Menu

Den Haag neemt de leiding in de Best of Three

29 december 2017

Het openingsduel in de PO-series tegen het sterke HIJS Den Haag, met als inzet een plaats in de bekerfinale op 4 februari as. is gestreden. Na 60 minuten speeltijd bleek het scoreboard in Haags voordeel te zijn gestopt. Met een eindstand van 10-1 vertrokken onze Eaters behoorlijk ontgoocheld weer richting Geleen. Morgenavond om 20:30 uur de herkansing in Geleen. Een wedstrijd die gewonnen moet worden.

Vanmiddag om 14:45 werden de materialen in de spelersbus geladen en om 15:30 uur vertrok de spelersbus, door de kille regen maar, veel belangrijker, inclusief Anton Drobny, richting het Westen. Via een voorspoedige trip van twee en een half uur arriveerden onze mannen bij de Uithof in Den Haag. Na wat benen strekken, een hapje eten en een gedegen warming-up werd om 20:30 de strijd aangegaan tegen Den Haag 2325 Toeschouwers op de tribunes en een kleine 300 kijkers via de livestream werden getuige van een duel waar de verwachtingen hoger lagen als wat er daadwerkelijk gespeeld werd.

Eaters begon sterk aan de 1e periode en wist binnen 5 seconde de 1e echte kans van de wedstrijd te creëren. HIJS goalie Schotel redt en Eaters begint haar volgende aanval. Onnodig puckverlies bezorgt Den Haag een break waar zij gretig gebruik van maakt. In 1e instantie weet Rowan Delil te redden maar via de rebound weet Den Haag toch te scoren. Pataky mag het doelpunt op zijn naam schrijven en HIJS komt op 1-0. Eaters raakt van slag en begint slordig te spelen met als gevolg dat Den Haag in de 9de minuut via Bommezijn het dak van het doel laat bollen en op 2-0 komt. Rowan is kansloos en HIJS viert haar feestje.

Amper 3 minuten later komt Den Haag in een 3 op 1 situatie die Rowan in eerste instantie schitterend weet te elimineren maar vervolgens voor Raymond van der Schuit moet capituleren. We hebben dan 11:12 gespeeld en een drama dreigt eraan te komen. Rowan wordt gewisseld en Michael Sterkens neemt zijn plaats in onder de lat. Waarschijnlijk als doel om het team weer scherp te krijgen.

Het lijkt te werken. Eaters krijgt meer grip op de wedstrijd en weet via een schitterend doelpunt van Jonas Huovinnen, die Schotel volstrekt kansloos laat, de nul van het scoreboard te krijgen. Ruim 13 minuten gespeeld en hoop begint weer te leven. Echter niet voor lang. Binnen de minuut verslikt Sterkens zich in een verdwaalde tip-in en de stand staat 4-1 door doelpuntenmaker Maurice van der Schuit. Als dan Gibbs ook nog de 5-1 binnenschiet is de periodestand bepaald.

In de 2e periode begint Rowan Delil weer onder de lat. Eaters lijkt zich hervonden te hebben. Krijgt weer grip op de wedstrijd zonder in de beginfase echte kansen te creëren, maar geeft ook niet meer veel weg. Enkele stevige reddingen van beide goalies houdt het scoreboard voorlopig in bedwang. Maar als in de 27ste minuut eerst Mordy Munichman en 2 minuten later een Too Many Man Eaters weer op een man minder zet, moet Rowan Delil uiteindelijk toch capituleren op een schot van Melissant. 31 Minuten gespeeld en de stand is 6-1. In de 35ste minuut wordt er eerst een straf gegeven aan Luca Heutmekers en 12 seconden later aan Glenn Bakx waardoor Den Haag in een 5 on 3 situatie komt en via Melissant de 7-1 binnenschiet in een open doel. Daardoor kan Eaters weer met 4 man spelen maar Den Haag houdt powerplay en profiteert nogmaals optimaal. Von Musscher scoort op aangeven van Raymond van der Schuit de 8-1 binnen. In de 38ste minuut loopt Glenn Bakx weer tegen een dubieuze straf aan waar weer Jeffrey Melissant, via volledig uitgespeeld spel, de 9-1 binnen tikt. Simpel gesteld, Eaters verliest deze periode in de strafbank. Maar het leed is nog niet geleden en in de allerlaatste seconden van de 2e periode weet Alan van Bentem ook nog de 10de Haagse treffer binnen te werken.

De derde periode kenmerkt zich door een Haags team wat de voet van het gaspedaal haalt en een Eaters wat nog 5 maal tegen een straf aanloopt. Sterkens vervangt Delil weer en links en rechts worden er nog wat kansjes gecreëerd maar niet verzilverd. Alom een slecht begin van onze Eaters in deze PO-serie. Den Haag overduidelijk sterker. Eaters kan beter, véél beter. Morgen de kans om dat aan eigen publiek te laten zien.

De wedstrijd morgenavond begint om 20:30 uur. Den Haag komt met een legioen fans naar Geleen. Dat kunnen wij toch zeker beter. Het team kan onze steun goed gebruiken dus zorg dat je erbij bent!!

Tekst: Jan Hofstede
Foto: Robert Bos

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram