Menu

De voorbeschouwing | Weer Belgisch weekend

24 november 2017

Beste sportvrienden,

Afgelopen weekend werd de dubbel tegen Leuven afgewerkt. Zaterdag thuis moesten de Eaters, ondanks dat de wedstrijd alle ingredi├źnten bezat van een spannende aantrekkelijkheid, een onnodig verlies incasseren (5-6) maar daags daarna werd in Leuven weer e.e.a. recht gezet door met 1-5 te winnen.

Komend weekend staan er weer 2 wedstrijden tegen Belgische teams op het programma. Eerst as. zaterdag de thuiswedstrijd tegen Deurne en vervolgens zondag uit naar Luik. Twee tegenstanders waartegen op het scherpst van de snede gestreden moet worden. Luik kennen we nog van de oefenperiode en daar weten we van wat ze in hun mars hebben. Deurne is een tegenstander die gemakkelijk onderschat kan worden maar levensgevaarlijk is wanneer ze de ruimte krijgen.

Deurne komt dit seizoen nog niet verder als een magere 0-3 winst in en tegen Den Bosch maar ook een verrassende uitwinst met 3-7 tegen Eindhoven. Voor de rest werden alle overige wedstrijden verloren. Den Haag, Luik, Eindhoven (thuis) bleken te sterk voor dit Belgische team. Belangrijke speler, waar op gelet moet worden, bij Deurne is zonder meer de 24 jarige Poolse aanvaller Lukasz Bartak. Een speler die, ondanks de matige prestaties van zijn team, toch gemiddeld 2 punt per wedstrijd ophaalt.

Luik kennen we inmiddels wel. Een team vol individuele talenten en 3 ex-Eaters in de gelederen. Een team welk tot nu 6 wedstrijden speelde en daarvan 3 wist te winnen. Den Haag en Heerenveen (2x) bleken te sterk maar Zoetermeer, Deurne en Tilburg werden aan de Luikse zegekar gebonden. Luik, een makkelijk scorend team maar ook een team wat veel tegendoelpunten moet incasseren.

Opvallende spelers bij Luik zijn Matheson en Ramoul, die respectievelijk gemiddeld 3 en 2 punten per wedstrijd bij elkaar sprokkelen. Twee spelers die je beslist geen ruimte voor het Geleense doel mag gunnen.

Let op: De wedstrijd zaterdag in Geleen en zondag in Luik beginnen beide om 20:30 uur. Ref. Hub van Grinsven zal beide wedstrijden leiden. Heel veel plezier bij de wedstrijd(en)

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

┬ę 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram