Eaters door naar halve finale, maar verliest thuis van Eindhoven!

29 oktober 2023

Kwartfinale Beker van Nederland: Snackpoint Eaters Geleen - Eindhoven Kemphanen door Jos Janssen

Goalie Eindhoven zorgt ervoor dat Eaters Geleen ternauwernood op doelgemiddelde door kunnen gaan. De 1e wedstrijd werd gewonnen, de 2e wedstrijd verloren.

Dit weekend staat in het teken van de "Beker van Nederland." De kwartfinales zijn begonnen, en Geleen heeft Eindhoven geloot. In een "best of two" worden dit weekend de wedstrijden gespeeld. Gisteren is de eerste uitwedstrijd tegen Eindhoven gespeeld. Vooraf werden de kansen hoog ingeschat voor Geleen, maar onderschatting is altijd het grootste gevaar. Deniz Mollen stond in het doel voor Geleen. Geleen begon sterk aan de wedstrijd, en binnen een minuut scoorde Akim Ramoul de openingstreffer. Eindhoven wist nog de gelijkmaker te scoren, maar Geleen kon uitlopen tot 1-4 dankzij goals van Dennis Donders, Akim Ramoul en Mees de Wit. Eindhoven scoorde nog een keer, maar Dennis Donders zette de eindstand in de 1e periode op 2-5. In de 2e periode haalde Dennis Donders zijn hattrick binnen, en met 2 goals van Lars van Sloun en nog een goal van Mees de Wit stond het tegen het einde van de 2e periode al 2-9 voor Geleen... En toen ontstond frustratie. Toen de scheidsrechter twee opeenvolgende straffen oplegde aan Lars van Sloun, knapte er iets bij Lars en regelde hij het zelf. Niet slim, maar wel duidelijk. Dit leidde uiteindelijk tot een ordinaire vechtpartij tussen beide teams, met als gevolg dat Lars van Sloun, Mitch Koumans en Rolan Loos van Geleen naar de kleedkamer mochten en er vanavond niet zouden zijn. Bij Eindhoven gold dit voor Jim Gudden en Kayo Zoest. Het is jammer van de nieuwe regel dat dit zo zwaar wordt bestraft, maar beide teams weten wat de gevolgen zijn van een vechtpartij. De derde periode was een voortzetting van de eerdere twee periodes, maar zonder een vechtpartij. Voor Geleen scoorden Yevgen Fadyevyev nog twee keer en Lander Paulissen een keer. De eindstand was 4-12 in een vermakelijke ijshockeywedstrijd.

Vanavond staat de return op het programma, en zoals eerder vermeld, zullen Lars, Rolan en Mitch er niet bij zijn. Daarnaast is Luca Heutmekers nog steeds geblesseerd. Bij Geleen is dus meer dan een hele aanvalslijn uit de selectie gehaald. Eindhoven is ook zeker niet compleet en treedt aan met slechts 12 spelers. Bij Geleen staat Jowin Ansems tussen de palen. De wedstrijd staat onder leiding van Overweg en Van Grinsven.

1e periode:
Geleen start sterk aan de wedstrijd, en de eerste aanval levert bijna meteen een goal op. Kay Gielen speelt nu mee in de aanval. De eerste 5 minuten gaan gelijk op, en het tempo ligt hoog. Uiteindelijk scoort Eindhoven de eerste goal van de avond. Bij een snelle aanval van Eindhoven komt Niels Lemans alleen voor onze goalie en schuift de puck netjes binnen: 0-1. Vijf minuten later kan Geleen iets terugdoen als Jesse Noblesse goed het overzicht behoudt en van achter het doel Joshua Blarion vrij ziet staan, die de puck zuiver binnenschiet: 1-1. Geleen speelt slordig maar creëert wel genoeg kansen, maar de goalie van Eindhoven heeft zijn dag. De ene na de andere kans van Geleen brengt hij om zeep. Om moedeloos van te worden. Eindhoven scoort opnieuw. Opnieuw krijgt Niels Lemans de puck en in een bijzondere beweging vliegt de puck bijna recht omhoog en net over de verdediging van Geleen heen. Hij ziet ook direct de puck en kan alleen op de Geleense doelman af en scoort de 1-2. Een minuut later weet Yevgen Fadyevyev de paal te raken, maar de puck wil er gewoon niet in. In de laatste seconde in de zoemer scoort Geleen nog doordat de puck via het been van Kay Gielen het doel in vliegt. Ondanks dat de puck niet werd ingeschoten, werd deze toch afgekeurd.

2e periode:
Eindhoven komt sterk uit de kleedkamers en weet mooi te scoren na een "normale" uitbraak met 2 spelers. Na het eerste schot weet Roy Ansems de rebound op te pikken en scoort de 1-3. Dit hadden we niet verwacht. Geleen blijft druk zetten en kansen creëren, maar nogmaals, de Brabantse goalie speelt geweldig. Ook Yevgen Fadyevyev, onze Oekraïense speler, speelt geweldig. Wat een conditie heeft die man en hoeveel tijd krijgt hij op het ijs. Hij neemt het voortouw bij Geleen. Bij een aanval van Eindhoven geeft een van de verdedigers een mooie pass aan Yevgen, die op snelheid het aanvalsvak binnen kan schaatsen, de puck oppikt en netjes afrondt: 2-3. Even later weet Geleen nog de paal te raken, maar het was vanavond niet de avond van Geleen. Gelukkig weet Geleen nog de gelijkmaker te maken na een paar schoten op doel. Mees de Wit maakt de 3-3. Geleen kon echter niet lang van de gelijke stand genieten, want binnen een minuut en met nog 1 seconde op de klok weet Mike Verschuren de voorsprong voor Eindhoven weer te scoren: 3-4.

3e periode:
De derde periode gaat door zoals de rest van de wedstrijd, met Eindhoven aan de leiding, vooral dankzij de goalie. Eruan Hendriks weet de voorsprong te vergroten naar 3-5. Geleen haalt aan het einde van de wedstrijd de goalie van het ijs en voegt een extra speler toe, maar het mocht niet meer baten.

Algemeen:
Na de eerste wedstrijd zullen velen hebben gedacht dat het vanavond een eitje zou zijn, zeker omdat Eindhoven ook maar met 12 spelers naar Geleen waren gekomen. Van mijn kant een groot compliment voor het Brabantse team. Wat hebben zij de huid duur verkocht en geweldig gespeeld vanavond, vooral de goalie. We hebben ook vanavond kunnen zien hoe belangrijk een speler als Lars van Sloun nog steeds is voor het Geleense team. Hij werd zeker vanavond gemist. Daarnaast ook grote bewondering voor Yevgen. Wat een speler, wat een inzicht en vooral wat een conditie. Hij heeft nagenoeg de hele wedstrijd op het ijs gestaan en was de aanjager aan Geleense zijde. Ik hoop dat ze al bezig zijn om hem ook voor volgend seizoen te behouden, want dit is een van de beste imports van de laatste jaren die Geleen heeft gehad. Ik vind dat hij elke wedstrijd beter wordt en ook andere spelers kan laten scoren. Ik ben fan en denk dat je juist voor dit soort spelers naar de wedstrijden komt kijken.

Terug naar de wedstrijd van vanavond. Het liep niet bij Geleen, en het gemis van de geschorste en geblesseerde spelers was duidelijk zichtbaar. Geleen kan blij zijn dat zij het doelgemiddelde op zaterdag goed hebben opgeschroefd, waardoor zij nu wel doorgaan naar de halve finale. Ik hoop dat de geschorste spelers er dan weer bij zijn. De tegenstander in de halve finale worden de Leewaarden Capitals (momenteel koploper in de Eredivisie). De halve finale wordt beslist in een "best of three", waar Eaters het thuisvoordeel heeft!

Volgende wedstrijden Beker BeNe League:
Tijdens de Nederlandse bekerwedstrijden van dit weekend hebben de overige teams hun wedstrijden ingehaald. Luik heeft daarbij nog goede zaken gedaan door zes punten binnen te halen. Aan de ranking is op dit moment nog niets veranderd voor Geleen (2e plaats met 3 verliespunten op nummer 1), maar Heerenveen en Herentals kloppen wel al op de deur met een verliespunt minder dan Geleen. Volgend weekend staat op zaterdag de uitwedstrijd tegen directe concurrent Herentals op het programma. Kan Geleen hun positie behouden of wisselen zij van plaats...? Zondag komt Neuwied op bezoek. Ondanks dat deze Duitsers laag gekwalificeerd staan in de ranking, is het een taaie ploeg. Geleen zal geconcentreerd hun wedstrijd moeten spelen... Maar het zal zeker spannend zijn. Ga dat zien, ga dat zien!

Interview met Jesse en Matteo

Foto's van Wil Smeets

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram