"Do or Die Weekend" voor Microz Eaters!

19 december 2019

No Meta Box gallery field data found

Een hockeyloos weekend, vakantie c.q. rustweekend, hockeydemonstratie in Heerlen, Meet & Greet met de fans, Nick Verschuren die in het Olympisch Kwalificatie Toernooi er lustig op los scoorde, het altijd moeilijke maar noodzakelijke besluit om afscheid te nemen van een speler en uiteraard de vreugde van het welkom heten van een nieuwe speler. Zomaar wat feitjes die aantonen dat een wedstrijdloos weekend niet betekent dat Microz Eaters Limburg stilstaat. Eaters leeft, en hoe..!!

Heerenveen, twee maal de tegenstander aankomend weekend, heeft, op een 5-tal internationals na gekozen voor rust. “De week rust is voor een aantal spelers welkom’’, aldus Flyerscoach Mike Nason. “Wij hebben nu al 22 wedstrijden gespeeld, de meeste van alle clubs. Je ziet dat sommigen wel toe zijn aan even wat gas terug nemen.’’ Neemt niet weg dat ook de Eaters 21 wedstrijden hebben gespeeld maar in tegenstelling tot Heerenveen veel meer last heeft gehad van incomplete selecties.

Waar Heerenveen vrijwel geen last heeft gehad van blessures en ander soort verzuim heeft Eaters komend weekend voor het éérst dit seizoen een (waarschijnlijk) complete en fitte selectie. Vanaf dinsdagavond heeft coach Andy Tenbult de beschikking over ál zijn spelers. Ook Lars Engwegen heeft zijn schaatsen weer ondergebonden en “lijkt” weer bevrijd van een vervelende blessure. Nieuwkomer Marek Malinský is ook aangeschoven en daarmee kan het team voor het eerst op volle oorlogssterkte trainen en vervolgens aantreden tegen Heerenveen.

Ja, Heerenveen is de tegenstander van aanstaand play-off weekend. UNIS Flyers Heerenveen en Microz Eaters Limburg zijn de nummers 1 en 4 uit de reguliere bekercompetitie. Daardoor heeft UNIS Flyers thuisvoordeel en heeft die club gekozen om de serie met een uitwedstrijd te beginnen. De winnaar van de best-of-two serie plaatst zich vervolgens voor de bekerfinale in Eindhoven. De bekerfinale zal op woensdag 15 januari 2020 worden gespeeld.

Aanstaande zaterdag 21 december om 20:30 uur wordt de eerste halve finale wedstrijd in Geleen gespeeld. Vervolgens wordt een dag later in Thialf op zondag 22 december om 19:00 uur de tweede wedstrijd in de serie gespeeld. Nu de vraag, hoe werkt een best-of-two? Tijdens een best-of-two-serie moeten beide wedstrijden een winnaar en een verliezer opleveren. Indien de stand na de reguliere speeltijd gelijk is zullen overtime en eventueel penaltyshots voor een winnaar en verliezer zorgen. Reguliere winst levert 3 punten op, verlies 0 punten, overwinning in overtime 2 punten, verlies in overtime 1 punt.

Indien na de tweede wedstrijd, dus na een eventuele reguliere overtime, de stand in wedstrijdpunten gelijk is, dan volgt een 3 tegen 3 speelperiode met sudden victory van maximaal 20 minuten. Indien nodig zullen daarna penalty shots de winnaar/verliezer opleveren. Er is tijdens deze overtime geen wisseling van speelhelft. Deze additionele speelperiode wordt gezien als een nieuwe wedstrijd. (Bron: IJshockey Nederland). Deze extra overtime van 20 minuten wordt volgens de regels gezien als een derde wedstrijd, begrijpt u het nog?

Mike Nason is nog altijd verbolgen over de wijziging om de halve bekerfinale in het spelen van een uit- en thuiswedstrijd in plaats van in een best of three te beslissen. Er is geen enkel voordeel meer voor UNIS Flyers, vindt de Flyerscoach. Mike Nason: “In een best-of-three hadden we thuisvoordeel en kun je een nederlaag nog goedmaken. Nu is er slechts bij het hebben van een gelijk aantal punten na die twee duels een extra vierde periode( officieel een derde wedstrijd) meteen na afloop van het tweede duel. Maar dan is geluk hebben meestal doorslaggevend.’’

Teammanager Peter Knops van de Eaters erkent dat een best-of-three veel meer recht doet aan de groepswinnaar en ook aan de bekercompetitie, wat niet weg neemt dat deze best-of-two de Eaters zeker niet slecht uitkomt. Peter Knops: “Sportief is het natuurlijk een draak zo’n best-of-two en zullen wij zeker altijd pleiten voor een best-of-three maar eerlijk, deze best-of-two komt ons natuurlijk wel goed uit. Één keer winnen in Thialf is al lastig genoeg. Neemt niet weg dat ik de irritatie van Mike Nason heel goed begrijp. Omgekeerd zouden wij hetzelfde reageren. Ik weet dat het vooral te maken heeft me beschikbaar ijs en het toch al drukke wedstrijd schema.”

Eaterscoach Andy Tenbult is heel duidelijk: “Ik weet niet wie dit bedacht heeft, maar een best-of-two hoort niet thuis op dit niveau in deze competitie. We hebben het te accepteren maar laat het een les zijn voor volgend seizoen.” “Het zal over dit weekeinde een andere druk zijn die er op de ploeg ligt’’, bekent UNIS Flyers coach Mike Nason op de Flyerspage. “Nu is er uiteraard ook druk omdat we al een hele tijd ongeslagen zijn en zeker in de BeNe-League de reeks zeges willen voortzetten. Maar in de dubbele ontmoeting met Microz Eaters Limburg is verliezen wellicht al beslissend over het missen van de bekerfinale.’’

Ook Eaters voelt de druk. Peter Knops: “Het grootste gevaar is niet een eventuele onderschatting of gemakzucht maar eerder overgeconcentreerd en té veel respect voor de tegenstander. We speelden immers drie maal tegen Heerenveen en verloren alle drie die wedstrijden.” Coach Tenbult beaamd de woorden van zijn manager: “We moeten geloven in onze eigen kracht. Met vertrouwen, inzet en 100% focus spelen. Doen we dat, dan liggen de kansen echt op 50-50.” Mike Nason is op z’n hoede voor Microz Eaters. “We weten hoe ze spelen,” begint de coach. ”Zij kunnen zich revancheren op eerdere verliezen tegen ons. Daarnaast hebben ze een nieuwe import in hun selectie en Nick is terug. Hij zorgt voor veel aanvallend gevaar. Daar moeten we voor oppassen. Maar boven alles, we gaan van onze eigen kracht uit, en daar heb ik alle vertrouwen in,” besluit Nason.

Het eerste treffen tegen Heerenveen was gelijk ook de beste onderlinge wedstrijd tussen beide teams dit seizoen. In de laatste minuten, bij een stand van 2-2, waren er twee “ongelukkige” straffen aan Geleense zijde nodig om uiteindelijk Heerenveen in een 3 on 5 situatie als winnaar te kunnen uitroepen. Dezelfde Eatersspelers als in die sterke wedstrijd zullen ook in de halve finale aantreden, aangevuld met Eetu Moksunen, Lars Engwegen en nieuwkomer Marek Malinský.

Na die veelbelovende thuiswedstrijd werd nog twee maal in Thialf verloren. De eerste uitwedstrijd voor de bekercompetitie vrij kansloos met 5-2 en de laatste, in de strijd om de BeNe-League, met 3-1. In die laatste wedstrijd mag echter wel benoemd worden, hoewel coach Tenbult daar nooit wat van wil weten, dat Eaters het moest doen zonder Akim, Lars E, Renzo, Nick en later Tom en Mitch. Ook nieuwkomer Marek was er niet bij, dus veronderstelt mag worden dat er zaterdagavond aanvallend een totaal ander Eaters op het ijs zal staan.

Bij Heerenveen worden de doelpunten vooral gemaakt door het trio Trevor Petersen, Juha Kiilhoma en Adam Bezak waar bij de Eaters de ras echte scoorders zoals Nick Verschuren en Akim Ramoul pas 2 wedstrijden speelden in de BeNe-League maar in de bekercompetitie hun scorende waarde al lieten zien. Zowel Nick als ook Akim deden wat betreft het scoren van doelpunten niet onder voor Trevor en Juha.

De wedstrijd in Geleen zal zaterdagavond geleid worden door Pascal Keus en een gast referee met op de lijnen Bram Zwarthoed en Louis Beelen. Zondag in Heerenveen zullen Martin de Wilde en Stef Oosterling geassisteerd door Louis Beelen en Jeroen Klijberg arbitreren. Kom onze mannen steunen in Laco Glanerbrook en ga ook mee naar Heerenveen door je via onderstaande link op te geven voor de busreis geregeld door Jacobs Travel: KLIK HIER EN STEUN DE MANNEN IN HEERENVEEN! (bij voldoende deelname).

Eaters succes en iedereen heel veel plezier bij de wedstrijden

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2023 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram