Menu

Dinsdagavond valt de beslissing, GAME 3! Ben erbij!

11 maart 2019

Andy Tenbult: “It was a game to remember. No matter what Nijmegen threw at us, we never stopped believing

Sommigen hadden al sites van vakantieaanbieders geopend om een vroegboek vakantie te reserveren, anderen baalden halverwege de 3e periode maar onze Eaters hadden andere plannen op deze nog lang heugende zondagmiddag. Een, volgens het scoreboard, kansloze missie werd via een time-out en een laatste krachtinspanning omgezet in spectaculaire euforie en verlenging van deze PO serie. Het bewijs dat een ijshockey wedstrijd nooit gespeeld is vóórdat de laatste zoemer zich heeft laten horen, werd weer eens geleverd.

Na het ongelukkig verlies van afgelopen vrijdag moest Microz Eaters Limburg de wedstrijd in Nijmegen winnend afsluiten. Gezien het wedstrijdbeeld van vrijdag geen onmogelijke opgave maar het scoreverloop liet zelfs de grootste optimist twijfelen. Ongelukkige tegentreffers, waarvan goals 1,2 en 4 redirects waren, leverde uiteindelijk een vervelende tussenstand maar zeker wel een bloedstollende eindfase in een wedstrijd die halverwege de 3e periode gespeeld leek maar waar Eaters een 4-1 en 5-3 achterstand, via doelpunten van Nick, Vadim, Tom en Jord wist om te buigen in een 5-7 overwinning. Ongekend!

Waar Eaters in zowel de beker-PO’s als ook de final-4 in luttele minuten finales uit handen gaf, wisten de mannen van coach Andy Tenbult dat ongunstig tij nu eens in Eaters voordeel te keren. Binnen 3 minuten werd 4 maal de puck in het Nijmeegse doel gedeponeerd en daarmee een 3e en beslissende wedstrijd afgedwongen.

Andy Tenbult: “It was a game to remember. No matter what Nijmegen threw at us, we never stopped believing. Everyone gave 110%. And in the end it was us that came out on top. I'm so happy for the players, coaches and management, They deserve this and hopefully Tuesday we can do the same. I've always kept believing in our team and when l heard our fans in Nijmegen l realised our fans also kept believing, there were lots of Eaters fans at the game. Hopefully this is the start of something special.

Dinsdagavond 12 maart staat dan de 3e en beslissende wedstrijd op het programma. Vanaf 20:30 gaat bepaald worden wie naar de halve finales gaat en de strijd mag aangaan tegen het sterke HYC Herentals. De wedstrijd van afgelopen zondag in Nijmegen zal onze mannen een stevige boost gegeven hebben.

Captain Glenn Bakx is hier heel duidelijk over: “Denk je dat je alles hebt meegemaakt, krijg je zo een laatste paar minuten! Echt ongelooflijk, maar deze overwinning deed ons echt allemaal goed! Als we deze boost van vertrouwen en doorzettingsvermogen doorzetten dan mag iedereen dinsdagavond een prachtige pot ijshockey verwachten!”

Nijmegen heeft, naast het verlies van de wedstrijd in de eindfase, een extra dreun moeten incasseren. Verdedigingsleider Nick de Jong liep in de laatste seconden nog tegen een game misconduct aan. Dit bleek zijn derde van het seizoen te zijn en is daarmee geschorst voor de wedstrijd van as. dinsdag.

Wie de wedstrijd dinsdagavond gaat leiden is op dit moment nog niet bekend. Zoals eerder geschreven valt de puck om 20:30 uur. Kom op tijd naar de hal want het beloofd gigantisch druk te worden. Wat rest is het team en de staf verschrikkelijk veel succes toe te wensen en de fans een wedstrijd die nog lang in het geheugen zal blijven hangen. Heel veel plezier.