Eaters doet wat het moet doen: gecontroleerd winnen van Eindhoven

29 januari 2018

28/01/2018 BeNe-league Geleen – Eindhoven
Door Jos Janssen


Geleen heeft dit weekeinde alleen de topper tegen de Kemphanen uit Eindhoven op het programma staan. Dit in tegenstelling tot de Kemphanen die vanavond de wedstrijd van gisteren tegen Tilburg nog in de benen hebben.

Eindhoven heeft gisteren in deze wedstrijd de aansluiting tot de “ final four” verloren. De 4e plaats is het probleem niet meer, zelfs de 3e plaats komt in zicht. Nijmegen die tot vanavond de 3e plaats bezet met 46 punten uit 23 wedstrijden heeft 2 wedstrijden meer gespeeld dan Geleen, die in 19 wedstrijden 34 punten binnen gesprokkeld hebben. Als Geleen geen punten meer verliest, kunnen ze op gelijke stand komen met Nijmegen. Dus elke wedstrijd wordt daarvoor nu heel belangrijk. Als we verder naar de goals voor- en tegen kijken dan zien we dat we defensief met de top mee draaien, alleen aan scorend vermogen ontbreekt het ons. Daar is men nu hard op aan het trainen. Deze week nog van een oud verdediger van de Eaters de uitspraak gehoord: “Als je geen goals tegen krijgt, wordt je kampioen”. Een waarheid als een koe. Laten we daar ook nog de punten voorin pakken, dan kunnen wij elk team aan.

Geleen heeft naar deze wedstrijd toe kunnen trainen en zijn gelukkig weer aardig compleet. Alleen Maxime zal mogelijk ontbreken. Ik ben benieuwd! De wedstrijd staat onder leiding van Martin de Wilde, de starting goalies zijn voor Geleen Rowan Delil en voor Eindhoven Deniz Mollen.

1e periode
:
Eindhoven vult net geen drie lijnen op de bank, terwijl Geleen met 4 lijnen aan spelers aan treedt. Op conditie kan de wedstrijd worden gewonnen als je het tempo hoog houdt… en dat deed Geleen. Vanaf het eerste fluitsignaal werd snel gespeeld met korte shifts. Daarbij floot Martin de Wilde ook niet kinderachtig en liet de wedstrijd ook lekker op de snelheid lopen. Beide ploegen hebben 2x een powerplaysituatie meegemaakt, zonder te scoren als in de 17e minuut Deniz Mollen een noodgreep moet doen. Hij verspeelt knullig de puck achter zijn goal, die Tom Marx oppikt en hij kan alleen maar nog Tom met armen en benen proberen tegen te houden. Martin de Wilde pikt dit op en geeft hem een 2 minutenstraf voor interference (16:03). Op dat moment zit Luca al een halve minuut in de strafbank eveneens voor een tripping (15:33) en gaat het spel 4 tegen 4 verder. Vanaf het moment dat de straf van Luca verloopt, hebben de Eaters slechts 13 seconden nodig om te scoren. Antonin Drobny, die over rechts komt in schaatsen, schiet de puck loepzuiver in het kleine gaatje boven de vanghand van Deniz en staat de openingstreffer op het scoreboard, 1-0 (17:46). De eerste periode werd afgesloten met een stand 1-0.

2e periode:

De tweede periode is amper 4 minuten oud als Boris Sevo en Jord Smit wat onvriendelijkheden uitwisselen. Beiden mogen de strafbank gaan warmhouden voor roughing (24:24). Het spel gaat verder met 4 tegen 4 spelers. De straf is nog niet uitgezeten, of ook Mordy Munichman mag de bank gaan opzoeken voor een hooking (26:09), waardoor Eindhoven powerplay heeft. Het spel gaat verder met 4 tegen 3 spelers en dus veel ijs. De face-off na de straf wordt genomen als Vadim Gyesbreghs de puck krijgt en vanuit het verdedigingsvak al slalommend een break-away forceert en allen op Deniz af kan gaan. Vervolgens gaat hij voorlangs om backhanded hoog de puck binnen te knallen en de 2-0, short handed gescoord, is een feit (26:18). Uit pure frustratie slaat even later Kayo van Zoest naar Mitch Koumans en mag vervolgens voor cross-checking gaan zitten. 4 seconden voordat Geleen weer compleet zou zijn, weet Stef Overweg de laatste goal van Geleen na te spelen: vanuit de face-off vanuit het verdedigingsvak kan hij alleen op Rowan af schaatsen en verzuimd niet: 2-1 (28:04). De spanning is weer terug in de wedstrijd en daar waar de Eaters in de 1eperiode het overwicht hadden, begint Eindhoven sterker te worden. Het spel wordt wat feller en Eindhoven ruikt zijn kans. In de 34e minuut krijgt supersnelle Joey Geurts zijn kans. Hij kan alleen op Deniz af schaatsen en op snelheid wordt de puck nog een beetje tegen gehouden, maar door de supersnelle reactie van Joey tikt hij de puck rechts langs Deniz en staat het 3-1 (34:00). Eindhoven krijgt nog een powerplay naar aanleiding van een cross-check van Thom Smits, maar het is uiteindelijk Geleen die met een goaltje erbij kan verdergaan. Bij een vermeende icing, waar niet voor werd gefloten, ging Geleen met het spel verder en via Joey Geurts en Mitch Koumans kon Dean Moors de 4-1 binnen schieten. De tweede periode werd verder uitgespeeld en met een voldaan gevoel zal Geleen aan de thee zijn begonnen. De tweede periode werd afgesloten met een stand 4-1 (1-0)-(3-1).

3e periode:
De 3e periode is nog geen 5 minuten oud als Mordy Munichman recht voor Rowan Delil klungelig de puck verspeeld, terwijl 3 Kemphanen om hem heen staan. Jorn van Soest heeft dan ook weinig moeite om Rowan te verschalken en scoort de 4-2 (44:10). De Eaters maken het zich hierdoor onnodig moeilijk en Eindhoven zet het slotoffensief in om de aansluiter te vinden. Hiervoor krijgen ze nog twee keer kansen in de powerplay, maar verzilveren deze niet en de verdediging van de Eaters sluit naadloos. Ook Geleen krijgt nog een powerplay kans, maar verzilvert deze eveneens niet. In de 58e minuut, als het spel even stil ligt, haalt coach Suarez van Eindhoven hun goalie van het ijs voor een extra speler. Eindhoven speelt met 6 tegen 5 spelers om de aansluiting te kunnen forceren. Als vervolgens de broertjes Verschuren de overtal verknoeien door allebei nog tegen een straf aan te lopen, zijn de rollen omgedraaid en hebben de Eaters powerplay en ligt de druk weer op het Einhovense doel. In deze laatste 2 minuten wordt echter niet meer gescoord. Geleen verdiend gewonnen! Eindstand reguliere tijd 4-2 (1-0)-(3-1)-(0-1).

M.O.T.M.

1. Vadim Gyesbreghs

2. Slawomir Krzak

3. Mitch Koumans

Algemeen:

Geleen speelde een goede wedstrijd en verdedigde solide. Men schiet ook al weer wat meer op doel en dat is ook de enige manier om doelpunten te kunnen maken. Jammer dat Martin de Wilde niet alle drie de periodes hetzelfde floot als de eerste periode. Hierdoor kwamen de Eaters wat onnodig veel in de strafbank, waardoor zij het even wat moeilijker hadden (2e periode voor de helft). Voor de rest id de wedstrijd mooi gecontroleerd uitgespeeld en haalden de meeste spelers allemaal een dikke voldoende!

Ook volgend weekeinde staat er maar een wedstrijd op het programma. Thuis tegen Amsterdam. Zoals in de inleiding staat geschreven moeten we elke wedstrijd winnen gaan, dan is de 3e plaats nog binnen bereik. Dus kom allen naar de ijshal om Geleen te steunen. De mannen op het ijs verdienen uw steun. Laten we weer ouderwets gezellig achter ons team staan, dan wordt het ook een leuke pot op het ijs. Veel ijshockeyplezier allemaal!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram