Droom bekerfinale spat uiteen voor Microz Eaters Geleen

3 januari 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]02/01/2019 Beslissende wedstrijd halve finale Bekerwedstrijd Microz Eaters Geleen - Den Haag (door Jos Janssen)

Vanavond wordt de beslissende halve finalewedstrijd in de strijd om de beker van Nederland gespeeld. In een goed gevulde hal in Glanerbrook zullen Microz Geleen en Den Haag met elkaar de strijd aan gaan. Beide teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Daar waar eerder in het seizoen Geleen meestal als sterkste uit de strijd kwam, heeft Den Haag zich goed opgepept om de juiste weerstand te geven. In een strijd "the best of three" hebben beide teams met dezelfde stand de eigen thuiswedstrijd van elkaar gewonnen. De stand staat in deze strijd op 1-1 en alles is mogelijk. Het draait nu nog maar om deze ene wedstrijd en een herkansing is niet meer mogelijk. De winnaar mag de strijd aan gaan met de winnaar van de andere halve finale. In die strijd tussen Heerenveen en Nijmegen staat het momenteel eveneens 1-1. Een uitslag aan de voorkant voorspellen zou koffiedik lezen zijn. Beide teams zijn tot op het bot gemotiveerd en hebben op nieuwjaarsdag getraind. Microz Geleen zal niet in moeten gaan op provocaties en uit de bank moeten blijven. De powerplay van Den Haag is gewoon te goed om daar risico mee te nemen. Vanaf de eerste minuut zal geconcentreerd moeten worden gespeeld en zal men het eigen spelletje moeten spelen. Het zal weer een "close game" gaan worden en alle ingrediënten voor een geweldige ijshockeyavond zijn aanwezig: vakantietijd, waardoor ook veel kinderen met hun ouders mee kunnen komen; een volle supporters bus uit Den Haag die we moeten gaan overstemmen; een goed gevulde hal en twee gelijkwaardige teams die op het scherps van de snede om de winst gaan strijden…. Ik kijk er naar uit!

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Ramon Sterkens en Martin de Wilde. Beide vergezeld van de linesmen Jeroen Hesselberth en Nick Verbruggen. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Haagse doel wordt verdedigd door Tomislav Hrelja.

1e periode:

De eerste 2 minuten van de wedstrijd zijn voor Den Haag die fel uit de startblokken komen, daarna komt de wedstrijd weer wat meer in balans. Na 5 minuten heeft Geleen de eerste powerplay. Tijdens de uitgestelde straf weet Lukasz Bartak nog bijna te scoren. Opkomend uit het eigen vak slalomt hij door echter de vanavond zeer goed keepende Hrelja staat een goal in de weg. De Eaters beginnen te drukken en overwicht te krijgen. Twee minuten later als Hrelja helemaal uit positie is, heeft Nick Verschuren nog een kans om te scoren, echter het vizier was niet scherp genoeg en hij raakte de paal. Even later is het dan eindelijk wel raak. Geleen valt aan en Nick Verschuren geeft een pass over de breedte van het ijs op Jord Smit die hard uithaalt en de eerste goal van de avond binnen schiet: 1-0 (10:51). Bijna drie minuten later mag diezelfde Jord Smit de strafbank op zoeken voor een late hit. Als dan een minuut later Vadim Gyesbreghs ook de strafbank op moet gaan zoeken en Geleen met 2 spelers minder op het ijs staat, dan kan het niet uitblijven dat Den Haag de gelijkmaker gaat maken. Acht seconden voordat de eerste straf voor Geleen afgelopen was, volstrekt zich dat noodlot. Nadat Den Haag op doel schiet weet Rowan Delil deze nog te redden. De rebound wordt dan niet goed weg gewerkt en Donny van Musscher weet de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1 (pp+2 15:17). Beide teams zijn de rest van de periode aan elkaar gewaagd en creëren kansen, echter beide teams hebben een topgoalie in het doel staan. Tussenstand na 1e periode 1-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

2e periode:

De tweede periode gaat grotendeels gelijk op en het blijft spannend. Beide teams hebben moeite met scoren, deels omdat men slordig is in de afronding, deels omdat Hrelja en Delil goed hun doel schoon houden. Beide teams krijgen dan ook nog wel powerplay, echter verzuimen dit om te zetten in doelpunten. Geleen verliest wat van de concentratie. Er wordt wel hard gewerkt, maar het spel oogt wat rommeliger. Uiteindelijk weet Den Haag tegen het einde van de 2e periode weer te scoren, op dezelfde wijze als de eerste goal van Den Haag is gevallen. Een hard schot wordt in eerste instantie door Rowan Delil nog tegen gehouden en is men vervolgens de puck kwijt die een paar meter voor Rowan op het ijs ligt. Rowan ligt nog van de eerste safe op het isj, als Joey Oosterveld makkelijk de puck op kan pikken en in het lege doel schieten: 1-2 (37:21). Tussenstand na de 2e periode 1-2 (1-1) - (0-1). De stand geeft het wedstrijdverloop eerlijk weer, maar biedt nog genoeg kansen voor een goede afloop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3e periode:

De 3e periode begint niet goed voor Geleen. Nadat Nick Verschuren handig de helm van zijn hoofd afgetikt wordt, schaatst deze naar de bank en is Geleen een pion kwijt waar Den Haag handig gebruik van maakt. Alan van Bentem geeft een pass over de breedte van het ijs op Raymond van der Schuit die het vrije doel in kan schieten: 1-3 (41:08). Nog in dezelfde minuut weet Den Haag uit te breken en kan een speler alleen op Rowan Delil af gaan, maar deze weet erger te voorkomen. Wel mag Yan Turcotte voor een slashing gaan zitten. Tijdens dit ondertal vindt er een face-off plaats in het neutrale vak, die door Matthew Beer wordt gewonnen. Hij houdt daarbij de puck zelf bij zich en kan op het Haagse doel af gaan en wederom klinkt het geluid van de puck tegen de paal door de hal. Een paar minuten later wordt door Den Haag de trekker over gehaald. Bij een gescreend schot weet Victor Gibbs loepzuiver een klein gaatje linksboven in het doel te vinden en scoort de 1-4 (44:10). Twee minuten later heeft Geleen powerplay als zij slordig aan het uitverdedigen zijn en in aan de blauwe lijn de puck verliezen. Reinier Staats heeft maar een kleine kans nodig en schiet vervolgens de 1-5 binnen (46:50). Microz Eaters is de weg kwijt en wordt helemaal weggespeeld op dit moment van de wedstrijd. Andy Tenbult vraagt dan ook een time-out aan (47:42). Geleen beging weer langzaam te ijshockeyen en 2 minuten later wordt wederom tegen de paal op geschoten….. het is weer zo'n avond dat het geluk net aan de verkeerde kant van de paal zit. Als Geleen later in de wedstrijd Nick Verschuren op de strafbank heeft zitten, weet Lukasz Bartak uit te breken en kan alleen op de goalie af schaatsen. Hierbij wordt hij dermate gehinderd, dat de reff hem een penalty toekent (54:58). Lukasz Bartak schaatst daarbij op de goalie af en met een paar meter voor de goal schiet hij deze binnen: 2-5 (54:58). Geleen heeft dan vervolgens een halve minuut hoop, want dat is de tijd die Den Haag nodig heeft om weer te scoren. Wederom net niet compleet op het ijs, verliest Geleen in eigen vak weer slordig de puck en Donny van Musscher kan makkelijk de 2-6 binnen schieten. Geleen geeft echter nog niet op en bij de eerste beste aanval schaatst Yan Turcotte vanaf rechts langs de blauwe lijn op naar het midden om vandaaruit hard uit te halen: 3-6 (56:03). Eaters zet nog een paar keer aan en laat het spel zien wat we graag zien, maar het is gewoon te laat. Den Haag wint verdiend met 3-6 (1-1) - (0-1) - (2-4) en heeft met name in de 3e periode de winst binnen gehaald.

 

 

Algemeen:

Verliezen is nooit leuk en met een kater zullen de spelers het ijs hebben verlaten, net zoals de toeschouwers zo de hal verlieten. Geleen heeft gespeeld voor wat het waard was. Zij waren gelijkwaardig aan Den Haag, echter Den Haag was zeker deze wedstrijd consistenter dan Geleen. Zondag had Geleen al verzuimd de winst binnen te halen in Den Haag en vandaag zat het geluk eveneens niet aan hun kant. Drie keer werd de paal geraakt en als deze erin waren gegaan was het misschien nog wel een hele andere wedstrijd geworden.

Volgende wedstrijd:

Uithuilen, wonden likken en hoofdjes weer omhoog. Deze week, zaterdag staat weer een kraker tegen Heerenveen op het programma. Vrijdags moet Herenveen tegen Den Haag spelen. Heerenveen staat met 3 verliespunten en een aantal wedstrijden minder gespeeld 3 punten voor op de Eaters. Als de Eaters deze partij weten te winnen verstevigen zij niet alleen de koppositie, maar zorgen er eveneens voor dat Heerenveen qua verliespunten gelijk met Geleen komt te staan. Een dag later op de zondag, kan Geleen dan wat rustiger aan doen en staat de wedstrijd tegen de Sharks uit Mechelen op het programma. Gezien de stand zou deze wedstrijd geen probleem hoeven te zijn. Onderschatting is echter wel aanwezig. Laten we gewaarschuwd zijn. Herentals heeft pas in de 2e periode tegen Mechelen weten te scoren en stond het na 2 periodes pas 2-0! Ik ben er in ieder geval weer bij. Ik ga ervan uit dat jullie er ook bij zijn![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt" use_theme_fonts="yes"][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1546550465209-c0063fe4-af46-5" include="14780,14779,14778,14777,14776,14775,14774,14773,14772"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=Y-_VlmiSE40" title="Interview met Andy Tenbult"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Samenvatting door L1" use_theme_fonts="yes"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram