Duits weekend en Teddy Bear Toss!

25 december 2019

Hoewel de verwachtingen hoog waren eindigde de halve finale van de bekercompetitie uiteindelijk in een deceptie voor de Microz Eaters Limburg. Veel is er al over geschreven dus laten we met deze voorbeschouwing de neuzen weer vooruit steken. Gisteren levert, behalve een rot herinnering, niets meer. Vanaf nu zijn er nog drie prijzen te winnen. Het Nederlands kampioenschap, de BeNe-league en de nieuwe Inter Region Cup.

Behalve een goede klassering voor de BeNe-league is de IRC de 1e prijs die te winnen valt en waarvoor Eaters prima papieren beschikt. Onze mannen staan immers samen met Neuwied ongeslagen aan kop van de ranking. Aanstaand weekend spelen de Eaters eerst vrijdagavond in en tegen het de laatste tijd goed presterende Herford en vervolgens zondagavond in eigen huis tegen Neuss. Bij een goed resultaat, zal waarschijnlijk op 10 januari 2020 de winnaar van de IRC bepaald worden in de wedstrijd tussen Neuwied en onze Eaters.

Het is dus zaak om goed voorbereid Herford as. vrijdag tegemoet te treden. Een tegenstander met een wisselvallig seizoen verloop. Voorlaatste in de IRC met slechts één winstpartij tegen Luik doet vermoeden dat deze tegenstander geen groot probleem mag zijn. Kijk je echter naar de prestaties in de Duitse Regionalliga West dan zie je dat Herford trots de 2e stek bezet en afgelopen weekend Het sterke Neuwied op een 7-3 nederlaag trakteerde. Alle reden dus om aan te nemen dat Herford voldoende kwaliteit, en dan vooral in de aanval, bezit om het onze mannen knap lastig te maken.

Zondagavond om 17:00 uur komt Neuss op bezoek. Een wedstrijd tegen een niet al te sterke tegenstander welke volledig in het teken zal staan van de inmiddels wel bekende Teddy Bear Ross, dit jaar gesponsord door een van Eaters partners, Intertek. Zoals bekend zullen bij het 1e doelpunt van de Eaters weer duizenden knuffels het ijs op vliegen die vervolgens aan ziekenhuizen en speelgoedbank gedoneerd zullen worden. Vorig jaar bleef de teller op ruim 18.000 stilstaan, dit jaar wordt een nieuw record verwacht. Daarnaast worden via onder andere shirtveiling gelden geworven die volledig ten goede komen aan KiKa.

Neusser EV staat in de Regionalliga stijf onderaan met slechts één winstpartij uit 19 wedstrijden maar in de Inter Region Cup wisten de Duitsers zowel Leuven als ook Herentals te verslaan en in Thialf een zeer respectabel 4-3 verlies af te dwingen. Op papier een van de zwakste teams maar met een paar verrassend goede uitslagen. Het wordt dus een weekendje ijshockey waar Andy Tenbult en zijn mannen serieus naar toe moeten leven.

De wedstrijd in Herford begint vrijdagavond om 20:30 uur. Hoogstwaarschijnlijk niet te volgen via een livesheet. Houdt dus Eaters Live in de gaten voor een mogelijke livestream.

Zondagavond begint de wedstrijd in Glanerbrook tegen Neuss niet zoals gewoonlijk om 19:00 uur maar in verband met de Teddy Bear Toss om 17:00 uur. Hub van Grinsven met Britt Koster en Stef Oosterling zullen die wedstrijd leiden.

Wat rest is jullie allemaal hele fijne feestdagen te wensen en een gelukkig, gezond en sportief succesvol 2020. Heel veel plezier bij de wedstrijden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram