vliegt en de 3-0 op het scoreboard verschijnt (39:13). Dit was tevens de eerste goal van Lampie dit seizoen (en eiste ook de wedstrijdpuck naderhand op). Met deze stand gaan beide ploegen de kleedkamer in om zich op te peppen voor de 3e periode.

3e periode
De derde periode was nog geen 3 minuten oud als Kay Gielen tijdens de aanval snoeihard op goal schiet. Huovinen weet de puck net nog een klein beetje van richting te veranderen en Hrelja is kansloos, 4-0 (42:08). De winst lijkt binnen en de rest van de periode golft het spel op en neer tot in de 56e minuut. Tijdens de aanval van Nijmegen pleegt een speler van Nijmegen een slashing op een Geleense speler, die onderuit gaat. Door het arbitrale trio is dit niet gezien, of blijft in ieder geval onbestraft. Kay Gielen had dit echter wel gezien en ging verhaal halen en maakte duidelijk dat hij dit niet accepteerde. Helaas mocht hij daardoor wel met een 10+5+2 minutenstraf voor slashing en roughing het ijs verlaten (55:30). De rest van de periode mocht Nijmegen dus uitspelen met een man meer. In de resterende tijd had Geleen nog de grootste kans op een treffer, waarbij Jord Smit maar net over het doel heen schoot. Er werd verder niet gescoord en de eindstand bleef uiteindelijk 4-0.

MOTM:
Er waren deze wedstrijd veel spelers die als MOTM konden worden gekozen. Als collectief had Geleen deze avond goed gespeeld. De keuze van de avond:
Delil
Gielen
Mens

Algemeen:
Vanavond was de toeschouwer weer de winnaar. Het was een mooie partij met 2 aan elkaar gewaagde teams. Er werd weer geknokt en er waren systemen te zien. De passes kwamen aan en er waren genoeg schoten op doel. Geleen was sterker in de afwerking en liet een paar mooi opgebouwde aanvallen zien, waaruit ook werd gescoord. Van de “nieuwkomers” viel Levi Smeets in positieve zin het meest op. Hij was gevaarlijk en kon het hoge tempo goed aan. Daarnaast had hij zichzelf ook een mooie scoringskans gecreëerd. De toekomst met deze jeugd ziet er goed uit.
Volgende week is weer de sensatie van het jaar: de Teddy-Bear-Toss. Voor diegene die het fenomeen (nog steeds) niet kennen. Er worden die avond speelgoedberen ingezameld voor KiKa. Om deze inzameling ludiek te maken, worden de beren bij de eerste thuisgoal van Geleen het ijs opgegooid. Op internet kunt u zien hoe dat voorbije jaren ging, een ware berenregen. Dit is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Pak u beertjes in plastic in en neem ze mee naar de ijshal. U kunt dan mee gooien en tevens een goed doel steunen.

Ik wil deze sensatie niet missen….., en ik neem aan u ook niet.
We zien elkaar dan volgende week zondag 18 december op de ijsbaan, als om 19:00 uur de wedstrijd Eaters Geleen tegen GIJS Groningen begint.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram