Eaters buigt pas na shoot-outs in Heerenveen!

21 januari 2018

Eaters speelde zaterdagavond haar wedstrijd in en tegen Heerenveen. Zonder Huovinen, Meulenbeek, Krzak, Smeets en Pellegrims maar wel met Luca Heutmekers, moest Eaters het opnemen tegen het team waar ze vorige week nog met 0-4 van verloren. Unis Flyers Heerenveen.

In een bloedstollende wedstrijd wat gekenmerkt werd door strijdlust en inzet van twee teams, wist Eaters een 1-0 achterstand, via twee keer Jord Smit, om te buigen naar een 1-2 voorsprong. Helaas waren discutabele straffen aan het eind van periode 3 mede debet aan het feit dat Unis Flyers kon terugkomen tot 2-2.

De overtime wist geen winnaar te brengen, maar wel was duidelijk dat de voorgaande 60 minuten een ware conditieslag was. Kansen over en weer maar ook spelers die helemaal over hun kunnen zijn gegaan. Uiteindelijk moesten penalty-shots een winnaar opleveren in deze ware thriller. Hierin bleek Unis Flyers uiteindelijk de meest gelukkige.

Ook coach Andy Tenbult was zeer tevreden over het getoonde spel. Andy “Jongens hebben zich 100% gegeven, goalie was fantastisch. Het nieuwe systeem werkte. Ja, dit is de weg die wij vanaf nu gaan bewandelen. Hiermee komen we weer in de winning mood” Hoe was de sfeer in de kleedkamer na de wedstrijd? Andy: “Uiteraard teleurgesteld over het verlies in de shoot-out, maar super trots over wat we gepresteerd hebben, vandaag hebben we een punt en morgen gaan we winnen.”

Trots mag coach Tenbult en het gehele team zeker zijn. Een heerlijk avondje hockey hebben de mannen ons geboden. Morgen komt Den Bosch op bezoek. Een prima aangelegenheid om de Final-4 definitief binnen te halen.

Tekst: Jan Hofstede
Foto: Archief Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram