Dit weekend moet punten opleveren!

3 oktober 2019

Hoewel de Microz Eaters Limburg afgelopen weekend leuk en met vlagen heel goed ijshockey liet zien, leverde dat uiteindelijk geen punten op en bezet Eaters momenteel de 5e plaats op de ranking. Een tegenvallende start maar zeker, gezien het spelbeeld en de tegenstanders, geen enkele reden voor paniek. Coach Andy Tenbult: “Er zijn genoeg redenen aan te geven over het waarom van deze tegenvallende start”.

Andy doelt daarbij op onder andere het wegvallen van Matt Beer, de blessure van Mike Verschuren en de game penalty voor Yoren de Smet. Andy: “Onderschat het wegvallen van Matt niet. Een echte teamplayer met goede opbouwende kwaliteiten moet nu vervangen worden door een 17 jarig talent. Dat geldt ook door de blessure van Mike en de game misconduct voor Yoren waardoor uiteindelijk Renzo Meulenbeek, die bijna een jaar niet gespeeld heeft, in Nijmegen moet plaatsnemen in de 1e lijn.”

“Dat zijn gegevens waar rekening mee gehouden moet worden maar welke zeker niet de reden zijn van het nul-punten weekend. We verliezen de wedstrijden door het niet verzilveren van de vele 100% kansen en het incasseren van veel, maar dan ook echt veel te veel, al dan niet makkelijk gegeven, straffen waardoor we het ons zelf verschrikkelijk moeilijk maken. Komend weekend tegen Tilburg en Zoetermeer moet dat echt anders.”

As. Zaterdag om 16:45 start het weekend in Tilburg waar Eaters tegen het toekomstteam van Tilburg moet aantreden. Op papier een niet al te moeilijke wedstrijd ware het niet dat Tilburg, afgelopen weekend, vriend en vijand wist te verrassen door tegen kampioenskandidaat Nijmegen met slecht 6-7 te verliezen. Eaters is gewaarschuwd. Van onderschatting mag geen sprake zijn.

Zondagavond komt Zoetermeer op bezoek. Een tegenstander die door vele kenners als een outsider wordt gezien. Niet direct voor de prijzen maar zeker wel een team wat wel eens voor verrassingen kan gaan zorgen. Afgelopen weekend kwam daar niet zo heel veel van. Tegen Den Haag en Heerenveen werd met respectievelijk 2-5 en 7-3 verloren.

Ook bij Zoetermeer hebben zich een aantal wijzigingen voor gedaan. Coach Kratky vertrok naar de hoofdstad om de Amsterdam Tigers onder zijn hoede te nemen. Zijn vervanger is niemand minder als de inmiddels 78 jarige Alex Andjelic. Een meester in het opleiden van jonge spelers en ook in het bezit van een berg ervaring als hoofdcoach.

Import goalie Lauri Ramö vertrok weer richting Finland om de studie daar af te ronden. Naast Kevin Riedijk komt nu de van Den Haag afkomstige Cas Neuman te staan. Dean Versteeg en Martijn Geerligs (beiden Amsterdam) en Jim Gudden (Nijmegen) zien we komend seizoen op het Zoetermeerse ijs.

De verdediger Dusan Kmec, die afgelopen seizoen indruk maakte, heeft er nog een jaar en vastgeplakt en krijgt gezelschap van de 24 jarige Hongaarse center Ferenc Kocsis die gezien zijn stats toch aardig uit de voeten moet kunnen in de BeNe-league. Inmiddels wist Ferenc al 2x te scoren in de wedstrijd tegen Heerenveen. Een speler om op te letten.

Of Eaters komende weekend met een 100% fitte selectie kan spelen is nog niet zeker. De wedstrijd in Tilburg staat onder leiding van Stef Oosterling terwijl zondagavond, in Geleen, Raymond Sterkens de fluit mag vasthouden. Voor wie niet naar Tilburg kan maar wel de wedstrijd wil zien, houdt Eaters Live in de gaten op Facebook. Heel veel plezier bij de wedstrijd(en).

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram