Derde import vastgelegd door Snackpoint Eaters Limburg

25 juni 2024

De Geleense ijshockeyselectie voor het seizoen 2024-2025 is een derde Noord-Amerikaanse import rijker. Naast de Canadese verdediger Brad Forrest en aanvaller en landgenoot Ben Duperreault, is komend jaar in Glanerbrook de Amerikaanse forward Jordan Steinmetz te bewonderen.

Steinmetz komt uit de NCAA universiteits-liga, waarin hij vorig jaar uitkwam voor de Minnesota State University. Daarvóór speelde hij vier seizoenen voor de St. Lawrence University, waarmee hij in 2020-2021 ECAC-kampioen werd (één van de zes conferenties die strijden in de NCAA Division I).
Hoe kwam Jordan (25) bij Snackpoint Eaters Limburg terecht? “Ik kwam in contact met Geleen door mijn agent,” legt hij uit. “Daarop heb ik een heel prettig gesprek gehad met Lars Engwegen en toen wist ik dat ik hier naartoe wilde komen. Ik wilde ervaren hoe het is om ergens anders in de wereld te leven maar daarbij wel te blijven ijshockeyen op een hoog niveau. Bij de Central European Hockey League en Geleen lijkt het een mooie gelegenheid om juist dat te doen.”

Teammanager Lars Engwegen: “Met Jordan halen we een center met leiderschapskwaliteiten in huis. We hebben een zorgvuldige afweging moeten maken met wie wij onze laatste import-plek wilden invullen. Kijkend naar wat wij nodig hebben, zijn we blij dat we Jordan hebben kunnen vastleggen. Jordan was ook in gesprek met clubs van hoger aangeschreven competities in Europa, en dan is het nog een tikkeltje mooier dat hij voor ons heeft gekozen. We verwachten veel van hem, maar we weten ook dat we van deze jongen gaan genieten!”

Wat deze derde import voor een speler en persoon is, horen we van Luke Strand, coach bij Minnesota State University: “Jordan is een krachtige leider en een excellente speller, niet alleen in aanvallend maar ook in verdedigend opzicht. Zijn talent om in een wedstrijd het verschil te maken aan beide zijden van het ijs, maakt het gemakkelijk om hem in te zetten. Fans zullen snel van hem houden vanwege zijn inzet en strijdlust.”

Jordan Steinmetz werd op 10 januari 1999 geboren in Chippewa Falls, Wisconsin, USA. Hij is 1m73 lang, weegt 78kg en is een links schietende aanvaller. Bij Snackpoint Eaters Limburg zal hij in de CEHL spelen met rugnummer 23.

Hieronder stelt hij zich nog kort persoonlijk voor en hebben we hem ook in actie voor jullie...

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram