Menu

Derde plek na overwinning in Eindhoven

2 november 2014

De opdracht was simpel, winnen in Eindhoven en dan wachten wat Herentals deed tegen Tilburg om zo de tegenstander voor komend weekend te bepalen. LACO Eaters won met 4-7 en Herentals verloor met 2-3 in eigen huis tegen Tilburg. Hierdoor is de eindstand bekend in de bekercompetitie en zo ook de halve finales van de Beker.

Tilburg speelt tegen Herentals en LACO Eaters mag met Heerenveen gaan uitmaken wie de finale op zondag 11 januari 2015 gaan spelen.

Wedstrijdschema halve finale Beker! Het is een best-of-three serie.

Dolphin Kemphanen - LACO Eaters Limburg

Zondagavond speelde LACO Eaters dus nog in Eindhoven waar het een uitstekende start had en na de eerste periode met 0-2 voorstond nadat Lars Engwegen de score had geopend. Door goed overzicht van Sami kwam de puck via snelle passes van Dave en Kay terecht bij Lars en was het een koud kunstje om de tik tak goal af te maken. Mario verdubbelde de score door een verzilverd penalty shot.

De tweede periode kreeg een merkwaardig scoreverloop, eerst was het Eindhoven dat terug in de wedstrijd kwam door twee snelle treffers op 2-2. Hierdoor werd Eaters weer wakker geschud en liep weer uit naar 2-5. Hier zaten mooie uitgespeelde goals tussen van Hartley en Mens. Het 5e doelpunt kwam weer op naam van Mario. De wedstrijd leek gespeeld want Eaters was in die periode oppermachtig. Maar nog voor de 2e thee is het Eindhoven wat voor de 2e terug in de wedstrijd komt want binnen no time is het 4-5.

In de eerste minuut van de derde periode is het dan wederom Hartley (zijn 5e goal van het weekend) die de marge weer naar 2 tilt. Tien minuten voor tijd is het Akim Ramoul(1 goal en 3 assists) die de wedstrijd dan definitief op slot gooit en de 4-7 scoort.